Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Otáčky a chcípání motoru po XYté..
-
- Klubové ID: 301
- Kontaktovat uživatele:
Už to tu bylo párkrát, ale potřebuju si pár věcí upřesnit.
Dnes mi po nastartování auta neskutečně lítaly otáčky, vesměs se plácaly téměř na nule a po chvíli motor chcípnul. Podivně to prskalo do výfuku. Občas po otočení klíčkem se jen protočil motor a hned chcípnul.
Po pečlivém použití funkce Hledat jsem zjistil, že to většinou je lambda, volnoběžný ventil, hadice sání, váha vzduchu.
Já mám novou: lambdu, volnoběžný ventil, veškerý hadice, všechny filtry, palivové čerpadlo a svíčky, kabely proměřené a ok.
Už jen zbývá ta váha vzduchu.
Zajímalo by mě, jestli to může způsobovat i něco jiného a jestli má mít vliv na chod motoru, když váhu vzduchu odpojím (kabel)?
Dnes mi po nastartování auta neskutečně lítaly otáčky, vesměs se plácaly téměř na nule a po chvíli motor chcípnul. Podivně to prskalo do výfuku. Občas po otočení klíčkem se jen protočil motor a hned chcípnul.
Po pečlivém použití funkce Hledat jsem zjistil, že to většinou je lambda, volnoběžný ventil, hadice sání, váha vzduchu.
Já mám novou: lambdu, volnoběžný ventil, veškerý hadice, všechny filtry, palivové čerpadlo a svíčky, kabely proměřené a ok.
Už jen zbývá ta váha vzduchu.
Zajímalo by mě, jestli to může způsobovat i něco jiného a jestli má mít vliv na chod motoru, když váhu vzduchu odpojím (kabel)?
-
- Kontaktovat uživatele:
Diagnostiku jsem ještě nezkoušel. Tedy naposledy před výměnou řídicí jednotky která byla KO a to to auto s počítačem vůbec nekomunikovalo.M3maniac píše:tak to je divné,podle mě to váha není...chce to šikovnýho mechoše co umí zacházet s diagnostikou....
Ještě mě napadá, že sem v autě před pár dny cítil hodně benzín. Teď ale ne.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak trochu pokrok. Váhou vzduchu to nebude. Právě sem namontil jednu koupenou od Ooha, a zas to samý. Motor naskočil chvilku běžel a pak to kuckalo kuckalo až to chcíplo. Na druhý nastartování to jen kucklo a chcíplo 
Myslíte že to může způsobit třeba taková prkotinka jako netěsnící (nedotažené či tak něco) hadice k a od palivového filtru? Sice sem ho měnil už před asi 1000km, ale jak už sem psal, v poslední době sem párkrát cítil v autě benzín..

Myslíte že to může způsobit třeba taková prkotinka jako netěsnící (nedotažené či tak něco) hadice k a od palivového filtru? Sice sem ho měnil už před asi 1000km, ale jak už sem psal, v poslední době sem párkrát cítil v autě benzín..
Ahoj no tak chlapíku řeknu ti to asi takhle - To všechno co píšeš jsem taky měnil -a nakonec mám prasklou hlavu u ventilu asi 2mm díra která se teplem roztáhne a vesele proudí vodička do válců. A něco k lambdě -samotná lambda nejede nepřetržitě - je vlastně nahřívanej drát a ta se ti na autě zapne až se ti ohřeje vzduch ve výfukovým potrubí. A pak se vypíná ve vysokých otáčkách kdy jde do válců hodně benzínu -takže hned nejde a nejde taky když to duzníš. Z toho plyne že to lambdou nebude-váha vzduchu to nebude na 100% měl jsem 5 aut a váhy OK. Volnoběžnej ventil stačí ve většině případů propláchnout a je ok. Pokud ti padá v nádobce voda je to hlava nebo těsnění ale nejhorší je že to ti nikdo neřekne dokud to někdo nerozdělá. Takže když vyměníš všechno nakonec to bude stejně hlava nebo těsnění a je naprosto vpohodě ani ta oprava moc nestojí.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nádrž mám skoro plnou a palivový čerpadlo je nový.olas píše:pokud máš v nádrži 1/4 a míň, je možná i pumpa.
Huh, děkuji za rozsáhlé info. Takže hlava či těsnění.Kalos píše:Ahoj no tak chlapíku řeknu ti to asi takhle - To všechno co píšeš jsem taky měnil -a nakonec mám prasklou hlavu u ventilu asi 2mm díra která se teplem roztáhne a vesele proudí vodička do válců. A něco k lambdě -samotná lambda nejede nepřetržitě - je vlastně nahřívanej drát a ta se ti na autě zapne až se ti ohřeje vzduch ve výfukovým potrubí. A pak se vypíná ve vysokých otáčkách kdy jde do válců hodně benzínu -takže hned nejde a nejde taky když to duzníš. Z toho plyne že to lambdou nebude-váha vzduchu to nebude na 100% měl jsem 5 aut a váhy OK. Volnoběžnej ventil stačí ve většině případů propláchnout a je ok. Pokud ti padá v nádobce voda je to hlava nebo těsnění ale nejhorší je že to ti nikdo neřekne dokud to někdo nerozdělá. Takže když vyměníš všechno nakonec to bude stejně hlava nebo těsnění a je naprosto vpohodě ani ta oprava moc nestojí.
Já mám takový podezření, že to bude tím, že tam nejde palivo (nebo jde občas jen kapka). Tomu by nasvědčovalo chování toho motoru a trochu i to, že je někde od motoru cítit benzín..
Každopádně asi vzdám svůj způsob opravování -vyměnit všechno za nový- a dotáhnu to do servisu.
No to střílení do výfuku - je způsobeno tím že ti nespálí v jednom válci benzín a všeochno ti letí do výfuku to se ti zapálí o rozžhavený potrubí -a to je ta střelba -taky jsem řešil palivový čerpadlo -ale jenom filtr u palivovýho čerpadla a bylo to všechno OK - no jinak ti poradit nemůžu musel bych to slyšet a vidět -a ještě ti doporučuju natlakovat chladící soustavu - co to ukáže a pokud bude nestálej tlak tak je to jasná věc už nahoče uvedená.Neboj všecno jde opravit. a hlavně neřeš peníze ve finále je stejně vyndáš jako já a jako všichni ostatní. 

-
- Kontaktovat uživatele:
Upřímě rečeno, to co mi řekl (respektive to co řekli mi bylo tlumočeno přes otce) mi moc smysl nedává.. Může mít nějaký vočesaný ozubený kolo spojitost s dodávkou benzínu? Já mam za to že ne..Kalos píše:to je nějaký divný ! nechci tě strašit - ale žeby odvětrávání klikovky špatné ?? nevím nevím jestli to co popisuješ -může mít tu přýčinu. Ale budu rád když se sem vrátíš a napíšeš -aspoň tu budem chytřejší o něco
V pondělí s ním budu mluvit osobně, tak to pečlivě zjistím, každopádně prý rozebral motůrek a našel závadu, což je celkem pozitivní, už bych rád začal normálně jezdit. Přecejenom už sem do toho nacpal tolik peněz, až to není pěkný. Si připadám, jako když jsem měl před BMW Rapida a snažil jsem se ho renovovat. To sežralo víc pěněz než mě stálo BMW a pořád to bylo naprd