Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Mužu mít samosvor.........
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
namontovat projet a poznáš... podle oka to nejdeFikop píše:Našel by se někdo s okolí Olomouce kdo by dokázal zkontrolovat ten samosvor jesli je OK.
jinak cena není až taková super.... když jsem obtelefonovával vrakáče tak byly ceny od 4-12tis... bohužel se mi nehodily převody těch levnějších a deset a víc bych za něj nedal.

-
- Klubové ID: 444
- Kontaktovat uživatele:
Ty na 323 zháníš jaký převod? Mě nabízel z 325 a ten má převod diferáku 3,15. Moje 323 má 2,93. To znamená že to pojede o trochu pomaleji ale bude to mít větší zrychlení že?Huska píše:namontovat projet a poznáš... podle oka to nejdeFikop píše:Našel by se někdo s okolí Olomouce kdo by dokázal zkontrolovat ten samosvor jesli je OK.
jinak cena není až taková super.... když jsem obtelefonovával vrakáče tak byly ceny od 4-12tis... bohužel se mi nehodily převody těch levnějších a deset a víc bych za něj nedal.
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
jo joFikop píše:Ty na 323 zháníš jaký převod? Mě nabízel z 325 a ten má převod diferáku 3,15. Moje 323 má 2,93. To znamená že to pojede o trochu pomaleji ale bude to mít větší zrychlení že?Huska píše:namontovat projet a poznáš... podle oka to nejdeFikop píše:Našel by se někdo s okolí Olomouce kdo by dokázal zkontrolovat ten samosvor jesli je OK.
... chtěl bych stejný, ale do 3,15 bych možná šel.
Jde o to, že si nerozhodíš o těch cca 10% jen maximálku, ale při všech rychlostech budeš mít vyšší otáčky, takže i vyšší spotřebu. Na druhou stranu zase dřív řadíš, takže je to asi o vyzkoušení jaké to bude v reálu kde jezdíš. Ale jak jsem psal 10% je podle mě přijatelný rozdíl... snad ti poradí někdo kdo to má/měl.
... samozřejmě si ještě zijsti jakou svornost má ten diff víc než 30% taky není na každodenní ježdění a jen příležitostné blbnutí.

-
- Kontaktovat uživatele:
Je to seriový samosvor takže má 25procent svornost. Ale možná má už méně, zaleží v jakém je stavu. Já většinou jezdím krátké tratě se samýma zatáčkama. Na dálnici jsem cca 1xměsíčně takže mě omezená maximálka nebude vadit.Huska píše:jo joFikop píše:Ty na 323 zháníš jaký převod? Mě nabízel z 325 a ten má převod diferáku 3,15. Moje 323 má 2,93. To znamená že to pojede o trochu pomaleji ale bude to mít větší zrychlení že?Huska píše: namontovat projet a poznáš... podle oka to nejde
... chtěl bych stejný, ale do 3,15 bych možná šel.
Jde o to, že si nerozhodíš o těch cca 10% jen maximálku, ale při všech rychlostech budeš mít vyšší otáčky, takže i vyšší spotřebu. Na druhou stranu zase dřív řadíš, takže je to asi o vyzkoušení jaké to bude v reálu kde jezdíš. Ale jak jsem psal 10% je podle mě přijatelný rozdíl... snad ti poradí někdo kdo to má/měl.
... samozřejmě si ještě zijsti jakou svornost má ten diff víc než 30% taky není na každodenní ježdění a jen příležitostné blbnutí.
Měl by někdo nějakou radu jak zkontrolovat ten samosvor navenek???
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to našelmatal píše:Teď to nevím přesně, ale někdo z klubu si nechával před časem dělat samosvor z normálního diferenciálu, snad v Litomyšli a stálo to kolem 6k. Zkus to pohledat..

A tady je odkaz na diskuzi: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... r&start=15
-
- Klubové ID: 73
pan Hajro že.....Fikop píše:Neznáte nějaký odkaz kde bych našel jaké převody diferenciálu mněly E36ky? Bavil jsem se s pánem s Bmwpower a nějak mě ty převody neseděly s tím co jste tady kdysik psali........
323 má stejný jako 328, to se bude hodně blbě shánět. Je jich jako šafránu.
Bejt tebou šel bych do 3.15 z 325i
- Přílohy
-
- diff E36.jpg (12.74 KiB) Zobrazeno 470 x
Podívej se do ETK, tam to je. Já mám na 323i převod 3,23 a to je o 10% kratší. 3,15 má Lopolo a ten je 6,5% kratší. Maximálka zůstane stejná, jenom je to při maximálních otáčkách. 3,15 převod je uplně v pohodě, myslím, že na 323i úplně ideální. Cena 10k za jetej je moc, kdyby byl repásnutej, tak cena je dobrá. Počítej, že bez repase bude mít tak 15% max.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jirka-328 píše:pan Hajro že.....Fikop píše:Neznáte nějaký odkaz kde bych našel jaké převody diferenciálu mněly E36ky? Bavil jsem se s pánem s Bmwpower a nějak mě ty převody neseděly s tím co jste tady kdysik psali........
323 má stejný jako 328, to se bude hodně blbě shánět. Je jich jako šafránu.
Bejt tebou šel bych do 3.15 z 325i
Jo jo, pan Hajro. Říkal že cena by měla být do 7k peněz.
-
- Kontaktovat uživatele:
Do ETK jsem se zkoušel dívat ale nějak jsem to nenašelSpeedy píše:Podívej se do ETK, tam to je. Já mám na 323i převod 3,23 a to je o 10% kratší. 3,15 má Lopolo a ten je 6,5% kratší. Maximálka zůstane stejná, jenom je to při maximálních otáčkách. 3,15 převod je uplně v pohodě, myslím, že na 323i úplně ideální. Cena 10k za jetej je moc, kdyby byl repásnutej, tak cena je dobrá. Počítej, že bez repase bude mít tak 15% max.

poradim ti-
JETEJ (tzn. z auta z r. 91-95, tzn. min 150-250tis najeto) samosvor bude VZDY bud tak ci onak KO (lamely, loziska, gufera, vule)... bud ho kup jak jsem ti psal s nejakou zarukou nebo fakt za levno a nech zrepasovat nebo nech treba od toho Hajra namontovat do sveho diferaku...
JETEJ (tzn. z auta z r. 91-95, tzn. min 150-250tis najeto) samosvor bude VZDY bud tak ci onak KO (lamely, loziska, gufera, vule)... bud ho kup jak jsem ti psal s nejakou zarukou nebo fakt za levno a nech zrepasovat nebo nech treba od toho Hajra namontovat do sveho diferaku...
“Ability is what you're capable of doing.”