Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Pro kutily

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od CharlitoCZ »

ták, začal jsem si montovat BC low do compactíka, celkem to jde, akorát mi teď začal problém, mám takovej podivnej amatérsky psanej návod, ale celkem dobře sedí, jen bych pár potřeboval rad
- mám napojit pin z BC na 10tý pin na "přírodně bílé" svorkovnici pod řídící tyčí, je to 12ti pinovej konektor, nojo, jenže pin 10 je prázdnej??! 8O
- je tam čidlo na venkovní teplotu, ale já ho k tomu BC nemám, půjde to i bez něj? (né ta teplota samozřejmně) - případně je to čidlo někde v autě už v základu??

No, víc jsem už dneska nestihl, zítra to mám v plánu dodělat (zbývají ještě 2 spoje :)
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od CharlitoCZ »

tak mám to hotový, zbevaj jen ony drobnosti
- nemám teploměr /nebo nevim kde ho hledat
- ve výše uvedené svorkovnici nemám pin 10
- motorovém prostoru vedle pojistek je velkej svazek kabelů s konektorem, tam chybí zase pin 24
:cry:

jestli jsem se dobře dočetl v onom manuálu, tak se to přepíná nějak blinkrem, či co, nicméně to nějak nejde, mám tam hodiny a nevim jak to přehazovat do dalšího menu :cry:
xsun
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od xsun »

CharlitoCZ píše:tak mám to hotový, zbevaj jen ony drobnosti
- nemám teploměr /nebo nevim kde ho hledat
- ve výše uvedené svorkovnici nemám pin 10
- motorovém prostoru vedle pojistek je velkej svazek kabelů s konektorem, tam chybí zase pin 24
:cry:

jestli jsem se dobře dočetl v onom manuálu, tak se to přepíná nějak blinkrem, či co, nicméně to nějak nejde, mám tam hodiny a nevim jak to přehazovat do dalšího menu :cry:

pokud to nejde prepinat primo na tom kompu, tak je k tomu potreba asi sehnat jeste ovladaci packu (misto aktualni packy ovladani blinkru) .. patras by o tom mohl neco vedet, ten mel BC v compactu ...
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od CharlitoCZ »

:D já jsem si řikal, že to tam popisujou nějak divně s tim blinkrem :D
eh, no a tu páčku seženu kde? :?
xsun
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xsun »

CharlitoCZ píše::D já jsem si řikal, že to tam popisujou nějak divně s tim blinkrem :D
eh, no a tu páčku seženu kde? :?

u bmw bych to asi moc nezkousel, no muzes se poptat na cenu .. ale spis vrakoviste, annonce -nahradni dily, zborky, atd

jsem ti rikal ze to bude drbacka, ale nenechals sis to vymluvit ;)
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od CharlitoCZ »

xsun:
zas tak hrozný to neni, stačí už jen dopilovat ty "drobnosti" :D
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od matal Moderátor »

Páčku na vrakálu..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
longorsson

#8 Příspěvek od longorsson »

asi je to debilni otazka, ale co je to "BC low"?
to vite no, jsem mezi vlastniky Bawu "trikolkar" :))
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od CharlitoCZ »

longorsson píše:asi je to debilni otazka, ale co je to "BC low"?
to vite no, jsem mezi vlastniky Bawu "trikolkar" :))

hehe, no já mám bmw taky tak měsíc :D nicméně BC board computer, no a low si MYSLIM, že je označení nějaký nižší verze :wink:
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Wolfi »

Chlapi, chtěl jsem se zeptat, jestli nevíte jak se dostanu k výměně žárovek, coby podsvětlení u toho zřejmě BC Low. Pod displayem od klimy mám jěště jeden, kde to ukazuje teplotu a v pravo jsou hodiny. Hodiny jsou normáně čitelné, ale u té teploty ne. Auto jsem koupil minulý týden s tím, že segmenty zobrazují (a když se člověk moc snaží tak jo), ale nejsou tak dobře vidět kvůli onomu osvětlení. Nevíte jak na to, abych nemusel rozdělávat celý sloupek ?
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od CharlitoCZ »

a nemáš to jen stažený? U mě se stlumujou spolu s ostatním osvětlením tlačítek, jinak ještě zkus kouknout na pojistky, jestli to vůbec nesvítí, u mě jsem totiž zjistil, že je rozdílná pojistka od displaye a čudílků, a když to bude v tom BC, tak ho vyloupni a nějak rozeber, je to jenom "zapacičkovaný" (alespoň u mě) :wink:
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Wolfi »

CharlitoCZ píše:a nemáš to jen stažený? U mě se stlumujou spolu s ostatním osvětlením tlačítek, jinak ještě zkus kouknout na pojistky, jestli to vůbec nesvítí, u mě jsem totiž zjistil, že je rozdílná pojistka od displaye a čudílků, a když to bude v tom BC, tak ho vyloupni a nějak rozeber, je to jenom "zapacičkovaný" (alespoň u mě) :wink:

No nevím jistě, ale stažený to asi nebude, páč display od klimi i hodiny svítí normálně. jenom ten display kde se zobrazuje teplota a kdoví co ještě, je černý...bez podsvícení....

Jinak jsem si všimnul, že ze spodu (v oblasti mini přihrádky) je takový otvor (tak na prst), ale bojím se za to zabrat, abych neurval nějaké packy... no když tak to zkusím nějak rozebrat...

Hoši, asi budu za debila, ale nemůžu změnit hodnoty na hodinách...sice ten čas sedí, ale místo AM je PM a naopak. Pokoušel jsem pomačkat co šlo, ale ani ránu. Co funguje jistě je tlačítko MEMO (zobrazí na displayi), změna st. celsia na st. Fahr... a nevím co to dělá na tlačítko dat...to mě zatím uniká....no možná budu chytřejší až bude vidět víc na tom displ...
papyk

#13 Příspěvek od papyk »

Wolfi píše:
CharlitoCZ píše:a nemáš to jen stažený? U mě se stlumujou spolu s ostatním osvětlením tlačítek, jinak ještě zkus kouknout na pojistky, jestli to vůbec nesvítí, u mě jsem totiž zjistil, že je rozdílná pojistka od displaye a čudílků, a když to bude v tom BC, tak ho vyloupni a nějak rozeber, je to jenom "zapacičkovaný" (alespoň u mě) :wink:

No nevím jistě, ale stažený to asi nebude, páč display od klimi i hodiny svítí normálně. jenom ten display kde se zobrazuje teplota a kdoví co ještě, je černý...bez podsvícení....

Jinak jsem si všimnul, že ze spodu (v oblasti mini přihrádky) je takový otvor (tak na prst), ale bojím se za to zabrat, abych neurval nějaké packy... no když tak to zkusím nějak rozebrat...

Hoši, asi budu za debila, ale nemůžu změnit hodnoty na hodinách...sice ten čas sedí, ale místo AM je PM a naopak. Pokoušel jsem pomačkat co šlo, ale ani ránu. Co funguje jistě je tlačítko MEMO (zobrazí na displayi), změna st. celsia na st. Fahr... a nevím co to dělá na tlačítko dat...to mě zatím uniká....no možná budu chytřejší až bude vidět víc na tom displ...
Použij funkci ,,hledat" už se to tu řešilo mnohokrát a je tam i návod na ovládání BC :wink: Jinak si myslím že BC podsvícený není, svítí přece jen samotné numera a údaje co zobrazuje, nebo se pletu?
Wolfi
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Wolfi »

Díky, už to tím tímto způsobem zkouším tři dny, ale jinak dík...narazil jsem akorát na připomínky typu, že to zvládne i malé děcko...asi budu ještě mladší :lol: viz. http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... n%ED+hodin
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od CharlitoCZ »

:D :lol: :lol:
tak mu někdo poraďte, já to fakt nevim, nejde mi to ani přepínat :( nicméně už pomalu přicházim na něco jak to udělat aby to šlo :)
Odpovědět