Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Resetování řídící jednotky při výměně oleje
Zdravím všechny, jsem tady nový a mám tento dotaz:
Jak se resetuje při výměně oleje v motoru řídící jednotka, aby začala znovu počítat km zbývající do příští výměny?
Mám 320i z roku 2003 a budu potřebovat vyměnit olej v motoru. Mám přístroj od firmy Berner, kterým se to dělá na starší řadě - zůstal nám ve firmě po starém Compactu 316i z r. 1995. Vypadá jako baterka na monočlánky s několika tlačítky a zapojuje se do kulaté zásuvky v motorovém prostoru (u té staré řady). Je to u novější E 46 úplně jinak, nebo jenom nemůžu najít tu zásuvku? Díky předem za odpovědi.
Jak se resetuje při výměně oleje v motoru řídící jednotka, aby začala znovu počítat km zbývající do příští výměny?
Mám 320i z roku 2003 a budu potřebovat vyměnit olej v motoru. Mám přístroj od firmy Berner, kterým se to dělá na starší řadě - zůstal nám ve firmě po starém Compactu 316i z r. 1995. Vypadá jako baterka na monočlánky s několika tlačítky a zapojuje se do kulaté zásuvky v motorovém prostoru (u té staré řady). Je to u novější E 46 úplně jinak, nebo jenom nemůžu najít tu zásuvku? Díky předem za odpovědi.
- George_D
- Klubové ID: 49
- Kontaktovat uživatele:
No, ja myslim že u novějších aut to bude trošku jinak, protože maj myslim zásuvku OBD2
Ale určitě se tu najde někdo kdo poradí více 

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
u nekterejch e46 se to resetuje take na palubceRaptor1 píše:E39 je pětka, tady jsme v trojkovým fóru...
Stačilo by mi, kdyby někdo věděl, který póly tý OBD zásuvky se maj propojit...
Na netu jsem sice našel firmu, která ten resetovací přístrojík pro OBD prodává, ale chtěj za to 163 EUR + poštovné, šupáci...
http://www.mjauto.cz/inspekce/bwm.htmRaptor1 píše:A u kterejch, nebo jak se to pozná?
Ja npr. mam "mezityp" a zaboha me to nejde,cili jedine na BMW servis je to tam 250-270Kc sDPH
Tam píšou, že to lze resetovat až po spotřebování 10 l paliva, ale spotřebovaných odkdy? Od té doby, co to začalo chtít výměnu?
Taky tam vidím, že funkce servisu dle časového plánu je dostupná jen ve vybraných zemích... Znamená to, že auto po dvou letech s najetými pouze 10 tis. km si o výměnu oleje "neřekne"?
Taky tam vidím, že funkce servisu dle časového plánu je dostupná jen ve vybraných zemích... Znamená to, že auto po dvou letech s najetými pouze 10 tis. km si o výměnu oleje "neřekne"?
Chlape zapoj hlavu a precti si to jeste aspon 3x,ale abys nerek dam napoveduRaptor1 píše:Tam píšou, že to lze resetovat až po spotřebování 10 l paliva, ale spotřebovaných odkdy? Od té doby, co to začalo chtít výměnu?
1. Od doby co bylo naposledy resetovano
2. Casovej plan je jedna vec, ujety km druha - to je jak Jabka a Hrusky
OK, bod 1 je jasnej, taky mne to už napadlo.
Bod 2 nejsou jablka a hrušky. Olej v motoru by měl být měněn po limitu ujetých km, nebo po uplynutí určité doby (2 let) v závislosti na tom, co nastane dříve. Když auto najede jen málo km a uplynou 2 roky, měla by se na displeji také objevit výzva k výměně, nebo ne? VW to tak mají...
Bod 2 nejsou jablka a hrušky. Olej v motoru by měl být měněn po limitu ujetých km, nebo po uplynutí určité doby (2 let) v závislosti na tom, co nastane dříve. Když auto najede jen málo km a uplynou 2 roky, měla by se na displeji také objevit výzva k výměně, nebo ne? VW to tak mají...
Tak jsem to vyzkoušel a funguje mi to podle toho návodu. Dělá se to levým tlačítkem na panelu přístrojů. Díky za tip.Toydolls píše:http://www.mjauto.cz/inspekce/bwm.htmRaptor1 píše:A u kterejch, nebo jak se to pozná?
Ja npr. mam "mezityp" a zaboha me to nejde,cili jedine na BMW servis je to tam 250-270Kc sDPH