Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Motor 320 vs 325 !!!
-
Jawak
- Člen Klubu
- Klubové ID: 125
- Kontaktovat uživatele:
325 má trochu větší sání, nejlépe se to dá změřit na škrtící klapce na sání, 325 má větší průměr
Z vlastní zkušenosti bych nechal i převodovku 325, je to méně časově náročné
Co se musí z 320 vyměnit je řídící jednotka motoru, komplet výfuk od svodů, pokud možno i diferák, jinak to pojede na max. rychlost jak 320i
Z vlastní zkušenosti bych nechal i převodovku 325, je to méně časově náročné

Co se musí z 320 vyměnit je řídící jednotka motoru, komplet výfuk od svodů, pokud možno i diferák, jinak to pojede na max. rychlost jak 320i
- Přílohy
-
- DSC00612.jpg (45.03 KiB) Zobrazeno 1885 x
-
Jawak
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Číslo jsem tam objevil jenom jedno, na boční straně hlavy, je to ale při zabudovaném motoru nečitelné (leda kdyby se někdo prokopal tělesem topení zevnitř kastle)
Nahoře je tam vytaveno 92 - to odpovídá roku výroby, páč to byla 07/92, pak je dole vyraženo BA A
46023
a ještě nějaká písmena co mě nezajímaly
Nahoře je tam vytaveno 92 - to odpovídá roku výroby, páč to byla 07/92, pak je dole vyraženo BA A
46023
a ještě nějaká písmena co mě nezajímaly

- Přílohy
-
- cislo_motoru.jpg (48.27 KiB) Zobrazeno 1875 x
-
Jawak
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Sebechvála smrdí, ale dělal jsem to poprvé v životě, v hale kde normálně parkují 2 autobusy, začal jsem po škole v pátek někdy v 16 hodin a dokončil jsem to v neděli odpoledne. Dělal jsem to sám (protože mě nikdo nechtěl pomoct) vlastně pomoct jsem potřeboval jenom při vytahování a vsazování motorů, ale kovová trubka od vodovodu také pomohla 

- Přílohy
-
- stodola.jpg (47.41 KiB) Zobrazeno 1870 x
-
- to byla akce....jpg (46.33 KiB) Zobrazeno 1870 x
To si delas prdel, ne? Copak je to tady jenom samej hobby automechanik, nebo co?Jawak píše:Sebechvála smrdí, ale dělal jsem to poprvé v životě, v hale kde normálně parkují 2 autobusy, začal jsem po škole v pátek někdy v 16 hodin a dokončil jsem to v neděli odpoledne. Dělal jsem to sám (protože mě nikdo nechtěl pomoct) vlastně pomoct jsem potřeboval jenom při vytahování a vsazování motorů, ale kovová trubka od vodovodu také pomohla
-
Jawak
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Jakou prdel?!eko píše:To si delas prdel, ne? Copak je to tady jenom samej hobby automechanik, nebo co?
Já mám něco jako výuku (během studia na SŠ) u BMW Niederlassung Bonn a pak ještě u Auto Thomas - VW Group, ale v rajchu se motory nevyměňují, to by na práci přišlo hodně sakra draho při cenách práce na jednotlivých modelech od 58-75 €
Ale jinak (protože umím lépe německy než česky) jsem se učil jako samouk jak co funguje, jak pracuje 4dobý motor DOHC, rozdíl mezi karadanem a transaxlí, veškeré modelové řady BMW od r. 1975, ale nejvíc se člověk naučí když skládá ze 2 aut jedno
Skoro jo, a to snad neva, ne?eko píše:To si delas prdel, ne? Copak je to tady jenom samej hobby automechanik, nebo co?Jawak píše:Sebechvála smrdí, ale dělal jsem to poprvé v životě, v hale kde normálně parkují 2 autobusy, začal jsem po škole v pátek někdy v 16 hodin a dokončil jsem to v neděli odpoledne. Dělal jsem to sám (protože mě nikdo nechtěl pomoct) vlastně pomoct jsem potřeboval jenom při vytahování a vsazování motorů, ale kovová trubka od vodovodu také pomohla

-
- Klubové ID: 53
- Kontaktovat uživatele:
no ja sice umim lip slovensky jak cesky, ale na druhou stranu lip cesky jak rusky, ale taky by me zajimalo co u transaxle je mezi motorem a prevodovkouRuDoSh píše:ten rozdil me zajimaJawak píše:Ale jinak (protože umím lépe německy než česky) jsem se učil jako samouk jak co funguje, jak pracuje 4dobý motor DOHC, rozdíl mezi karadanem a transaxlí(hlavne ten karadan)

Rozdíl je mezi kastlí 92-95 a 96 výše. Novější kastle maj více výztuh tam, kde se auto lámalo při crashtestu. Zjistil jsem to při důkladném ohledávání několika skeletůPawllos píše:Uz nevim kde, ale nekde jsem vycetl, ze je shodna kastle pro 320i a pro 318is. 325 ma uz jinou, ale co je tam jineho nevim.