Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Barva xenonů
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
Tak už přišel čas abych začal shánět xenony (nebo bixenony)do mojí E36. Protože už mám světla bez čočky H7, vím že musím shánět výbojku se stínítkem (můžete mi prosím někdo říct to označení), ale potřeboval bych poradit jaké xenony hledat aby byly co nejvíc do modra? Jak sleduju na autech tak někdo má zcela bílé někdo lehce zelené někdo modré. Tuším že to záleží na teplotě....
PS: Chci koupit nové, ale za cenu co se sem tam pohybuje na foru.
Díky za pomoc a případně i nabídku na SZ
PS: Chci koupit nové, ale za cenu co se sem tam pohybuje na foru.
Díky za pomoc a případně i nabídku na SZ

-
DC
- Výkonná rada
- Klubové ID: 55
- Kontaktovat uživatele:
potrebujes typ D2R s stinitkem
D2S je bez stinitka
6000K je taková bílo/žlutá
8000-10000K je tušim bílo/modrá
12000 je myslim uplně bíla
většinou jsou xenony v čočkových světlometech a tam pod určitými úhly pohledu mění čočka barvu světla
D2S je bez stinitka
6000K je taková bílo/žlutá
8000-10000K je tušim bílo/modrá
12000 je myslim uplně bíla
většinou jsou xenony v čočkových světlometech a tam pod určitými úhly pohledu mění čočka barvu světla
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
díky za rady.
Ještě je nějakej typ kterému se mám vyhnout nebo dávat pozor?
Ještě je nějakej typ kterému se mám vyhnout nebo dávat pozor?

Tak ma to vliv na svitivost nebo neskautik píše:nene tak to neni ty cisla jsou stupne kelvina a znaci jak bude bila barva bilaDande píše:Kdosi kdysi psal ze cim vyssi cislo tim vetsi svitivost nebo naopak.
cim vyssi cislo tim vic do modra

Nejlíp ti samozřejmě budou svítit xenony s barvou světla nejbližší dennímu světlu. Nevim přesně kolik se říká že je teplota denního světla ale měly by prostě svítit čistě bíle, čim víc budou do modra nebo do fialova tim podle mě bude horší svítivostDande píše:Tak ma to vliv na svitivost nebo neskautik píše:nene tak to neni ty cisla jsou stupne kelvina a znaci jak bude bila barva bilaDande píše:Kdosi kdysi psal ze cim vyssi cislo tim vetsi svitivost nebo naopak.
cim vyssi cislo tim vic do modraco jste napsaly chapu ze ne
takze jde jen o barvu :?:Nebo o tom neco vic napiste co tomu rozumite clovek by do teho casem i sel
DííkFilda píše:Nejlíp ti samozřejmě budou svítit xenony s barvou světla nejbližší dennímu světlu. Nevim přesně kolik se říká že je teplota denního světla ale měly by prostě svítit čistě bíle, čim víc budou do modra nebo do fialova tim podle mě bude horší svítivostDande píše:Tak ma to vliv na svitivost nebo neskautik píše: nene tak to neni ty cisla jsou stupne kelvina a znaci jak bude bila barva bila
cim vyssi cislo tim vic do modraco jste napsaly chapu ze ne
takze jde jen o barvu :?:Nebo o tom neco vic napiste co tomu rozumite clovek by do teho casem i sel
-
- Klubové ID: 239
- Kontaktovat uživatele:
osobně mám vyzkoušené xenony od firmy : http://www.lexani.cz , super jasné světlo
tie cisla co su uvedene ako xxxxK je farebna teplota.
4100K - cista biela /najdlhsia zivotnost ale efekt skoro ziadny/Tieto 4100K vybojky sa daju zohnat za doslova par korun , len ked ich mas na aute posobi to doslova ako silny halogen. Efekt tych tzv. modrych zableskov xenonu je taky slaby, ze by som nad tym ani neuvazoval.
6000K - doporucujem! vyborny efekt xenonu, vyborna svietivost
8000K - tmavo modra az fialova farba, len v noci nevidis skoro nic
10000K - fialova farba svetla - to uz no comment, nevidis vobec nic.
tzn. cim vyssia farebna teplota, vacsi efekt, mensia zivotnost a ine naroky na vykon napajacej elektroniky! na to pozor, pri jej vybere.
Myslim, ze EU povoluje maximalne 6000K vybojky. Ostatne sa mozu pouzivat mimo cestnej premavky.
4100K - cista biela /najdlhsia zivotnost ale efekt skoro ziadny/Tieto 4100K vybojky sa daju zohnat za doslova par korun , len ked ich mas na aute posobi to doslova ako silny halogen. Efekt tych tzv. modrych zableskov xenonu je taky slaby, ze by som nad tym ani neuvazoval.
6000K - doporucujem! vyborny efekt xenonu, vyborna svietivost
8000K - tmavo modra az fialova farba, len v noci nevidis skoro nic
10000K - fialova farba svetla - to uz no comment, nevidis vobec nic.
tzn. cim vyssia farebna teplota, vacsi efekt, mensia zivotnost a ine naroky na vykon napajacej elektroniky! na to pozor, pri jej vybere.
Myslim, ze EU povoluje maximalne 6000K vybojky. Ostatne sa mozu pouzivat mimo cestnej premavky.