Ahoj všem,
nějako se mi rozkuckal motor pokud jedu pod mírným plynem a točím cca +- 2tis. ot. /min. Dnes sem byl na diagnostice a tam žádnou chybu nenašli. Testovali jsme odezvu váhy vzduchu a ta se při plynu dostala max. k 2-2,5V podle podkladů by to mělo být až 4-4,5V. Mohl by mi to někdo změřit nebo odněkud vytáhnout tech. info ??
Případně kdyby se ukázalo, že váha je KO, má smysl ji vyměnit k Mkovou - má to nějaký smysl nebo to jest hloupost ???
coupe328 píše:ahoj,mam 98,132 t km najeto a pocukava mi to na 1 a 2 do 2000 ot. taktez je to citit,sice nepatrne,ale je...jak moc to cuka tobe?
No taky to není žádnej děs ale proste kdyz clovek za nekdym jede v kolene nebo tak neco tak je to znat ... a obecne plati ze cim pomaleji jedu a cim slabsi je plyn tak to je to citit vic a vic. Kdyz za ni vezmu pekne od podlahy tak to taky cuka ale to uz z jineho duvodu. Zatim mam tri mozné viníky ... váhu vzduchu , svíčky a jakou si odvzdušňovací hadičku která větrá prostor pod písty od plynů které se mohou dostat přes pístní kroužky ... podle dnešku a hodnot z váhy vzduchu to bude asi ona.
coupe328 píše:svicky mam nove,tak bych tuhle moznost vyradil..budes mit pravdu,tipl bych nacla vaha vzduchu..kor kdyz jsi ji uz meril
Tohle mi bylo receno ... prave proto bych byl vdecen kdyby to mohl nekdo zmerit u sebe dat vedet jake ma hodnoty nebo to nekde vycist ... otazka pro zkusene ,,, je tohle treba nekde v TISu ???
a co ta vymena za M3 MAF , ma smysl ?? Kluci, copak tohle tema ctu jen ja a coupe328 ???
ta váha je asi pravděpodobná, ale ještě než budeš kupovat novou tak se podívej jestli ti někde nepraskla hadice co je za ní.. jak tam je dirka tak to taky houpá...
pepa83 píše:ta váha je asi pravděpodobná, ale ještě než budeš kupovat novou tak se podívej jestli ti někde nepraskla hadice co je za ní.. jak tam je dirka tak to taky houpá...
pepa83 píše:ta váha je asi pravděpodobná, ale ještě než budeš kupovat novou tak se podívej jestli ti někde nepraskla hadice co je za ní.. jak tam je dirka tak to taky houpá...
Mne sa to sprava podobne pri volnom rozbiehani z 1000 na 2000ot motor ako keby jemne zachvel pri poptahovani v zapchach.
Som po cerstvej inspekcii a diagostike v BMW.Sviecky su nove,nebude to nejaka mucha tychto motorov?Ale suhlas tie hadice by som tipoval taktiez a pri buducej navsteve BMW servisu hlbkova diagnostika vahy