Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Predni Silentbloky - ulozeni

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Gaga

#1 Příspěvek od Gaga »

Kdyz jezdim ve vyjetych kolejich, tak auto zataci samo ze strany na stranu. V servisu mi rekli ze jsou to silenbloky na prednich ramenech.. Takze je vymenili, ale moc se to nezlepsilo :-( Koukal jsem na to mojim laickym pohledem a zjistil sem ze ten silenblok muze mit dve polohy - svislou a vodorovnou. Nevite jak to ma byt spravne ? jestli mi to nahodou neotocili ? a ze je to prave ten muj problem ?
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od coupe328 »

Myslim,ze je to normalni..Pokud mas trosku sirsi pneu a k tomu jeste tvrdsi podvozek,tak je to timto..Ja se s tim taky obcas peru :lol:
Miki_JI
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Miki_JI »

coupe328 píše:Myslim,ze je to normalni..Pokud mas trosku sirsi pneu a k tomu jeste tvrdsi podvozek,tak je to timto..Ja se s tim taky obcas peru :lol:

Vcelku souhlas jen dalsi moznosti jsou nevyvazene kola , pripadne rozhozena geometrie ... pokud to na na rovine a dobre silnici nikam neuhyba a drzi smer je to jen tema gumama :-) Takze zout ty 245 :D
Pavel

#4 Příspěvek od Pavel »

coupe328 píše:Myslim,ze je to normalni..Pokud mas trosku sirsi pneu a k tomu jeste tvrdsi podvozek,tak je to timto..Ja se s tim taky obcas peru :lol:

taky jsem přešel s 205/55 R16 na 225/45 R17 a taky s tím trošku bojuju :oops: :oops: :)
Gaga

#5 Příspěvek od Gaga »

Kola jsou ted novy a vyvazeny. Vzadu je 245/17 a ve predu 215/17. Tim to nebude. Jde o to ze kdyz na ten sileblok kouknu. tak s tim ramenem jde pohybovat doleva a doprava o cca 6mm. kdezto nahoru a dolu s tim nejde hejbat vubec. Takze je otazkou jestli to nema bejt opacne a jestli ten silenblok mi tam nedali blbe...
Miki_JI
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Miki_JI »

Gaga píše:Kola jsou ted novy a vyvazeny. Vzadu je 245/17 a ve predu 215/17. Tim to nebude. Jde o to ze kdyz na ten sileblok kouknu. tak s tim ramenem jde pohybovat doleva a doprava o cca 6mm. kdezto nahoru a dolu s tim nejde hejbat vubec. Takze je otazkou jestli to nema bejt opacne a jestli ten silenblok mi tam nedali blbe...

Ja osobne bych to videl na viniky 245/R17 :-) :twisted:
motohanz

#7 Příspěvek od motohanz »

jojo je to tema guma bmw ma proste citlivejsi rizeni ale zase na kvalitni silnici je to vyborny...v nemecku takovyhle koleje nepotkas...:)
Zave
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Zave »

muzu potvrdit... jak sem mel na predku 225 tak to hazelo ze strany na stranu, ale na rovince uplna parada!!
martinm3
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od martinm3 »

Zave píše:muzu potvrdit... jak sem mel na predku 225 tak to hazelo ze strany na stranu, ale na rovince uplna parada!!

Taky tak:: :!:
Pavel

#10 Příspěvek od Pavel »

martinm3 píše:
Zave píše:muzu potvrdit... jak sem mel na predku 225 tak to hazelo ze strany na stranu, ale na rovince uplna parada!!

Taky tak:: :!:

já je tam mám ted a je to fakt že to hazí až je to nepříjemné :? :) :)
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Gaga píše:Kola jsou ted novy a vyvazeny. Vzadu je 245/17 a ve predu 215/17. Tim to nebude. Jde o to ze kdyz na ten sileblok kouknu. tak s tim ramenem jde pohybovat doleva a doprava o cca 6mm. kdezto nahoru a dolu s tim nejde hejbat vubec. Takze je otazkou jestli to nema bejt opacne a jestli ten silenblok mi tam nedali blbe...

Ne, nedali je tam blbe. Skutecne maj byt ty silentbolky namontovane tak, ze mezi vnitrkem a vnejskem drzi takove dva mezikusy gumy ve svisle poloze. POkud by jsi chtel zabranit tomuto pohybu ramene(tech 6mm cca), musel by jsi tam osadit silentbloky z M3, ktere jsou plne a rameno se v nich nemuze hybat ani vodorovne ani svisle. V Autecu je maj za nejakych 1400kč +- za pár myslím. Nevýhoda je v tom, že to trochu více bouchá do podlahy, ale zase to lépe drží stopu.
Gaga

#12 Příspěvek od Gaga »

Diky vsem za nazory :-) Ale myslim si ze 215 njesjou zas nejaka velikost a ze by to nemelo bejt tak tragicky. a porad se nemuzu zbavit nazoru ze to tragicky je. A tak by me skutecne pomohlo kdyby nekdo kouknul na to svoje ulozeni ramena v silentbloku a zkusil snim zatrast doleva doprava a rict mi kolik mu to dovoli pohnout...
Nebo jestli jste nekdo pobliz Usti nad Labem, klidne bych to porovnal s vasim autem jestli je to stejny :-)
Gaga

#13 Příspěvek od Gaga »

-> speedy. Tak to by mohlo bejt dobry reseni ten M3 silentblok. pro jistotu jsem to zkusil nacrtnout jak ten muj silentblock ve skutecnosti je namontovanej. Zkus se na to mrknout jestli to je fakt dobre jak to ted mam. a jestli ta vule 6mm je taky normal. Dalsi vec je, proc je to tak delany ? a proc by to melo bouchat do podlahy ten M3 silentblock ? Obrázek[/img]
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

M3 silentblok nikam neboucha... jestli ti to vadi a chces usetrit, vylep ty mezery gumou na auto skla (cernej silikon)...
“Ability is what you're capable of doing.”
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#15 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

na tom obrazku je spravne ta varianta vlevo.
Je to tak udelano proto, ze to tlumi razy od kola, ktere se prenaseji na rameno smerem do toho silentbloku, ktery to pohlti a nejde to dale do toho nosniku v podlaze.
Ten vyztuzeny silentblok toho tolik nepohlti, takze ta rana od kola postoupi skrze nej dale do podlahy. NEni to tak, jako ze to mlati, ale je to trochu hlucnejsi.
Jinak me se to rameno taky trochu hybe, cca 5mm semtam.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

hlucnejsi to neni ani o trochu, uz z principu, ze tam nic nemuze o sebe mlatit :-) jediny negativum je, ze to bude citlivejsi na vyvazeni a rovnost kol + kotoucu (prenos do rizeni)
“Ability is what you're capable of doing.”
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#17 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Hanz píše:hlucnejsi to neni ani o trochu, uz z principu, ze tam nic nemuze o sebe mlatit :-) jediny negativum je, ze to bude citlivejsi na vyvazeni a rovnost kol + kotoucu (prenos do rizeni)

No, ono to asi neni poznat u tohodle auta. Me to u Fáva poznat trochu bylo. Nicméně natomhle nic nikdo neušetří, rozdíl v ceně je minimální, já jsem je osadil a jsem maximálně spokojený, řízení je opravdu výrazně ostřejší. :)
doxa

#18 Příspěvek od doxa »

Gaga píše:Diky vsem za nazory :-) Ale myslim si ze 215 njesjou zas nejaka velikost a ze by to nemelo bejt tak tragicky. a porad se nemuzu zbavit nazoru ze to tragicky je. A tak by me skutecne pomohlo kdyby nekdo kouknul na to svoje ulozeni ramena v silentbloku a zkusil snim zatrast doleva doprava a rict mi kolik mu to dovoli pohnout...
Nebo jestli jste nekdo pobliz Usti nad Labem, klidne bych to porovnal s vasim autem jestli je to stejny :-)

Zjistis to jednoduse: Na tom silentbloku (na gume) je takova sipecka, ta ma smerovat k vystupku, kterej je na ty boude, do ktery ten silentblok strkas. Taky jsem to kdysi resil, pripadlo mi, ze nelogictejs uz to tam dat nejde, ale je to tak :)
Jiras

#19 Příspěvek od Jiras »

Miki_JI píše:

Vcelku souhlas jen dalsi moznosti jsou nevyvazene kola , pripadne rozhozena geometrie ... pokud to na na rovine a dobre silnici nikam neuhyba a drzi smer je to jen tema gumama :-) Takze zout ty 245 :D

Mě to taky v kolejích lítá, ale třeba i na skloněný silnici. Nevím jestli je to ještě normální, nebo je už něco v hajzlu. Mám tam jen 205/50 R16, ale zas ET20... Fakt bych uvítal radu někoho znalejšího. Myslíš že bych k Tobě někdy mohl dorazit, že bys to zkusil projet? Jsi jediný tady z klubu z Jihlavy, o kom vím.
Jirka-328

#20 Příspěvek od Jirka-328 »

Taky to můžou být gumy.........
225/45-17 třeba Michelin Pilot jsou super, ten samej rozměr Pirelli P6000 už tak dobrej nebyl ale furt skoro to samý. No a teba Pneumant stojí za hovno a tahá to jako sviňa. O Hankookách ani nemluvím. :P :P :P

Co tam na tom máš?
Odpovědět