Zkušení a znalí prosím poraďte.
Při jízdě se občas, bez jakékoliv pravidelnosti, cca po 200-500m ozve krátký velmi málo slyšitelný pískavý zvuk (cca 1-2 sekundy), zdá se mi že od zadního kola u spolujezdce. Zní to jako by šel kov na kov.
Nesouvisí to ani s plynem ani s bržděním. Dělá mi to i při naprosto plynulé jízdě (na dálnici, konstantní rychlost, přímý směr bez zatáčení). Měl bych podezření na ložisko, ale to by se mi alespoň trochu hřálo kolo ne? Mám ho ale úplně studený...
Co třeba ruční brzda nebo diferenciál nebo něco takovýho? Já jsem na tohle lama, nevím co by tam mohlo bejt...
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Pískání od zadní nápravy
Neviem ci si to uz pozeral,ale ja som mal tiez ten problém. Myslel som na lanko alebo dosticky, no ked som to rozobral (ide to lahko) zistil som, ze tomu nic nieje len spina z ciest,trochu hrdze a slabo pohyblivý mechanizmus ručnej brzdy. Vsetko som pekne rozobral vycistil, vnutro som dal prejst ns susutruhu a poskladal. Výsledok je utesený( ziaden piskot). Ale nemusis to mat tiez. Treba dvihnut a zatocit kolami. Ja som tiez myslel, ze je to v pravo a bolo to vlavo. Praca 1 hodin/ 1 koleso