Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Vymena oleje a prislusnych filtru.

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
meap

#1 Příspěvek od meap »

Zdravim,

volal jsem svemu servisakovi (lepsi vyraz me nenapadl), ze bych potreboval vymenit olej, olejovy filtr, palivovy filtr, vzduchovy filtr a mam dojem, ze jeste neco ohledne topeni (nevim jak se jmenuje).

Servis mi rekl, ze to bude stat 7500,-. Nedalo mi to a zacal jsem patrat kolik jednotlive filtry stoji a dosel jsem i s volejem (a to jsem pocital za litr 400,-) na castku nejakych trech tisic. Zajimalo by me kde vzali tu castku 7500,- ... dela se tam jeste neco co by mohlo to castku takto pumpovat nahoru? Jake jsou vase zkusenosti s timto udrzbovym ukonem :-)

Jinak mam BMW 316i (E36).
George_D
Klubové ID: 49
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od George_D »

Dobrej servis, jestli chces tak já ti to udělam za 7 no nebudu svině tak za 6 :lol: :lol:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#3 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

No, odhad doby vymeny filtru: vzduchovy 5minut, pylový filtr tak max 20minut, olejovy filtr 10minut + vymena oleje max1hod(nez to vsechno vytece), palivovy filtr cca do 20minut. Troufám si říci, že celkem práce tak maximálně 2hodiny a že by si vzal 1000,-/hod, tak to bych to k nemu uz asi nevezl.

Jestli jsi z Prahy, tak Ti to klidně za 1000,- vyměním :-) A material Ti taky klidně seženu :-)
meap

#4 Příspěvek od meap »

Zapomel jsem rici to nejlepsi, ze mi sam rekl, ze to bude trvat 45 minut :-)
kenedy

#5 Příspěvek od kenedy »

Někde jsem čectl, že v autorizovaném servisu BMW někde v Praze si berou 75 korun za jednotku času a ta jednotka je 5 minut!!! :roll: ,takže
2 hodiny = 24 jednotek =1800 ,-
Takže takkk.......
meap

#6 Příspěvek od meap »

To je normalni, ve Vysokem Myte maji stejnou cenu. Tam jde spise o to, ze to maji od vyrobce definovane kolik jednotek to zabere ... Takze vymena oleje je treba 5 jednotek.
Anonymous

#7 Příspěvek od Anonymous »

Speedy píše:palivovy filtr cca do 20minut.
Mě to trvalo skoro dvě hodiny (na M50). :lol: Nedalo se k tomu dostat a potom ty jejich spony se na speciální klíč. :?
Pavel
Klubové ID: 56

#8 Příspěvek od Pavel »

P-J píše:
Mě to trvalo skoro dvě hodiny (na M50). :lol: Nedalo se k tomu dostat a potom ty jejich spony se na speciální klíč. :?
Mě taky (M50) :D ale příště už vím jak nato tak snad to bude rychlovka :roll: :?
Miki_JI
Klubové ID: 106
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Miki_JI »

Speedy píše:No, odhad doby vymeny filtru: vzduchovy 5minut, pylový filtr tak max 20minut, olejovy filtr 10minut + vymena oleje max1hod(nez to vsechno vytece), palivovy filtr cca do 20minut. Troufám si říci, že celkem práce tak maximálně 2hodiny a že by si vzal 1000,-/hod, tak to bych to k nemu uz asi nevezl.

Jestli jsi z Prahy, tak Ti to klidně za 1000,- vyměním :-) A material Ti taky klidně seženu :-)
Cas je spocteny a kolik vyjde material ? neberu vzduch , ten mam sport - od Hanze a je v poho. A pak filosoficka ... origo dily :?:
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

P-J píše:
Jakej speciální klíč?! Speedy má pravdu, mě to trvalo ca 25minut a to jsem pod tím ležel :wink:
Anonymous

#11 Příspěvek od Anonymous »

Jawak píše:Jakej speciální klíč?! Speedy má pravdu, mě to trvalo ca 25minut a to jsem pod tím ležel :wink:
Hadicové spony měly šrouby, které v tom pološeru u motoru vypadaly jako na křížák, ale nebyly. Bylo to něco jako křižový šroub který na dotáhnutí hrany má, ale na povolení jsou zkosené (podobný efekt se dosáhne, kdyš se při povolování serve křížový šroubek).

Takže mě nejvíc času zabralo povolení těch spon, protože se k tomu filtru dá dostat vždy jen jednou rukou. :roll:
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Jo už vím... dřív tam byly šrouby na 8mičku ořech, když jsem koupil novej filtr, byly jakoby do vrtulky, na tom byla dřív plastová násadka, to kvůli síle utažení... Ale já to povolil i normálním šroubovákem :)
Odpovědět