Mám obyčejné topení (ne klimu), přívod chladící kapaliny do radiátoru nemá regulační ventil a teplota se reguluje klapkou, která pouští vzduch přes nebo mimo radiátor. Chladící kapaliny mám v systému akorát. Motor se zahřívá i chladí normálně- ohřeje se na optim. teplotu během cca 3-5km a teplotu drží a? je mráz nebo vedro.
Sundal jsem si dekl pod volantem a ošahával na trubky od topení. Přijde mi, že přívod se pomalu ohřívá (o hodně pomaleji než motor), ale i tak po cca 15km na ní už neudržím ruku. Trubka z radiátoru je studená (nebo lehce vlažná), takže teplo se v radiátoru odevzdává. Nicméně vzduch jde z výdechů vlažný. Větrák můžu použít max. na 2. stupeň - při větší rychlosti se vzduch nestačí ohřívat ani trochu a je studený. Jediné, co mě napadá, že radiátor nebo přívod/odtok má malý průtok. Žádný ventil jsem ale nenašel (ani vlastním okem, ani podle ETK). Typuju to na zanesený radiátor. Ještě jsem to neměl rozebraný do té míry, abych mohl ošahat, zda radiátor ohřeje celý nebo jen na kraji.
Přemýšlím, že bych vyměnil kapalinu a při výměně propláchnul chladící systém nějakým vyplachovacím prostředkem, ale trochu pochybuju, jestli mi to pomůže.

Nemáte někdo nějakou radu nebo tip k tomuhle problému. Nemůže být třeba něco v motoru u vývodu topení (u termostatu), nebo něco jinýho co by blokovalo průtok?