Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Priprava na zimu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
meap

#1 Příspěvek od meap »

Zdravim,

potreboval bych vedet co udelat pred nadchazejici zimou. Mam BMW E36 316i.

Volal jsem do servisu a rekl jim, ze bych chtel udelat prohlidku pred zimou a rekli mi, jestli mi to za to stoji tech 80km, ale ani mi nerekli co se tak dela. No proste mazec sluzby, dneska mam ne ne stesti :?

Muzete mi prosim rici, co tak delate pred zimou?
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od darmon »

menim kola na zimni.
Lion
Klubové ID: 865
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lion »

meap píše:Zdravim,

potreboval bych vedet co udelat pred nadchazejici zimou. Mam BMW E36 316i.

Volal jsem do servisu a rekl jim, ze bych chtel udelat prohlidku pred zimou a rekli mi, jestli mi to za to stoji tech 80km, ale ani mi nerekli co se tak dela. No proste mazec sluzby, dneska mam ne ne stesti :?

Muzete mi prosim rici, co tak delate pred zimou?
Se servisama je to v dnešní době opravdu špatný... :cry:

Jináč asi taková nejzákladnější příprava na zimu je: za 1)Vyměnit chladíci kapalinu v chladiči za nemrznoucí směs "fridex"...za 2) jak už psal Darmon vyměnit kola za zimní...za 3) pokud chceš mít kapánek ošetřenej spodek auta a dutiny, tak je nech vystříkat...za 3) určitě si dobij baterii...a za 4) to by mělo být tak zhruba všechno... :wink:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od darmon »

pokavad se o auto clovek stara tak jen ty kola, zbytek je pro neporadny lidi :))
Lion
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lion »

darmon píše:pokavad se o auto clovek stara tak jen ty kola, zbytek je pro neporadny lidi :))
Tak to bych Tě chtěl vidět :lol: :lol: :lol: Měnit na zimu jen kola :)...Možná jednu zimu a pak by jsi po zimě viděl co Ti to z autem udělá, když to nemáš dobře ošetřený...Samozřejmě je řeč o starších vozech cca 10 let co jsou na to náchilnější...Jináč pochybuju že nehneš ani brvou nad nemrzkou a podobnejma záležitostma... :lol:

To Alp: Tak tak, dobře si to doplnil...Nemrzka musí býd samo sebou všude kde to může náko zamrznout... :wink:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od darmon »

Lion píše:
darmon píše:pokavad se o auto clovek stara tak jen ty kola, zbytek je pro neporadny lidi :))
Tak to bych Tě chtěl vidět :lol: :lol: :lol: Měnit na zimu jen kola :)...Možná jednu zimu a pak by jsi po zimě viděl co Ti to z autem udělá, když to nemáš dobře ošetřený...Samozřejmě je řeč o starších vozech cca 10 let co jsou na to náchilnější...Jináč pochybuju že nehneš ani brvou nad nemrzkou a podobnejma záležitostma... :lol:

To Alp: Tak tak, dobře si to doplnil...Nemrzka musí býd samo sebou všude kde to může náko zamrznout... :wink:
jo to nehnu nad nemrzkou, nikdy v zadnym aute jsem nemenil letni a zimni smes, vzdycky jedu na zimni michanou na -20, a jaky jiny podobny zalezitosti, olej je taky celorocni zadnej zimni a letni se uz nepouziva tak co resit, jen v ostrikovacich se proste prubehem podzimu prejde na zimni tim ze stejne letni v nabidkach pump chybi :) co jinyho chces resit....
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RuDoSh »

Lion píše:Jináč asi taková nejzákladnější příprava na zimu je: za 1)Vyměnit chladíci kapalinu v chladiči za nemrznoucí směs "fridex
to jako na jare ten fridex z toho chladice nejak preparujes nebo mas po trech letech v chladici jen fridex? ja mam v chladici permanentne smes do -28 stupnu, takze me taky zajimaji jen kola a voda v ostrikovacich :-)
TT
Klubové ID: 124
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od TT »

Lion píše:
za 1)Vyměnit chladíci kapalinu v chladiči za nemrznoucí směs "fridex".....

...to se dělávalo u Shade ne??, ...jak psal Darmon kola a ta směs v ostřikovačích , zimní nakoupenou dojíždim do začatku podzimu a pak už je zase na pultech BČ k dostání zimní , nějakou letní neřešim vždy? to myje stejně a dobíjet baterii?? ...taky předmět Š-120 ..ne?? v průběhu roku si nesmíš jen válet koule :) ale občas nějakou tu údržbu musíš udělat pak se nehoníš , jak 90 % pitomců co při prvním sněhu scháněj rychlej pneuservis na přezutí :)
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Zave »

Ja uz sem dal fridex do chladice, protoze sem tam mel cistou vodu... :lol: A smes na ostrikovace- tu sem na zacatku naplnil nejakou zimni do -20 a ted sem akorat dolil...
Lion
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Lion »

RuDoSh píše:
Lion píše:Jináč asi taková nejzákladnější příprava na zimu je: za 1)Vyměnit chladíci kapalinu v chladiči za nemrznoucí směs "fridex
to jako na jare ten fridex z toho chladice nejak preparujes nebo mas po trech letech v chladici jen fridex? ja mam v chladici permanentne smes do -28 stupnu, takze me taky zajimaji jen kola a voda v ostrikovacich :-)
No spíš jsem to myslel všeobecně na co si dát před zimou pozor, pokud se k tomu někdo staví poprvé, nebo si zrovna koupil auto a chce mít nákou jistotu, že přežije zimu...:)...Neříkám, že jsem tam tu směs s fridexem po zimě nenechal a nejezdil i přez léto... :wink:...Stejně radči všechno pro jistotu před zimou projdu...Jak se říká: Jak na mazlíka, tak mazlík na Tebe :lol:
Lion
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Lion »

TT píše:
Lion píše:
za 1)Vyměnit chladíci kapalinu v chladiči za nemrznoucí směs "fridex".....

...to se dělávalo u Shade ne??, ...jak psal Darmon kola a ta směs v ostřikovačích , zimní nakoupenou dojíždim do začatku podzimu a pak už je zase na pultech BČ k dostání zimní , nějakou letní neřešim vždy? to myje stejně a dobíjet baterii?? ...taky předmět Š-120 ..ne?? v průběhu roku si nesmíš jen válet koule :) ale občas nějakou tu údržbu musíš udělat pak se nehoníš , jak 90 % pitomců co při prvním sněhu scháněj rychlej pneuservis na přezutí :)
No máš recht, že jsem to u mý bývalý Š100 dělal před každou zimou, kompletní výměna chladící směsy v chladiči, u BMW je to holt kapánek jinačí... 8) ...No s těma pneumatikama máš taky pravdu, jen loni sem viděl desítky lidí, jak nakládali nebo přezouvali zimáky ve 20cm sněhu...Holt to už je o zanedbání "situace"...
Lion
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Lion »

darmon píše:jo to nehnu nad nemrzkou, nikdy v zadnym aute jsem nemenil letni a zimni smes, vzdycky jedu na zimni michanou na -20, a jaky jiny podobny zalezitosti, olej je taky celorocni zadnej zimni a letni se uz nepouziva tak co resit, jen v ostrikovacich se proste prubehem podzimu prejde na zimni tim ze stejne letni v nabidkach pump chybi :) co jinyho chces resit....
No svým způsobem máš Darmone jako vždycky pravdu :lol: , ale třeba u nás na Vysočině jsou občas krutý zimy a už se mě párkrát stalo že jsem třeba během zimy ředil na -35 (u Š100)...Tím chci jen říct že Ti stejně naředěná směs po celej rok nemusí stačit...Záleží taky na kraji...No nemám pravdu? :wink:
stealth
Klubové ID: 4
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od stealth »

Lione, připomíná mi to tvoji památnou debatu o tom, zda-li báwo vydrží cestu do jugošky :lol:
Lion
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Lion »

stealth píše:Lione, připomíná mi to tvoji památnou debatu o tom, zda-li báwo vydrží cestu do jugošky :lol:
Hehe :lol: ...To ne :)...Chci jen poradit... :wink:

P.S.: No ta Jugoška neměla chybu... :lol:
TT
Klubové ID: 124
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od TT »

stealth píše:Lione, připomíná mi to tvoji památnou debatu o tom, zda-li báwo vydrží cestu do jugošky :lol:

...ano ta byla luxusní ..... :D
darmon
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od darmon »

Lion píše:
darmon píše:jo to nehnu nad nemrzkou, nikdy v zadnym aute jsem nemenil letni a zimni smes, vzdycky jedu na zimni michanou na -20, a jaky jiny podobny zalezitosti, olej je taky celorocni zadnej zimni a letni se uz nepouziva tak co resit, jen v ostrikovacich se proste prubehem podzimu prejde na zimni tim ze stejne letni v nabidkach pump chybi :) co jinyho chces resit....
No svým způsobem máš Darmone jako vždycky pravdu :lol: , ale třeba u nás na Vysočině jsou občas krutý zimy a už se mě párkrát stalo že jsem třeba během zimy ředil na -35 (u Š100)...Tím chci jen říct že Ti stejně naředěná směs po celej rok nemusí stačit...Záleží taky na kraji...No nemám pravdu? :wink:
nojo, ja fut zapominam ze sou tu naci sileni vidlaci, v normalni evrope kde je extrem -25 pres noc jednou za rok na extremnim miste republiky to pro cloveka co jezdi s autem kazdej den az tolik nema vyznam redit na vetsi mraz :)
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Pivson »

Jestě bych udělal konzervaci laku a plastu.
Stačí vosk a něco na ty plasty.
(dělal jsem to včera)

Ja třeba dal na zimu opět přední zástěrky, ty hodne pomůzou a nastříkal spodek prahu takovou tou sracko proti kaminkům a přelakoval to černou matnou.

Jak psal ALP ošetřit gumove tesnění - všechno.

Jestě jsem očistril okna takovou sragorou od SONAXu co zabranuje mlzení oken - docela dobra vec.

jestě mám zimní gomové koberečky
Odpovědět