Prosím o radu: Jaký olej dává výrobce do 318 TDS? Já tam mám nyní plnou syntetiku 0W50, ujel jsem 10.000 km a přišel čas na výměnu. Zajímá mě, jestli tam tento olej patří a je to OK, nebo by stačila třeba nějaká polosyntetika.
Předem díky.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Jaký olej do 318TDS?
Kdyz tam nalejes polosyntetiku 10w-40 tak se nic nestane... Ja tam teda leju plnou Castrol 5w-30 a maximalni spokojenost, pokud by jsi mel zajem tak ho mam za 300,-MikeTDS píše:Prosím o radu: Jaký olej dává výrobce do 318 TDS? Já tam mám nyní plnou syntetiku 0W50, ujel jsem 10.000 km a přišel čas na výměnu. Zajímá mě, jestli tam tento olej patří a je to OK, nebo by stačila třeba nějaká polosyntetika.
Předem díky.
N54 PWR
Díky Lukáši. Jde mi o to, že to auto nepoužívám ke sportování (318 TDS ani k tomuto účelu používat nelze), ale na klidné dlouhé trasy po dálnici. Polosyntetika 10W-40 je teda v pohodě? Pak není co řešit, dám ji tam, protože ji mám za vynikající cenu.Lukas H. píše:
Kdyz tam nalejes polosyntetiku 10w-40 tak se nic nestane... Ja tam teda leju plnou Castrol 5w-30 a maximalni spokojenost, pokud by jsi mel zajem tak ho mam za 300,-
Nevíš náhodou, kolik litrů oleje do 318TDS patří? Předpokládám, že necelých 5 l.