Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jaké rádio s CD do E36?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od MikeT »

Chtěl bych nahradit originální rádio s MC ve svojí E36 za něco s CD přehrávačem. Neporadí mi někdo značku / model, který:

a) Bude svým designem co nejvíce korespondovat s interiérem. Chci černou barvu s oranžovým podsvícením a grafikou displeje + designem, co by tam zapadl. Naopak nechci např. stříbrný čelní panel s modrým + zeleným + červeným podvícením.

b) Půjde bezproblému připojit ke stávající kabeláži.

Dá se sehnat originální rádio s CD (třeba BMW Business CD, nebo jak se to jmenovalo)? Dokáže originání rádio přehrávat CD-R, nebo jenom lisovaná CD?

Předem díky všem za pomoc. :roll:
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od MikeT »

Já zatím našel jenom Nakamichi CD - 400, to tam pasuje suprově. Ale cena je asi krutá, že...
Obrázek
http://www.nakamichi.com/auto/CD400/spec.html
M3maniac Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 76

#3 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

MikeT píše:Já zatím našel jenom Nakamichi CD - 400, to tam pasuje suprově. Ale cena je asi krutá, že...
Obrázek
http://www.nakamichi.com/auto/CD400/spec.html
no tak to je jedno z těch co bych tam překous,nakamichi je třída! hraje moc pěkně a podobá se bmw designu,běž do něj,ale tebe bude čekat hlavně výměná repraku. :D
Dande
Klubové ID: 54

#4 Příspěvek od Dande »

Jeste zbyva dopsat cenovku.Nechce se mi to hledat tady ten net u mlade je totiz desne rychlej :roll:
Miki_JI
Klubové ID: 106
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Miki_JI »

MikeT píše:
b) Půjde bezproblému připojit ke stávající kabeláži.
Prodává se redukce z BMW konektoru na EURO konektor cena +- 200kč a pak už Ti tam pujde jakýkoliv radio bez problemů... jen v té šachtě bude trochu těsno :D
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MikeT »

Dande píše:Jeste zbyva dopsat cenovku.Nechce se mi to hledat tady ten net u mlade je totiz desne rychlej
Už jsem zjistil. Cena je 17990 Kč (můžu ho sehnat i levněji, kdyby měl někdo zájem).
M3maniac píše:...běž do něj,ale tebe bude čekat hlavně výměná repraku.
Šel bych. Zatím ale musím investovat jinam (ještě je na autě hodně co opravovat). Taky mě mrzí, že nemá ani MP3, za ty prachy. Ale zvuk bude asi špica, alespoň se to tak o této značce říká.

Jaký repro doporučujete? Ty Nokie jsou špatný? Musej se měnit i kabely k reprákům, nebo stačej?
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od MikeT »

Miki_JI píše:Prodává se redukce z BMW konektoru na EURO konektor cena +- 200kč a pak už Ti tam pujde jakýkoliv radio bez problemů... jen v té šachtě bude trochu těsno :D
Díky! A kde se to prodává?
M3maniac Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 76

#8 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

MikeT píše:
Dande píše:Jeste zbyva dopsat cenovku.Nechce se mi to hledat tady ten net u mlade je totiz desne rychlej
Cena je 17990 Kč (můžu ho sehnat i levněji).
M3maniac píše:...běž do něj,ale tebe bude čekat hlavně výměná repraku.
Šel bych. Zatím ale musím investovat jinam (ještě je na autě hodně co opravovat). Taky mě mrzí, že nemá ani MP3, za ty prachy. Ale zvuk bude asi špica, alespoň se to tak o této značce říká.

Jaký repro doporučujete? Ty Nokie jsou špatný? Musej se měnit i kabely k reprákům, nebo stačej?
Pokud si potrpíš na pěknej zvuk tak určitě,ty máš myslím tu základní řadu,já o trochu lepší ale do super muziky to má daleko,nakamichi jsem kdysi měl a hrálo moc pěkně.Takže pokud vyměníš rádio tak určitě i repro,ale u e36ky je to trochu oříšek...Ja jsem kdysi v autech míval muziku za 100k a víc,ale už mě to přešlo a hlavně mě nebavilo to už přehazovat z auta do auta :D navíc si myslím,že v emku to není potřeba,že tam stačí ten originál na poslech rádia,90% času v něm mám rádio vypnuté a poslouchám jiný zvuky :D
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od MikeT »

Já to taky ještě nezapnul :D (s trochou nadsázky). Ale kdyby měl CD, tak bych občas něco poslech, když trčíš 5 hod. v zácpě ve Slovinsku, tak se to celkem hodí.
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od MikeT »

Ještě prosím o podrobnější info, jak je to s výměnou repráků - jsou tam nějaký atypy?
George_D
Klubové ID: 49
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od George_D »

MikeT píše:Ještě prosím o podrobnější info, jak je to s výměnou repráků - jsou tam nějaký atypy?
Atypy PAPíROVý :lol: Hned jak jsem to koupil tak do kufru bedýnka se Subáčem a MDF plato s Pioneerama a ještě schází předek a bude to podle představ :wink:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
MikeT
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od MikeT »

Ty repráky by mě taky zajímaly. Dávám na to nový téma: "Jaké reproduktory do E36?"
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Marty_ »

Koupil jsem od Hanze Naka Cd-40z a spokojenost maximalni, cte skoro vsechno i ty nejvetsi mr*ky cd ktery neprecte ani spousta domacich vezi... Jinak zvuk je fakt super, ted jsem mel naka rozbity (nejakej problem se zajizdenim cd) a mel jsem tam nejakeho sonaka a zvuk nesrovnatelnej... Ale aby jsi ho vyuzil naplno tak si myslim ze to chce opravdu kvalitni repro, kabely a vytlumit dvere... Koukni na http://www.autohifi.cz tam dostanes opravdu fundovane rady...
Pivson
Klubové ID: 570
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Pivson »

Nebo origo

paleny CD-R to dle mych informací hraje v pohodě

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 7919125806
Odpovědět