Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Tekoucí servo

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
cain
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od cain »

Tak sem zjistil že mi krásně teče servo a to že servo kapalina kape z levý mažety řízení,vypadá to na simering nebo nějaký jiný těsnění co tam sou.Řešil už tu tohle někdo ?? Nevíte co to s největší pravděpodobností je ?? Mám pocit že se dělá na E36ku celá obnovovací sada těsnění na řízení,kupoval jí někdo připadně jestli víte číslo a kolik přibližně stojí.A ještě jak moc je to náročný pro autoservis a na co si u nich dát bacha.

Díkes Petr
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 80
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Pretesnoval jsem servo u E30, kde je to takmewr stejne s E36. Sada vsech tesneni na E30 stala asi 2k Kc a je to na odpoledne prace. Cele rizeni musi ven a pak jen rozebrat-vymenit gufera-slozit. Prace pro cvicenou opici, jen dat pozor na smer gufer na hrebenu a nepodrapat/nepomlatit valec serva.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
cain
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od cain »

OK,díky ....... v pondělí asi budu muset do Inveltu jít objednat tu přetěsňovací sadu.Pamatuju si akorát že mi někdo řikal že se některý gufera na BMW na řízení musí nalisovat a že je lepší když to bude dělat někdo kdo už to někdy dělal.Akorát nevim jestli nemluvil o 5tce.

Každopádně díky za poznatky
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 80
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Pri pretesnovani serva do E30 mi stacilo obcejne garazove naradi. Jen jedno gufero je hluboko uvnitr valce a tak jsem ho "lisoval" pomoci pripravku seskladaneho z dlouheho Gola prodluzovaku a Gola orechu primereneho prumeru omotaneho hadrem proti poskrabani valce. Budes-li to delat sam, dobre si zapamatuj jak byla otocena gufera v hlavnim valci (da se to logicky zduvodnit podle toho kde je olej a kde ne) a jak je sestavena vicedilna hridel pastorku. Jsou dve moznosti sestaveni a jen jedna je spravne ;-)
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
cain
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od cain »

OK,něco s tim zkusim spáchat .... díky moc za rady.
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#6 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Hele a seš si jistej, že to teče z řízení? Já si to taky myslel a pak jsem zjistil, že to bylo mokry od toho, jak uchcavala servopumpa a taky tekl olej po hadici z nadržky na servo. Vymenil jsem servopumpu, hadici, spony a cele to umyl od oleje a mam klid... 8)
cain
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od cain »

Na kanálu sem s tim ještě nebyl,ale co sme koukali zespoda tak to teče z 95% z manžety nalevo na řízení.Uvidim teď o výkendu.Pojedu s tím ke známýmu a spíš než repasi tak asi vymislíme celý jiný řízení,páč sem se dozvěděl že se to vetšinou stane tím že ty tyčky lehounce oreznou a prošoupou ty gufera(bejvá to prý často tim když to auto díl stojí).A že když se to repasuje že by se asi muselo celý řízení nechat zaleštit.Tak uvidíme.
cain
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od cain »

Jinak servo pumpa taky neni žádná levná hračka ne ?? Koliki Ti vyšla na báwo ?
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#9 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Mno já měl taky levou manžetu od oleje a užuž jsem kupoval tu sadu na repasi, ale pak jsem to umyl a zjistil jsem právě to, co jsem psal výše.
Jiank servo z 2. ruky jsem sehnal za 2k. Lze tam dát z 323.328, 523.528. Sice z 5 má jiné objednací číslo, ale fyzicky je stejné. Já ho tam mám z 523. Jinak manžetu na řízení jsem sundal, abych to zkontroloval a pak ji přepáskoval obyč stahovací páskou a nemám už problém.
cain
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od cain »

OK,mrknu na to
Odpovědět