Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

318 E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Anonymous

#1 Příspěvek od Anonymous »

Zdravim
Potrebuju poradit od znalych :-)) Jaky je vas nazor na motor v modelu 318i (115PS) ?? A nevite jestli splnuje normu euro2? Popripade jaky motor byste mi doporucili pro radu E36 diky.
ericss
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ericss »

Dan píše:Zdravim
Potrebuju poradit od znalych :-)) Jaky je vas nazor na motor v modelu 318i (115PS) ?? A nevite jestli splnuje normu euro2? Popripade jaky motor byste mi doporucili pro radu E36 diky.

Minimálně 6ti hrnek. A když už tak alespoň 2,5. Já mám 2 litr a teď se tluču do palice, že jsem si nekoupil 2,5 nebo 2,8 :D
Pavel

#3 Příspěvek od Pavel »

Jak říká Ericss,každopádně 6ti hrnek.A pokud nejsi nějakej závodník tak ti stačí 2.0 -tak jek mě... :lol:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Pavel píše:Jak říká Ericss,každopádně 6ti hrnek.A pokud nejsi nějakej závodník tak ti stačí 2.0 -tak jek mě... :lol:

No včera jsem se vozil v Lopolový káře a je to fajn jako já bych míň jak 2,5l nechtěl,ale to záleži na tobě.Podle mně má BMW sportovní charisma a to se jaksi o 316-318ce říct nedá.... jako Lopolo má dlouhodobou spotřebu 10l a to je z Prahy a nejezdí nejpomalejc,takže argument,že 318ka jezdí o litr méně mi příjde směšný,protože rozdíl v jízdě mezi 318 a 328 je kuewskej.... já vím zák.poj.... :D takže doporučuju si před koupí svízt v obou autech at můžeš posoudit a nesere tě to až koupíš 318ku,věř mi že taky jezdí za 10l
Bobra2

#5 Příspěvek od Bobra2 »

M3maniac píše:
Pavel píše:Jak říká Ericss,každopádně 6ti hrnek.A pokud nejsi nějakej závodník tak ti stačí 2.0 -tak jek mě... :lol:

No včera jsem se vozil v Lopolový káře a je to fajn jako já bych míň jak 2,5l nechtěl,ale to záleži na tobě.Podle mně má BMW sportovní charisma a to se jaksi o 316-318ce říct nedá.... jako Lopolo má dlouhodobou spotřebu 10l a to je z Prahy a nejezdí nejpomalejc,takže argument,že 318ka jezdí o litr méně mi příjde směšný,protože rozdíl v jízdě mezi 318 a 328 je kuewskej.... já vím zák.poj.... :D takže doporučuju si před koupí svízt v obou autech at můžeš posoudit a nesere tě to až koupíš 318ku,věř mi že taky jezdí za 10l

Tak tak..
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od patras Čestný člen »

je zajimavy, ze se ozivaji pouze 6 hrnkari a 4 mlcej. Ja jsem majitel 140 konove verze 318 (motor M42) a jsem velice spokojenej s jeho parametrama ale musim dat za pravdu ostatnim sestihrnkarum mam dlouhodobou spotrebu pres 9l, jezdim "dost" vostre (v ramci moznosti). Takze zaverem na motor na ktery se ptas se vyprdni, proste to nejede. 140 konova verze jede jen o kapanek hur nez 2.0 takze 323 a vejs !!! :)
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Anonymous

#7 Příspěvek od Anonymous »

Diky za odpovědi. Právě,že potrebuju auto pro kazdodenni jezdeni a tohle auto me dostalo.... tak jsem chtel slyset Vas nazor. Me tolik ani nejde o spotrebu, jestli jezdim za 8 nebo za 10 je mi celkem jedno, ale myslim, ze ja bych treba tu 328 nevyuzil, ikdyz ten vykon se hodi vzdycky:-))
doxa

#8 Příspěvek od doxa »

Dan píše:Diky za odpovědi. Právě,že potrebuju auto pro kazdodenni jezdeni a tohle auto me dostalo.... tak jsem chtel slyset Vas nazor. Me tolik ani nejde o spotrebu, jestli jezdim za 8 nebo za 10 je mi celkem jedno, ale myslim, ze ja bych treba tu 328 nevyuzil, ikdyz ten vykon se hodi vzdycky:-))

Ja bych jednoznacne doporucil 2.8, da se s tim jezdit do 10l a ta sila :o)) prvni co jsem prestal delat bylo podrazovani pri predjizdeni, jinak kdyz podradis, tak mam pocit, ze se da snad predjet vsude :o))
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

doxa píše:
Dan píše:Diky za odpovědi. Právě,že potrebuju auto pro kazdodenni jezdeni a tohle auto me dostalo.... tak jsem chtel slyset Vas nazor. Me tolik ani nejde o spotrebu, jestli jezdim za 8 nebo za 10 je mi celkem jedno, ale myslim, ze ja bych treba tu 328 nevyuzil, ikdyz ten vykon se hodi vzdycky:-))

Ja bych jednoznacne doporucil 2.8, da se s tim jezdit do 10l a ta sila :o)) prvni co jsem prestal delat bylo podrazovani pri predjizdeni, jinak kdyz podradis, tak mam pocit, ze se da snad predjet vsude :o))

To je opět v tomto případě zbytečné.... panáček je už předem rozhodnut pro 318ku a chtěl to jen odkejvnout...... :lol: prostě někteří lidé tady nemaj rádi pěkný svezení ..... vždy? on by tu sílu ani nevyužil... možná,že si mladej závodník vzpomene někdy u předjíždění,když bude mít problém předjet koktávku,která mu schválně šlápne na plyn aby ji nepodělalo báwo.... :D
doxa

#10 Příspěvek od doxa »

Kurva, ale uz mi to fakt sere, dam v exploreru "zpet" a prispevek se mi ulozi znova...
Anonymous

#11 Příspěvek od Anonymous »

M3maniac píše:
doxa píše:

To je opět v tomto případě zbytečné.... panáček je už předem rozhodnut pro 318ku a chtěl to jen odkejvnout...... :lol: prostě někteří lidé tady nemaj rádi pěkný svezení ..... vždy? on by tu sílu ani nevyužil... možná,že si mladej závodník vzpomene někdy u předjíždění,když bude mít problém předjet koktávku,která mu schválně šlápne na plyn aby ji nepodělalo báwo.... :D

Ja osobne si kupim 318is , rozumna poistka, a verim tomu ze spotreba sa da udrzat aj na 8l. Mozno 318 jazdi za 10l ale to je uz trochu fun jazda. Kdezto vy pani s 325 a vyssie sa musite krotit aby to zralo 10l. Nieje tak? Nic proti ale ked ta 318is bude jazdit aspon tak ako koktavka 1,9td tak mi to uplne staci.
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od bpytlik »

miso píše:
M3maniac píše:
doxa píše:[quote="Dan"]Diky za odpovědi. Právě,že potrebuju auto pro kazdodenni jezdeni a tohle auto me dostalo.... tak jsem chtel slyset Vas nazor. Me tolik ani nejde o spotrebu, jestli jezdim za 8 nebo za 10 je mi celkem jedno, ale myslim, ze ja bych treba tu 328 nevyuzil, ikdyz ten vykon se hodi vzdycky:-))

Ja osobne si kupim 318is , rozumna poistka, a verim tomu ze spotreba sa da udrzat aj na 8l. Mozno 318 jazdi za 10l ale to je uz trochu fun jazda. Kdezto vy pani s 325 a vyssie sa musite krotit aby to zralo 10l. Nieje tak? Nic proti ale ked ta 318is bude jazdit aspon tak ako koktavka 1,9td tak mi to uplne staci.[/quote]

Boze,boze....panum s 325i to bude jezdit za 10 litru, kdyz se budou krotit, ale zapomel jsi dodat, ze kdyz oni se budou krotit, tak budou jezdit stejne rychle jako kdyz ty budes jezdit na plno :)
Anonymous

#13 Příspěvek od Anonymous »

bpytlik píše:
miso píše:
M3maniac píše:[quote="doxa"][quote="Dan"]Diky za odpovědi. Právě,že potrebuju auto pro kazdodenni jezdeni a tohle auto me dostalo.... tak jsem chtel slyset Vas nazor. Me tolik ani nejde o spotrebu, jestli jezdim za 8 nebo za 10 je mi celkem jedno, ale myslim, ze ja bych treba tu 328 nevyuzil, ikdyz ten vykon se hodi vzdycky:-))

Ja osobne si kupim 318is , rozumna poistka, a verim tomu ze spotreba sa da udrzat aj na 8l. Mozno 318 jazdi za 10l ale to je uz trochu fun jazda. Kdezto vy pani s 325 a vyssie sa musite krotit aby to zralo 10l. Nieje tak? Nic proti ale ked ta 318is bude jazdit aspon tak ako koktavka 1,9td tak mi to uplne staci.[/quote]

Boze,boze....panum s 325i to bude jezdit za 10 litru, kdyz se budou krotit, ale zapomel jsi dodat, ze kdyz oni se budou krotit, tak budou jezdit stejne rychle jako kdyz ty budes jezdit na plno :)[/quote]

mal som 325 a zasa tak super to nebolo, zrala sice 10litrou ale draha poistka. Navise ten vykon som vyuzil iba fakt malokedy. Ked nebudem mat kam prachy davat tak si kupim nieco silnejsie zatial postaci bohato aj 318is. A velmi pochybujem ze 325 pojde stejne rychle ked sa bude krotit a ja pojdem naplno. Ked BMW vyraba take hovnove 4 valce tak naco ich robi? Keby som chcel rychle auto tak si kupim hondu alebo ineho vykonnejsieho japonca a nie bmw..nie? Navise v nejakej tabulke som videl ze v zavode do vrchu bola 318is pred M3 e36 takze neviem
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od bpytlik »

[quote="Miso]
mal som 325 a zasa tak super to nebolo, zrala sice 10litrou ale draha pojistka.[/quote]
jojo draha pojistka, uz chapu k jake skupine lidi se radis a to vsecko vysvetluje....Nevim proc si teda nekoupis 316i??
[quote="Miso]
Keby som chcel rychle auto tak si kupim hondu...[/quote]
Hmmm zjevne si hodne mimo....
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#15 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Miso píše:
bpytlik píše:
miso píše:[quote="M3maniac"][quote="doxa"][quote="Dan"]Diky za odpovědi. Právě,že potrebuju auto pro kazdodenni jezdeni a tohle auto me dostalo.... tak jsem chtel slyset Vas nazor. Me tolik ani nejde o spotrebu, jestli jezdim za 8 nebo za 10 je mi celkem jedno, ale myslim, ze ja bych treba tu 328 nevyuzil, ikdyz ten vykon se hodi vzdycky:-))

Boze,boze....panum s 325i to bude jezdit za 10 litru, kdyz se budou krotit, ale zapomel jsi dodat, ze kdyz oni se budou krotit, tak budou jezdit stejne rychle jako kdyz ty budes jezdit na plno :)[/quote]

mal som 325 a zasa tak super to nebolo, zrala sice 10litrou ale draha poistka. Navise ten vykon som vyuzil iba fakt malokedy. Ked nebudem mat kam prachy davat tak si kupim nieco silnejsie zatial postaci bohato aj 318is. A velmi pochybujem ze 325 pojde stejne rychle ked sa bude krotit a ja pojdem naplno. Ked BMW vyraba take hovnove 4 valce tak naco ich robi? Keby som chcel rychle auto tak si kupim hondu alebo ineho vykonnejsieho japonca a nie bmw..nie? Navise v nejakej tabulke som videl ze v zavode do vrchu bola 318is pred M3 e36 takze neviem[/quote]
No sorry,ale toto mohol napísa? len riadny kokot....... :shock:
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#16 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Miso píše:Keby som chcel rychle auto tak si kupim hondu alebo ineho vykonnejsieho japonca a nie bmw..nie? Navise v nejakej tabulke som videl ze v zavode do vrchu bola 318is pred M3 e36 takze neviem

Takhle uz jsem se dlouho nezasmal.... :D Diky Miso!!! :lol:
N54 PWR
MIKI
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od MIKI »

he he!tak to je fakt prdel....ja si nedavno koupil 320i a ted uz premyslim,ze si tak v lete zajedu do nemecka pro 328..... :Pa samozrejme zase coupe.... :lol:
Anonymous

#18 Příspěvek od Anonymous »

M3maniac píše:
Miso píše:
bpytlik píše:[quote="miso"][quote="M3maniac"][quote="doxa"][quote="Dan"]Diky za odpovědi. Právě,že potrebuju auto pro kazdodenni jezdeni a tohle auto me dostalo.... tak jsem chtel slyset Vas nazor. Me tolik ani nejde o spotrebu, jestli jezdim za 8 nebo za 10 je mi celkem jedno, ale myslim, ze ja bych treba tu 328 nevyuzil, ikdyz ten vykon se hodi vzdycky:-))

mal som 325 a zasa tak super to nebolo, zrala sice 10litrou ale draha poistka. Navise ten vykon som vyuzil iba fakt malokedy. Ked nebudem mat kam prachy davat tak si kupim nieco silnejsie zatial postaci bohato aj 318is. A velmi pochybujem ze 325 pojde stejne rychle ked sa bude krotit a ja pojdem naplno. Ked BMW vyraba take hovnove 4 valce tak naco ich robi? Keby som chcel rychle auto tak si kupim hondu alebo ineho vykonnejsieho japonca a nie bmw..nie? Navise v nejakej tabulke som videl ze v zavode do vrchu bola 318is pred M3 e36 takze neviem[/quote]
No sorry,ale toto mohol napísa? len riadny kokot....... :shock:[/quote]

Kokot mozes byt mozno tak ty..myslis ze ked mas m3 tak musi mat kazdy aspon 2,5liter nie? To si moze clovek rovno kupit nissan skyline lebo co keby chcel predbehnut nejaku M3 a ta by mu zo srandy dupla na plyn aby ho nepredbehol nejaky posraty nissan. Ked mas kde vyuzit svoje auto tak ho vyuzivaj, u nas su uz pokuty dost velke a meraju na kazdom kroku. Jedine ze ty si tazky frajer co sa jebe cez mesto 180 a kazdy radsej skace do priekopy aby si ho nezabil.. je tak? A ked sme uz pri tom nikdy nieje problem dat aj do 318 nahodit motor 5Liter Hartge. Peace kamo
Anonymous

#19 Příspěvek od Anonymous »

miso píše:
M3maniac píše:
Miso píše:[quote="bpytlik"][quote="miso"][quote="M3maniac"][quote="doxa"][quote="Dan"]Diky za odpovědi. Právě,že potrebuju auto pro kazdodenni jezdeni a tohle auto me dostalo.... tak jsem chtel slyset Vas nazor. Me tolik ani nejde o spotrebu, jestli jezdim za 8 nebo za 10 je mi celkem jedno, ale myslim, ze ja bych treba tu 328 nevyuzil, ikdyz ten vykon se hodi vzdycky:-))

No sorry,ale toto mohol napísa? len riadny kokot....... :shock:[/quote]

Kokot mozes byt mozno tak ty..myslis ze ked mas m3 tak musi mat kazdy aspon 2,5liter nie? To si moze clovek rovno kupit nissan skyline lebo co keby chcel predbehnut nejaku M3 a ta by mu zo srandy dupla na plyn aby ho nepredbehol nejaky posraty nissan. Ked mas kde vyuzit svoje auto tak ho vyuzivaj, u nas su uz pokuty dost velke a meraju na kazdom kroku. Jedine ze ty si tazky frajer co sa jebe cez mesto 180 a kazdy radsej skace do priekopy aby si ho nezabil.. je tak? A ked sme uz pri tom nikdy nieje problem dat aj do 318 nahodit motor 5Liter Hartge. Peace kamo[/quote]

http://dovrchu.sk/php66/index.php?str=9&spr=1

pricky 8 a 10

Treba vediet aj jazdit nie len machrovat so silnym autom
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od bpytlik »

miso píše: A ked sme uz pri tom nikdy nieje problem dat aj do 318 nahodit motor 5Liter Hartge. Peace kamo

Promin,ale ty ses vazne blb....Jednak to uz pak nebude 318i a druhak by ses v tom aute zabil behem prvniho kilometru....
Odpovědět