To je to, co právě nevim... Furt se o tom mlelo, že když máš 15", 17"...bla bla, tak že tě ještě zpomalují. Já mám ale 15" a 17" úplně sejně velký (jiná velikost gumy) a půjčený 16" z e46 jsou větší (než ty moje ) - to znamená pojede rychleji nebo pomaleji?
Rychleji, protože čím větší průměr, tím větší rychlost, ale také nižší výkon po obvodu kola.
To je to, co právě nevim... Furt se o tom mlelo, že když máš 15", 17"...bla bla, tak že tě ještě zpomalují. Já mám ale 15" a 17" úplně sejně velký (jiná velikost gumy) a půjčený 16" z e46 jsou větší (než ty moje ) - to znamená pojede rychleji nebo pomaleji?
Rychleji, protože čím větší průměr, tím větší rychlost, ale také nižší výkon po obvodu kola.
Pomaleji, protoze motor neni dostatecne silny na to, aby prekonal vetsi zatez v podobe vesiho prumeru a treni.
Jawak píše:
Pomaleji, protoze motor neni dostatecne silny na to, aby prekonal vetsi zatez v podobe vesiho prumeru a treni.
logicky by melo jet rychleji,ale je otazka,jestli ten motor je natolik silny,ze to utahne..
teoreticky:nekonecne silny motor a kola z traktora a jedes 1000km/h
Jestli jsi na tech 225/60 jel 235 tak je to docela naloz.Tim padem to odpovida rychlosti 243,1 tachometrovych na 225/55.Coz teda nevim,asi to bylo z kopce ne?
psena píše:Jestli jsi na tech 225/60 jel 235 tak je to docela naloz.Tim padem to odpovida rychlosti 243,1 tachometrovych na 225/55.Coz teda nevim,asi to bylo z kopce ne?
Jo, bylo to jehce z kopce, ale fakt jen minimum, pak zase rovina a drželo se to...
Bombarder píše:Ten čip jsi si menil sam nebo to delali nekde v servise?
Nejdřív mi ho tam posadil mechanik u BMW, pak jsem testoval bez čipu, pak jsem si ho tam dal zase sám, je to ale pěkná pakárna, odejdou ty hliníkový packy z deklu řídící jednotky (u mě 4, je jich tam 6) a pak když člověk několikrát páčí tu elektron. destičku aby to rozložil, tam mě uletěl taky taková svině zobáček. Ale všechno je f poho.
Bombarder píše:a v tom servise ti to tam jenom dali a nic jineho nedelali? ptam se kdyby jsi ten cip mel zajem privezt do cr, jestli bych si to sam nainstaloval.
V podstatě je to jen elektronicky upravený eprom, jedná se o změněné časy vstřiků, nebo co. Jo, můžeš si ho tam dát sám.