Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Čip na 320i / M50

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Má s tím někdo zkušenosti? S čipem u benzíňáků?
Na eBay nabízí za 60 € čip, kterej má dát 18 kobyl, moc tomu nevěřím... Píšou, že se vymění jednoduše Motor-Steuergerät - řídící jednotka motoru, kterou pošlou, má být za plastovým(gumovým) deklem jak je u 4válců baterka, někde mezi přihrádkou a motorovým prostorem. Je u toho podrobný návod.
Teď jsem našel dokonce za 10 € +15PS ???
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... gory=40183

Mám to zkusit, za ty prachy? :? :)
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od psena »

Celkove cipum na benzin moc nehovim,tech koni byva dost malo navrch.Navic je tento prilis levny!(sory ale za 25Eur o 15 koni vic a litr na spotrebe min,to hranici s klamavou reklamou) Nikdy bych si to do motoru nedal,ale na druhou stranu pokud me chces na jare ve statlu roznest na kopytech tak par koniku budes asi potrebovat... :lol:
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od patras Čestný člen »

Jawak píše:Má s tím někdo zkušenosti? S čipem u benzíňáků?
Na eBay nabízí za 60 € čip, kterej má dát 18 kobyl, moc tomu nevěřím... Píšou, že se vymění jednoduše Motor-Steuergerät - řídící jednotka motoru, kterou pošlou, má být za plastovým(gumovým) deklem jak je u 4válců baterka, někde mezi přihrádkou a motorovým prostorem. Je u toho podrobný návod.

jo, jo, ja nasel i u nas inzerat na chip do M42, +10PS, otacky do 8000, a VMAX odstranen. Za 2000,- Prijde mi to fakt nejak levny, ale kdyby to slo tak co by ne ??? Chip si s trochou zrucnosti a mikropajkou vymenis sam, ja bych to radsi sveril nejakymu elektronikovi.
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od patras Čestný člen »

2Jawak: sem nasel todle ale nemecky neumim ani hov..no (vlastne to jediny umim :D )

Muzes mi rict, jakej je mezi nima rozdil ???

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... gory=32094

Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pavel 528 »

patras píše:
Jawak píše:Má s tím někdo zkušenosti? S čipem u benzíňáků?

jo, jo, ja nasel i u nas inzerat na chip do M42, +10PS, otacky do 8000, a VMAX odstranen. Za 2000,- Prijde mi to fakt nejak levny, ale kdyby to slo tak co by ne ??? Chip si s trochou zrucnosti a mikropajkou vymenis sam, ja bych to radsi sveril nejakymu elektronikovi.

Neni problem nahrat novou EPROMku,jen mit ten vypis do ni...Mam na motory M20 a to 10-15PS,proste to co je na webu E30.
Anonymous

#6 Příspěvek od Anonymous »

Patras napsal:
Chip si s trochou zrucnosti a mikropajkou vymenis sam, ja bych to radsi sveril nejakymu elektronikovi.
Já si vždy myslel že čipTUNING je jen o tom že se jen nahraje jinej SOFTWARE do původní jednotky :D :mrgreen:
O výměně přímo čipu jako součásky jsem ještě neslyšel :shock: :cheche:
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pavel 528 »

Píďa píše:Patras napsal:
Chip si s trochou zrucnosti a mikropajkou vymenis sam, ja bych to radsi sveril nejakymu elektronikovi.
Já si vždy myslel že čipTUNING je jen o tom že se jen nahraje jinej SOFTWARE do původní jednotky :D :mrgreen:
O výměně přímo čipu jako součásky jsem ještě neslyšel :shock: :cheche:
Hmm,tak je videt,ze vis kulovy...u starsich jednotek je emproma,ktera prehrat nejde,alespon kabelem...musi se vyndat,je vetsinou v patici..bud vymazat UVckem,nebo dat novou s novym softem...
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od darmon »

tos toho neslysel jeste hodne :)) voni ne vsechny cipy maj povoleny prepsani :)

ale jinak tyhle laciny reseni co ti nekde pridaj 15kobyl na ukor toho aby ti je jinde sebrali nemam rad. Lepsi je imho vydrazit nejakou programovatelnou jednotku nekde na ebay, vyhodit vahu nebo map a je tam krasnejch opravickejch +10 az +20 pak udelat vacku to by mohlo taky tak +10 pridat a silnejsi vstriky, ve finale se da vyzdimat solidnich vopravdickych az +30 kobyl z dvoulitru a to je asi tak maximum co se da z atmosfery udelat bez nakyho zasadniho kurveni motoru.
Anonymous

#9 Příspěvek od Anonymous »

darmon píše:tos toho neslysel jeste hodne :)) voni ne vsechny cipy maj povoleny prepsani :)

ale jinak tyhle laciny reseni co ti nekde pridaj 15kobyl na ukor toho aby ti je jinde sebrali nemam rad. Lepsi je imho vydrazit nejakou programovatelnou jednotku nekde na ebay, vyhodit vahu nebo map a je tam krasnejch opravickejch +10 az +20 pak udelat vacku to by mohlo taky tak +10 pridat a silnejsi vstriky, ve finale se da vyzdimat solidnich vopravdickych az +30 kobyl z dvoulitru a to je asi tak maximum co se da z atmosfery udelat bez nakyho zasadniho kurveni motoru.
No to jó, ale za ty prachy to prubnu, uvidíme :)
Kde vlastne najdu tu ridici jednotku?
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

patras píše:2Jawak: sem nasel todle ale nemecky neumim ani hov..no (vlastne to jediny umim :D )

Muzes mi rict, jakej je mezi nima rozdil ???

To 1. je na e30 a to druhý na e36 :)
Musis si ale zkontrolovat jestli sedi cislo te ridici jednotky "STEUERGERÄT", jinak to asi nebude fachat, meli by to mit na kazdou ridici jednotku optimalizovany... snad :?
Kde vlastne najdu tu ridici jednotku? Za tim delkem, kdyz pudu do motoru, nebo je za prihradkou spolujezdce? Ma to pry byt plstova krabice, spis krabicka :)
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od patras Čestný člen »

darmon píše:tos toho neslysel jeste hodne :)) voni ne vsechny cipy maj povoleny prepsani :)

Muzes se mi prosim trosku rezepsat o moznosti uplne vyhodit MAF z auta? co okolo to jeste obnasi? Nebude pak spatna smes ???
darmon
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od darmon »

nebude, maf neni treba, proste ridis motor jenom podle otacek, teploty a seslapnuti plynu.
psena
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od psena »

jestli tomu spravne rozumim,tak ten cip ti presune omezovac otacek z 6500(+-) na 7200ot/min.Tim se nabere tech par koniku,ale dam na vyrobce,vi proc ten omezovac dal niz.Myslim bez upravy motoru tomu nakladat 7200 ot je uz dost.Urciet vite jak ve formuli bojujou o kazdou stovku otacek nahoru.Jedine tak se uz da jit vykonove nahoru.Neni problem tam nahodit 20 000ot ale motor to nevydrzi.A ty tu premyslis ze tam jednoduse flaknes chip a koniky mas pod kapotou,ale jak dlouho tam asi vydrzi?
darmon
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od darmon »

taak, vyndavat vomezovac otacek neni zrovna nejlepsi pro dlouhodobej provoz, navic to nema prilis vyznamu
Bobra2

#15 Příspěvek od Bobra2 »

Ja souhlasim, ten omezovač bych nepokoušel, nejsme v F1, chvíli budeš jezdit, pak ti to zakucká a máme po závodění..... :lol: A na ten chip bych se vykašlal, radší našetřit a pak tam hodit nějakej od profíků, který se tím zabejvaj. Nejlíp třeba AC Schnitzer ...........to se musí šetřit víc že :x :x
skautik Čestný člen
Čestný člen

#16 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Bobra píše:Ja souhlasim, ten omezovač bych nepokoušel, nejsme v F1, chvíli budeš jezdit, pak ti to zakucká a máme po závodění..... :lol: A na ten chip bych se vykašlal, radší našetřit a pak tam hodit nějakej od profíků, který se tím zabejvaj. Nejlíp třeba AC Schnitzer ...........to se musí šetřit víc že :x :x
to by bylo stejne napikacu jako ty ostatni, beztak jsou vsechny pokoutne zkopirovany od nemeckejch tuneru :)
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Tak už jsem ho koupil od firmy "TM Chiptuning", asi budu 1. kdo to prubne, dal jsem za to 20€, tak uvidíme :) - No nekup to za tu cenu, že? :D
Jedná se v 1. řadě o eprom? co to je?
Píše, že se omezovač přemístí na 6900, je to optimalizovaný na moje DME (řídící jednotka) s číslem 0261 200 402. Prej je reálných 15 kobyl, tak jsem zvědavej.
Už jsem na to dneska čuměl a nevím, jak tu jednotku rozlousknout :roll:
Neotevíral to někdy někdo? Odšrouboval jsem vrchní 4 šrouby a je to chycený ještě packama dole, ohnout je, nebo se to dá nějak jinak otevřít?
Je to celý z hliníku, tak nevim...ničit to zrovna nechci :)
darmon
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od darmon »

no zajed s tim nez to tam nacpes na brzdu at ti za par drobnejch vyhodi graf vykon vs otacky a tocak vs otacky a pak to samy po cipu, pak se tady muzem hromadne smat tem patnacti konim :)
psena
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od psena »

Tak to jsem zvedavej jak to dopadne....rozhodne sem davej vsechny novinky ohledne toho experimentu!!Ma to jednu vyhodu budes mit vetsi zrychleni z 0-100km/h protoze to das na dvojku!!Ale to je celkem na nic.Ale necham se prekvapit.Tak se drz prukopniku :D
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od patras Čestný člen »

ticho, tischo, at ho nevyplasime...

takovy prukopniky potrebujem, nikdo z vas by to nerisknul.

:D :D

2Jawak: kazdpadne drzim palec, motobrzda stopro nutna, at vis jak je to ve zkutecnosti. Treba se budeme vsichni divit. A za 20 Euro je to smesny. (mozna by se s tim dal udelat v cechach dobrej kseft.)
Odpovědět