Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Digi dvouzónová klima
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem začal uvažovat o modernizaci klimy z polomanuálu na digi. Dělal ste už někdo tuhle úpravu? Podle mě nemá ovládání klimy žádnou mechanickou vazbu do zbytku palubky, takže v ideální případě bych jen vyměnil ovládání. Ale to se mi zdá nějak moc jednoduchý.
- Přílohy
-
- klima.JPG (16.31 KiB) Zobrazeno 3217 x
rekl bych ze tak jednoduchy to asi nebude ... leda kdybys to chtel dal manualne ovladat ovsem jinejma prvkama. Myslim, ze hlavni rozdil je v tom ze tahle klimatizace se snazi udrzovat nastavenou teplotu a a ne jen proste chladit. Dalsi rozdil bude pravdepodobne v automaticky cirkulaci pri smradu, zvyseny vlhkosti atd.
- Přílohy
-
- klima_l.jpg (78.16 KiB) Zobrazeno 3214 x
Pokud by to melo drzet teplotu, tak by to muselou automaticky ovladat silu vetraku .. to dela? To sem nevedel. Tezko rict.Lopatta píše:Právě že ani ta moje klima není zas tak úplně levá, nastavenou teplotu udržovat dokáže. Akorát že ji nenastavuju čudlíkem a nevidím číslo na displeji. Jenom otáčím kolečkem kolem kterýho jsou napsaný teploty od 18 do 26.
proc silu vetraku? teplota vzduchu co proudi ven je jedna vec a sila druha, ne?LOPOLO píše:Pokud by to melo drzet teplotu, tak by to muselou automaticky ovladat silu vetraku .. to dela? To sem nevedel. Tezko rict.Lopatta píše:Právě že ani ta moje klima není zas tak úplně levá, nastavenou teplotu udržovat dokáže. Akorát že ji nenastavuju čudlíkem a nevidím číslo na displeji. Jenom otáčím kolečkem kolem kterýho jsou napsaný teploty od 18 do 26.
jedinej rozdil je v tom, ze pri regulaci proudeni vzduchu se na pozadovanou teplotu dostanes rychleji, aspon si to myslim
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze nemuselo. Mel jsem ve dvou E34 poloautomatickou klimu, ne digi. Drzelo to nastavenou teplotu, i kdyz rychlost vetraku se nastavovala manualne. Staci mit ridici jednotku se zpetnou vazbou, hlidat teplotu vzduchu vstupujici do topeni, vystupujici z topeni a nekde v interieru. Cele se to porovna a otviranim vodnich ventilu (na E34) nebo prestavovanim klapek v topeni servama (nevim jak to ma E36) ridici jednotka udrzi pozadovanou teplotu.LOPOLO píše:Pokud by to melo drzet teplotu, tak by to muselou automaticky ovladat silu vetraku ...
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Mno me to teda silu foukani ovlada ale je pravda, ze treba Lukasovi-H ne. Sem si myslel ze to ma rozbity ale asi je to teda nejakej mezistupen. Souhlasim, sila vertaku bejt asi ovladana nemusi ale pak si pockas podle toho co mas manualne nastaveny. Me se to snazi dostat se na pozadovany hodnoty zcela automaticky a co nejdriv .. at uz jde o topeni nebo chlazeni.
Se mnou to neporovnavej, ten climatronic co mam je v prdeli... Musim sehnat jinej... Uvidim potom, i kdyz me to taky ovlada silu foukani ale jen podelsi dobe, tobe hned...LOPOLO píše:Mno me to teda silu foukani ovlada ale je pravda, ze treba Lukasovi-H ne. Sem si myslel ze to ma rozbity ale asi je to teda nejakej mezistupen. Souhlasim, sila vertaku bejt asi ovladana nemusi ale pak si pockas podle toho co mas manualne nastaveny. Me se to snazi dostat se na pozadovany hodnoty zcela automaticky a co nejdriv .. at uz jde o topeni nebo chlazeni.
N54 PWR
Novoroční pozdrav všem,
toto téma už tady jednou bylo, psal jsem tam někomu, že mám kompletní klimatronik ve sklepě připravený k namontování. Takže jsem se zajímal i o výměnu za manual. Tedy - když opomenu výměnu řídící jednotky, je potřeba vyměnit celý system klapek pod palubovkou, je tam i jiné uchycení, ale hlavně u manualu chybí celé svazky elektroinstalace od různých čidel. Takže drbačka jako prase. A výsledek? - jeden display navíc a spousta problémů. proto já na to kašlu a nabízím kompletní klimatronik - ovladádací panel, tep. čidla, kompesor, trubky, komplet klapky pod palubku vč. držáku, atd. za symbolickou cenu 9000,-. Klima je vytažená z E36, touring, r.v. 98. Můj tel. 602510999
toto téma už tady jednou bylo, psal jsem tam někomu, že mám kompletní klimatronik ve sklepě připravený k namontování. Takže jsem se zajímal i o výměnu za manual. Tedy - když opomenu výměnu řídící jednotky, je potřeba vyměnit celý system klapek pod palubovkou, je tam i jiné uchycení, ale hlavně u manualu chybí celé svazky elektroinstalace od různých čidel. Takže drbačka jako prase. A výsledek? - jeden display navíc a spousta problémů. proto já na to kašlu a nabízím kompletní klimatronik - ovladádací panel, tep. čidla, kompesor, trubky, komplet klapky pod palubku vč. držáku, atd. za symbolickou cenu 9000,-. Klima je vytažená z E36, touring, r.v. 98. Můj tel. 602510999
-
- Klubové ID: 1930
No mělo by tě to fungovat tak, že pokud tě svítí to AUTO vlevo, tak to řídí sílu větráku a rozložení kam to bude foukat. Ale pokud nastavíš větrák ručně, tak AUTO zhasne, ale teplotu to drží pořád automaticky ne? Tak to musíš mít.LOPOLO píše:Mno me to teda silu foukani ovlada ale je pravda, ze treba Lukasovi-H ne. Sem si myslel ze to ma rozbity ale asi je to teda nejakej mezistupen. Souhlasim, sila vertaku bejt asi ovladana nemusi ale pak si pockas podle toho co mas manualne nastaveny. Me se to snazi dostat se na pozadovany hodnoty zcela automaticky a co nejdriv .. at uz jde o topeni nebo chlazeni.
Kolik jen za ten panel?Anonymous píše:Novoroční pozdrav všem,
N54 PWR