Originál zaslal T.o.m. - podle mě se fólie podře mnohem snáz, já měl pokovení na autě 2roky a ani škrábaneček
- vždycky jde vidět, že je to lepeno
- a hláška "jde to hůř rozbít" nemá chybu.....jo, okno se ti nevysype, buď se vybulí celé, nebo máš pavouka a okno tak i tak v prdeli:) (do auta se přece leze jinudy, ne)
Ad poškrábání jistě, polyuretan nebo polystyrén, vždy? je to jedno ne...
Ad ani škrábaneček - asi jsi to okno moc nestahoval, já mám opačnou zkušenost.
Mimochodem, quiz pro tebe, OK, poškrábeš tu polyuretanovou fólii (ze který se normálně v tlustším provedení dělaj štíty na motorky a čirý světla) - strhneš ji a necháš znovu potáhnout. Co uděláš, aš poškrábeš pokovení? Umeješ to a necháš znovu napařit?
Je vidět, že je to lepeno jen tehdy, když to lepí někdo, kdo to neumí. A hláška "jde to hůř rozbít" možná chybu nemá, ale někdy ti zachrání autorádio, vypáčenej kaslík od smažky/amatéra, co se ti bude snažit prohodit dlažebku voknem. I za cenu výměny skla a nový fólie. :fuckoff:
Originál zaslal T.o.m. To ti neřeknu, mě to vždy dělal v Orlové. Jestli budeš mít zájem, tak mu brnkni........jinak je to nějaká spešl technologie, ta tonvrstva je zapuštěná uvnitř skla, takže poškrábání fukt nehrozí.
Tak tahle hláška tentokrát zase pobavila mě (a věřím, že nejenom mě). Je vidět, že tomu opravdu hovíš...
Originál zaslal T.o.m. na fólie se vyser.......jedině pokovení......604 543210
Autoskla Orlová (u Ostravy) ten boban má i pobočku v Olmíku p. Petr David, tak to máš za rohem.........já už si tam nechal dělat 2 auta, maximální spokojenost...........v autě na slunci rozdíl 8´C, ton skla v kombinaci s klimou parádní věc...........a hlavně to nepoškrábeš.........cena tak kolem 5 - 6k
Nic ve zlém,ale zrovna to pokovení podřeš jedna dvě,a má to většinou grc barvy,do zlata,hněda,zelena...no a vyřezávat jedno někdy i tři okna by se mi nechtělo....to lepidlo taky není zrovna nejlevnější...
Raděj udělám folie, než laborovat jak opravit škrábnutý pokovený okno. A potom, když se mi nebude pasovat odstín, strhnu, naplácám jiný a hotovo. A nebo žádný.
Přesně jak říká SHREK. Folie mají UV filtr a keramickou vrstvu (ne ty jebačky za pár šupů, ty se poškrábou i o prachovky), tak ji těžko poškrábeš. A kdyby náhodou, tak ji přelepit můžeš vždycky. Máš i různý druhy a tlouštky folií. A tu bezpečnostní na okně nerozbiješ ani bejzbolkou.
U Oktávky mi za jízdy z ničeho nic bouchlo zadní okno (prý to je normálka). Alespoň jsem nemusel vysávat .
Originál zaslal T.o.m. takhle mi to bylo řečeno.........už držím hubu
Lidi si toho navymýšlejí, vysvětlení viz dole. Nic se neděje, někdo má rád vdolky, jinej zase holky. Někdo fólie, jinej pokovení. Já jen zhodnotil nevýhody a výhody. Samozřejmě, že blbě nalepená šitová fólie je děs, ale jsou šikovný lidi, který si s tím fakt vyhrajou a výsledek je perfektní. :bigok:
MiniHOWTO: Jinak pokovení se dělá napařením vrstvičky oxidu kovu ve vakuu (výhoda je, že můžeš pokovit i různě zaoblené tvary). Ta vrstva se napařuje ve vakuu elektrostatickým výbojem na vnitřní stranu skla. Pokud se tak děje už v továrně a jedná se o dvojsklo, není problém. Výběr barev je značně omezený - šedá, hnědá, zelená, modrá. Vrstva oxidů reaguje zhusta na kyseliny i alkálie (i mírné), takže se musí dávat pozor, čím se to čistí.