Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

vyhřívání sedaček

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
marwal
Klubové ID: 257
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od marwal »

Tak jsem včera večer zkoušel rozehřát sedačky tím, že jsem zapojil na konektory napětí (13,4V) zkoušel jsem to různě i přepojovat ale k ničemu to nevedlo, resp. sedačky nehřáli... zkoušel jsem také změřit měřákem odpor na těch drátech a nic jsem nenaměřil.... takže mě napadlo jestli třeba nejsou ty kabely někde ruplý, nestává se to?
pod sedačkou mám dva konektory (v každým jsou dva kabely), tzn. celkem 4 kabely na sedačku ale mezi žádnýma z nich jsem nenaměřil žádný odpor....
nenapadá Vás něco...
Přílohy
kabel.jpeg
kabel.jpeg (38.77 KiB) Zobrazeno 3642 x
kabel.jpeg
kabel.jpeg (38.77 KiB) Zobrazeno 3642 x
marwal
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od marwal »

ten výše uvedený kabel můžu mít z ebay, je to ten konektor co mám pod sedačkama jen s tím rozdílem že tam jsou 4 konektory a ja je mam rozdělený, to by nebyl žádný problém... Jen nevim jestli mi vlastně vůbec funguje to vyhřívání v sedačkách abych nekupoval kabely a konektory a ono to pak nebude fungovat...
Přílohy
kabel1.jpg
kabel1.jpg (40.48 KiB) Zobrazeno 3638 x
kabel1.jpg
kabel1.jpg (40.48 KiB) Zobrazeno 3638 x
marwal
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od marwal »

ten kabel co můžu mít je z E30, ale je to prý komplet a vypadá to že se jen přivede k tomu černýmu kabelu napětí a zbytek je v těch vypínačích a jen zapojit do sedaček...
Pyron
Klubové ID: 367
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pyron »

Problém s vyhřejvanejma sedačkama se tu už řešil, ale než bych kupoval kabely, tak si to radši nechám prohlídnout někým jiným (myslím technika..)
marwal
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od marwal »

takže jsem to už zprovoznil...je to dost opruz tak se nedivim ze se do toho skoro nikdo nepouští...
Zkoušel jsem další den druhou sedačku u spolujezdce a tam to fungovalo v pohode. Tak jsem včera od 20h do 02h do rána otvíral sedačku, letoval a zavíral a přidělával vypínač... Takže problém u řidiče u sedáku i opěrky zad bylo hned na začatku za koncem kabelu, tam se to většinou propálí, tak sem to nařízl a kousek před tim natahl a proletoval a je to v pohode, jen ted mi snad hanz sezene regulaci (davkovač) teploty abych to nemusel furt vypinat a zapinat... a dodelam to...
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pyron »

A nemohl bys sem dát nějaký foto těch kablíků kde se to pálí? Mě hřejou v pohodě, ale mám tušení, že mi bederní část u řidiče nehřeje jako ta spolujezdcova...myslíš že tam jde pořád jen 6V a ne 12V, jak by myslím na plnej kotel mělo jít?
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pyron »

Do Sokolova bych se mohl i stavit, jsem pořád ve Varech..
marwal
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od marwal »

no foto už sem dát nemůžu protože to je už zase zavřený... ale je to v zadní části sedáku, mam sedačky z roku 92 a jak vede kabel od konektoru do sedaku tak hned v miste kde začina odporovy drat a je to zašitý v ty dečce tak se to přetrhlo a přepalilo. jinak ja do toho pouštim 12V, myslim že je to správně... ne 6V. když budeš chtít pokecat tak se ozvi a můžem se v sokolově sejít.
Originál zaslal Pyron
A nemohl bys sem dát nějaký foto těch kablíků kde se to pálí? Mě hřejou v pohodě, ale mám tušení, že mi bederní část u řidiče nehřeje jako ta spolujezdcova...myslíš že tam jde pořád jen 6V a ne 12V, jak by myslím na plnej kotel mělo jít?
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od patras Čestný člen »

tady si stahni kompletni manual s obrazkama na instalaci vyhrivanejch sedacek do E36, snad ti to pomuze ...

http://318ti.org/notebook/heated_seat/heated_seat.doc
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
marwal
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od marwal »

super,diky moc... kouknu na to
Originál zaslal patras
tady si stahni kompletni manual s obrazkama na instalaci vyhrivanejch sedacek do E36, snad ti to pomuze ...

http://318ti.org/notebook/heated_seat/heated_seat.doc
Anonymous

#11 Příspěvek od Anonymous »

Koupil jsem na Ebay vyhrivani, ale po obdrzeni jsem zjistil, ze mam pouze na jednu sedacku :-(. Vite nekdo sehnat dalsi, na Ebay moc nejsou... a vrakoviste v mem okoli take nema :(
Odpovědět