Čaute, prosím rád bych se zeptal na jednu věc. Mám 5er čerstvě, takže zatím tak pomalu prolézám auto a jedna věc mi pořád vrtá hlavou.
Mají všechny e39 touring na 5 dveřích otvírání bez plynových vzpěr a s automatickým dovíráním? Jakože pomalu zacvaknout a samo se to dovře..a to tlačítko zevnitř na kufr pouze odemče zámek nebo to mělo i tu funkci, že plně otevřelo kufr?
Mám 528iA touring individual ( rv 98 )
Díky, hledal jsem to, ale ničeho jsem se nedopátral..
Jen přidám svou zkušenost, když jsem pořídil E39 tour, tak jak okno, tak i dveře šli děsně ztuha. Asi 14 dní jsem obden prostříkával panty odrezovačem a následující týden jsem promazával WDčkem. a už fungujou perfektně jak okno, tak celé dveře.
Zavíráš dveře tlačítkem na pátých dveřích nebo ne?
Když jsou otevřena, tak vedle světýlka, co svítí červeně a do kufru bíle je tlačítko se symbolem zavírání kufru.
Máš ho tam?
Pokud ano, tak máš v hajzlu pohon pátých dveří.
Pokud myslíš tlačítko na klíčích, tlačítko vlevo pod palubkou a tlačítko nad spz, tak to nemusí být elektrický pohon dveří, ale jen ti dveře odskočí ze zámku. Při zavření dveří se zase elektronicky dotáhnou.
Pokud jdou zadní dveře nebo okno těžce otvírat, tak to budou zarezlé panty. Řešil jsem to 3 roky zpět. Okno šlo ztuha jako blázen. Přístup je tam děsný, takže se půl dne lomcovalo s oknem nahoru a dolů a průběžně prostříkávalo.
Pak to docela šlo, ale optimální by bylo to rozebrat a obrousit pantíky.
Zdravim, mam moznost koupit zdrave pate dvere na touringa. Ty moje jsou obycejne a ty nove maji e. dovirani (je tam tlacitko). Kdybych mel zajem zprovoznit to el. dovirani, pujde to? Co vse budu potrebovat? Diky.