Zvu sem do tohoto nového tématu všechny majitele benzinových motorů s označením N53, kteří mají zájem o věcnou diskuzi. Založil jsem toto téma v sekci pětek, protože pětku s tímto motorem mám, ale pokud sem někdo napíše z trojek, budu taky rád.
Nechtěl bych zde mluvit o spotřebě a porovnáních s diesely, ale spíš o zkušenostech, radách a vrtochách tohoto pohonu a zkusit nacházet řešení případných problémů.
Díky všem.
[/b]
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Téma pro majitelé motorizace N53
Normální spotřeba oleje dle tvrzení výrobce je cca 1litr oleje na 5.000km. Já mám teda 1.75ltr/13.000km, což je považováno za super.
Důležitý u tohoto motoru je hlavně měnit olej max. po 15.000km, jinak se začne zasírat motor a odejdou vstřiky (né hned teda, ale dostávají na frak).
Motor je vůbec hodně citlivej na hladinu oleje a dodnes jsem nepochopil, že tam nedávali měrku oleje. Pokud bych byl tím vyvoleným, který si jde do autosalónu specifikovat nový auto E60/61, tak tato dle výrobce předpotopní vymoženost byla možná do thoto motoru skutečně doobjednat - ZA PŘÍPLATEK pochopitelně. Já této době prostě nerozumím . .
Důležitý u tohoto motoru je hlavně měnit olej max. po 15.000km, jinak se začne zasírat motor a odejdou vstřiky (né hned teda, ale dostávají na frak).
Motor je vůbec hodně citlivej na hladinu oleje a dodnes jsem nepochopil, že tam nedávali měrku oleje. Pokud bych byl tím vyvoleným, který si jde do autosalónu specifikovat nový auto E60/61, tak tato dle výrobce předpotopní vymoženost byla možná do thoto motoru skutečně doobjednat - ZA PŘÍPLATEK pochopitelně. Já této době prostě nerozumím . .