Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nezamykají se dveře řidiče - E39/2001

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
ver

#1 Příspěvek od ver »

Ahoj,
dnes ráno jedu na benzinku, zamknu a když přijdu zpátky vidím čudl u řidiče nahoře. Tak si říkám, že jsem zapomněl zamknout, otevřu dveře a spustil alarm.
Takže mám nějak doprasený zámek u řidiče. Zkoušel jsem X-krát zamknout/odemknout dálkou a nic, všechny dveře v pohodě, jen u řidiče nereagovali (zevnitř auta po zamáčknutí čudlu dveře zamknu). Po asi 10tém pokusu se dveře najednou dálkou zamknuly - pak jsem zkoušel ještě párkrát a vždycky to jelo. Protože znám své BMW, že jak začne něco blbnout, tak se to finálně vyprasí na nejblbějším místě (zahraničí, hory,...), chtěl bych to dát do cajku.

Poznatky - při otevřených dvěřích řidiče zamknu, čudl nezajede (to si myslím nezajížděl na řidičových jako jediných ani normálně), ostatní dveře se zamknou. Zabouchnu řidičovi dveře, auto blikne, zhasne se vnitřní osvětlení a čudl zůstane nahoře a dveře jsou otevřené. Takže podle toho bliknutí při zamčení tipuju, že to nebude mikrospínač otevření dveří, ale něco v zámku.

Teď bohužel nemám jak zkoušet dál, protože to momentálně funguje, ale rád bych to aspoň odkontroloval, ať nezůstanu někde viset s odemčeným autem.

Prosím o nějaké tipy, rady na co se zaměřit.

dík
Filozof

#2 Příspěvek od Filozof »

Mě to samé dělalo na e34.
Promazal jsem zámky a párkrát zacvakl a odemkl čudl na dveřích a snažil se to rozjet.
Přišlo mi jakoby to šlo těžko nebo se to po cestě prostě seklo.

Mě se často stávalo že se zamklo a najednou cvak a celé auto se do vteřiny odemklo. Pomohlo mi promazat zámek a ručně to projet a utáhnout kolík byl nějakej povolenej....ale mluvím o e34.
Podle mě to bude podobné že je tam překážka a on se vrátí zpátky nebo se vubec nezamkne u řidiče a jen cvakne centrál a zamkne se celé auto bez řidičových dveří.

Zkus to projet rukou zda necítíš nějakej hrb nebo překážku v dráze - u mě to tak bylo a jakoby tam něco vadilo - takže se zámek vracel.
ver

#3 Příspěvek od ver »

Filozof píše:Zkus to projet rukou zda necítíš nějakej hrb nebo překážku v dráze - u mě to tak bylo a jakoby tam něco vadilo - takže se zámek vracel.

Dík za reakci. Co myslíš tím "projet rukou"?
Filozof

#4 Příspěvek od Filozof »

špatně jsem se vyjádřil. Prostě to vzít dálkovým ovladačem a rukou čudl zamáčknout a vytáhnout a znova několikrát. A zda citíš nějakou zábranu třeba hrb o kterej se to může kousnout.
Promazáni mechanizmu ničemu neuškodí ikdyž to nemusí mít příčinu.

Máme stará auta musíš počítat že takovejch drobností tě potká ještě hodně to mi věř.... kdybych měl vyprávět co jsem už opravoval a řešil.... u starého auta jsou to prostě serepetičky ale je jich během pár let hodně...
Důležité je že motor je držák a v pořádku a auto tě doveze kam potřebuješ a zase zpátky. Ale těchto drobnějších oprav počítej bude víc a víc... :)
ver

#5 Příspěvek od ver »

Filozof píše:Ale těchto drobnějších oprav počítej bude víc a víc... :)

No mně o tom povídej :(

Teď jsem to byl zase vyzkoušet a zatím to jede v pohodě, tak uvidíme...
Odpovědět