No, diskuze už je v tuto chvíli fakt o ničem . . . . . . .
Takže pár dobrých rad na závěr:
- nejdřív si vždycky řekni - aut je plná . . .
- NIKDY NESPĚCHEJ, i kdybys měl auto hledat celej rok - jde přece o finále, tak se máš na co těšit. Jo a předpokládám, že nemáš tiskárnu na prachy
- u vybraného auta vždy záleží spíš na stavu než na kilometrech
- bez profi BMW dinostiky stejně poznáš kulový - takže při koupi musíš stejně věřit tomu co vidíš a jak to na tebe působí
- dobře si projdi lakování, a prověř na různejch částech interiéru, mot. prostoru apod. data výroby (je to třeba na štítcích na světlech) - musí to sedět, jinak je něco v nepořádku !!!
- jak tam bude něco dobastlenýho (třeba elektrika), raděj jdi pryč - pamatuj na bod 1.
- jakýkoli divný zvuk - bacha, může to dopadnout velkou investicí
- svez se, musíš řídit (jinak je to na prd), vypni rádio a poslouchej reakce, zvuky, řazení, přejeď pár hrbolů, zakličkuj, zkus zabrzdit a pustit volant, atd.
- najdi si dobrý servis v místě bydliště - zapomeň na svépomoc a bastlaře, ti to leda pok...ví a pak si budeš rvát vlasy
- používej co nejvíc origo díly, vys... se na druhovýrobu - nápravy, brzdy, motor - bez diskuze
- nech hned vyměnit olej v automatu spolu s vanou (s filtrem) - použij dobrý olej, bude to stát cca 10.000,- Kč (!!)
- nech vyměnit olej v motoru - i v origo BMW doporučujou Mobil 1 ESP Formula 5W30 (teda aspoň na benzín, naftu najdeš tady na fóru) - nešetři na tom a použij i origo filtr BMW (žádnej Fïltron apod.)
- tankuj jen kvalitní palivo - benzín nebo naftu - Maxxmotion třeba - věř mi, vyplatí se ti to mnohonásobně, vím o čom mluvím
- zapomeň na plyn, pokuš chceš šetřit, kup si něco s 1.9TDI a ne modrobílou vrtuli
- na kolech striktně dodržuj ET (IS) a vys... se na všechny kecy, že je to jedno. Hlavně NIKDY nepoužívej rozšiřovací podložky - to je rychlá smrt.
- pokud budeš mít starší model (do r. 2007), tak jej nepředělávej na LED světla (zadní) - jsou to hezký, ale velmi problematický srandičky - lepší je obyč žárovka, kterou si vyměníš za pár kaček, LED světlo musíš (tak jako já) měnit celý, jetý je za bratru 2.500,- Kč
- pokud budeš mít střešní okýnko nebo panoramu, tak si s tím dej tu práci a co nejlíp to vyčisti - no, to ale platí obecně o celým autě. Jednak se s ním docela dobře seznámíš, jednak přijdeš co je blbě, co potřebuje dotáhnout, vyměnit, doklapnout, ... a jednak to všechno pěkně promaž (třeba všechny gumy nastříkej silikonovým olejem - bude se to hodně hodit), všechny klouby, panty, bla bla, je toho fakt hodně, já jsem to dělal postupně asi tejden
- dalo by se sem psát ještě dost dlouho, třeba se najde další člobrda, co ti přispěje do "kuchyřky nákupu dobrýho kousku"
Měj se a přeju šťastnou ruku