Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Centrál E39 523i nezamykají dveře řidiče + SCHÉMA POJISTEK

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
basspatrick

#1 Příspěvek od basspatrick »

Zdravím, dnes sem se pustil do zkontrolování centrálu , neboť mi nefungoval u dveří řidiče, všude jinde v pohodě. Když odemykám/zamykám, tak centrálem všechny dveře, ale řidič nic, musím klíčem. Rozdělal jsem dveře a někdo se v tom už hrabal, je tam nějak divně napojené lanko, a taky nezapojený kábl(oranžový) ale nenašel sem nic kam ho zapojit, zítra se na to ještě pořádně podívám. Má s tím někdo zkušenost s výměnou zámků jak který kábl apod. Zítra to nafotím a hodím to sem pokud to nevyřeším.

A ještě jedna věc jsou vnitřní kliky stejné vzadu jako vepředu? Ulomila se mi na předu vpravo tak jsem vyšruboval tu ze zadu, že ji dám do předu, ale po napojení lanka neotevírá, když jsem je porovnal tak ta zadní má jakoby menší rádius je to možné ? díky

POPROSÍM VÁS O SCHÉMA POJISTEK( předek i kufr) díky moc.
Perunwit
Klubové ID: 2962

#2 Příspěvek od Perunwit »

zdar, standardně bys schema měl mít v pojistkové skříňce ve předu... poud nemáš, tak alespoň tady takhle nějak by to standardně mohlo vypadat:
Přílohy
post-e39-fuse-guide_přední.gif
post-e39-fuse-guide_přední.gif (170.37 KiB) Zobrazeno 267 x
post-e39-fuse-guide_zadní.gif
post-e39-fuse-guide_zadní.gif (153.44 KiB) Zobrazeno 267 x
E39relay.jpg
E39relay.jpg (189.79 KiB) Zobrazeno 267 x
Mechosh

#3 Příspěvek od Mechosh »

Nemyslim, že by byly pojistky na každé dveře zvlášť.
Pokud ti fungují ostatní dveře v pohodě, tak je to jen ve dveřích u řidiče, jak píšeš. Buď kabeláž nebo ten elektromagnetickej mechanismus..
Jednoduše to ověříš tak, že odstrojíš dveře u kterých to funguje, odpoj původní kabely a zapoj je na dveře u řidiče.
Hned budeš vědět, zda-li je to kabeláží nebo tím mechanismem..
Perunwit

#4 Příspěvek od Perunwit »

Kdysi u Vectry jsem to řešil taky, odcházel mikrospínač v zámku a zámek byl mrtvej. průser byl, když jsi měl zamčeno nadvakrát, protože pak zámek nejde "vyháčkovat". Byla na to vychytávka třást s autem :-D takže se jezdilo po polní cestě a průběžně se zkoušelo odemykat :-D a světe div se, mě se povedlo :Kapela:
Mechosh

#5 Příspěvek od Mechosh »

Perunwit píše:Kdysi u Vectry jsem to řešil taky, odcházel mikrospínač v zámku a zámek byl mrtvej. průser byl, když jsi měl zamčeno nadvakrát, protože pak zámek nejde "vyháčkovat". Byla na to vychytávka třást s autem :-D takže se jezdilo po polní cestě a průběžně se zkoušelo odemykat :-D a světe div se, mě se povedlo :Kapela:
A nebo tak..
To sou ti pouliční opraváří.. :lol:
Ti nakonec celý auto jen domrdaj.. :lol:
basspatrick

#6 Příspěvek od basspatrick »

Díky moc za pojistky chlapi. Jinak rozdelal sem dveře u toho řidiče a ten zámek je nějak upravovaný jinsi lanka než u spolujezdce někdo to dělal "po domacku" a hezky to zku*vil. Asi seženu nový zámek do dveři i s lankama. A bude to snad cajk. Jinak dnes sem ho konečně prohnal trochu dal a jelo se perfektně ujel sem 120 km a průměr. spotřeba 7,4 nádhera)
Perunwit

#7 Příspěvek od Perunwit »

hele tady na foru je spousta aut na díly, kup si od někoho prověřenýho celej komplet a máš klid, lepší, než to nějak bastlit.

jinak kdybys neznal mechoshe, tak ti právě obohatil vlákno a vlastně tě tak přivítal na klubu :lol:
basspatrick

#8 Příspěvek od basspatrick »

Jojo díky díky) jinak dnes ráno cestou do práce se stal skrz ty dveře asi zázrak :D zamykám centrálem a hele řidič se zamknul taky vyzkoušel sem to asi 5x a ono to funguje, nevím čím to je ale samo se to spravilo.
Perunwit

#9 Příspěvek od Perunwit »

no jestli nezafungovaly ty otřesy, jako u mě :lol: hele doporučuju ti do doby, než to opravíš, zamykat jenom na poprvé, ne na dvakrát... protože pokud by se ti to bloklo v závoře, tak budeš muset asi rozjebat tapec aby ses na zámek vůbec dostal....
a zkus se podívat jestli i u E39 odchází mikrospínač v zámku... pravděpodobně to ten tvůj pomalu balí - občas zafunguje, občas ne - takže buď opravit, nebo vyměnit.
basspatrick

#10 Příspěvek od basspatrick »

Jojo kuknu na to raději) Dík
Odpovědět