Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

M naraznik na e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Briizka
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Briizka »

Měl bych taky jeden dotaz jsou jiný zadní podběhy když tam je M nárazník? Díky
Zave
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Zave »

Presne jak pise SMET... Naraznik je sice super, pekny, sedi atd, uz jsou to vesmes verohodne a pekne zpracovane veci, ale je to pekelne krehke :? Lame se to jak sklo, kor v zime kdyz je to krehke o to vic....
Jinak ja si obdobne predelaval na me e46 naraznik ze serioveho na Mpaket. Naraznik jsem mel, takze sem "jen" dokoupil ostatni veci a vyslo me to asi na 14tis :twisted: Malem me jeblo jak sem postupne zjistoval co vse se musi menit.... Ale chtel sem vse tak jak ma byt, zadne bastly, podbehy chycene sroubkama atd... Na e39 to v planu nemam, ale az bude nejaka srnecka apod, tak se to podá 8) :twisted:
Zave
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Zave »

Presne jak pise SMET... Naraznik je sice super, pekny, sedi atd, uz jsou to vesmes verohodne a pekne zpracovane veci, ale je to pekelne krehke :? Lame se to jak sklo, kor v zime kdyz je to krehke o to vic....
Jinak ja si obdobne predelaval na me e46 naraznik ze serioveho na Mpaket. Naraznik jsem mel, takze sem "jen" dokoupil ostatni veci a vyslo me to asi na 14tis :twisted: Malem me jeblo jak sem postupne zjistoval co vse se musi menit.... Ale chtel sem vse tak jak ma byt, zadne bastly, podbehy chycene sroubkama atd... Na e39 to v planu nemam, ale az bude nejaka srnecka apod, tak se to podá 8) :twisted:
Dan td

#24 Příspěvek od Dan td »

E30STORM píše:Pokud někdo chce číslo na pána který ty růžky prodává, ať mi napíše SZ , pošlu velice rád číslo.

Dočkal se někdo odpovědi s kontaktem na někoho, kdo prodává ty rohy? Nebo to byl jen výkřik do tmy? Já odpověď nedostal, tak zkouším štěstí :P
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Briizka
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Briizka »

Pán už je nědělá ale maj je teď nově v autokelly za cca 280 Kč/ks nově což je super cena kupoval jsem je tam taky
Birkoff

#26 Příspěvek od Birkoff »

A jsou to opravdu Mkové? Jsi si tím jistý na 100%? Moc bych se divil, že to tak je.
Pavel

#27 Příspěvek od Pavel »

jsou to jen ty klasické spodky podběhu co pasují na všechny modely kromě TDS (to má mřížky) ... ty já kupuju origo z BMW za 240 kč... takže levnějc jak v Kelly ... ten M-kový co vede až pod nárazník stojí kolem 1800 .- jeden ... :-/ v originále a Kelly je nemá ...

to to je to kelly ...

http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;1 ... 11;5249313
Dan td

#28 Příspěvek od Dan td »

Birkoff píše:A jsou to opravdu Mkové? Jsi si tím jistý na 100%? Moc bych se divil, že to tak je.

Tak jsem to prověřoval a jsou opravdu M-kové. Čísla dílů jsou 14.15.326 (pravý) a 14.15.327 (levý). Aktuálně jsou skladem jen levé s tím, že pravé by měly dorazit v polovině prosince - to je zákulisní info, na webu jim svítí neznámá dostupnost.

Kvalita - je to z Polska, oproti originálu je podobný rozdíl jako je třeba u klasického plastového podběhu - originál je pevný, drží přesně tvar, je to prostě lepší plast. Ta náhrada je takové to bláto, což třeba u podběhu moc dobré není, tady v tom vidím i trochu výhodu - je to pružnější. Zpracování - tak dva mínus - díry sedí, ale není na tom nanýtovaná ta guma jako na originále a nejsou tam ani ty plechové protikusy na samořezy. Protikusy jdou přehodit, na nýtování gumy jsem neměl čas, ale asi to půjde taky.

Za mě poměr cena/hodnota - za jedna. S klubáckou slevou vychází jeden na 260,- vč. DPH, což je asi desetina originálu. Vzhledem k jejich "spotřebě" tohle není problém koupit 3x za rok a vyměnit.
Jinak mají je v Kelly na centrále, stačí ráno zavolat a během dne jsou k vyzvednutí na zvolené pobočce (aspoň po Praze, dál nevím, ale nejspíš taky).

Briizka - díky moc za tuhle informaci, sháněl jsem něco podobného už dlouho a že to v Kelly začnou dělat mě nenapadlo :-)

Foto pro nevěřící Tomáše (foceno mobilem za šera) :P

Originál
Obrázek

Náhrada
Obrázek
Birkoff

#29 Příspěvek od Birkoff »

Dane díky za info. Jestli je to takhle tak nevidím problém (to zas bude Mpaketů) :D
Dan td

#30 Příspěvek od Dan td »

Tak pravé už jsou taky skladem :-)
Jen je tam potřeba poladit uchycení čidla na teplotu, já to vyřešil použitím starého držáku (z původního krytu lze odvrtat) a jeho implantací do nového krytu.
Perunwit

#31 Příspěvek od Perunwit »

taky teď kupuji přední Mpacket... opravdu je ta druhovýroba tak náchylná na praskání, nebo jenom trochu strašíte :-)? Neumim si představit, že bych ho koupil, ráno přijdu v zimě k autu a zjistim že se o mě při couvání opřel nějakej doveda a nárazník mi rupnul... :roll:

když tak nad tím přemejšlím, tak většina i origo M5 nárazníků je pěkně dojebaná... takže ono to asi ani u origo matroše nebude takovej zázrak, ten design prostě nic nevydrží...?
fubutomas

#32 Příspěvek od fubutomas »

NEmám s tou replikou žádnej problém,párkrát jsem s ním někde i škrtnul a drží v pohodě,nedávno jsem kupoval origo M5 zadní a musím říct že jsem s toho materiálu byl takovej zděšenej 8O original E39 nárazník je takovej měkej plast,kterej se "prohne" při nějaké menší kolizi,ale M5 nárazník je takovej tvrdej plast,což mě trošku zarazilo,pusobí to na mě,že když se o to někdo víc opře,tak praskne :?
Perunwit

#33 Příspěvek od Perunwit »

no já jsem teď koupil taky zadní, na touringa teda... a nepůsobí na mě zrovna, že by se s nim daly skály lámat :-) je takovej prohýbavej.... samozřejmě když je na volno položenej tak je tuhost jiná, než když ho pověsím na auto... potřebuju ještě předek abych to mohl hodit do laku.... jinak uvažuji nad kouřovýma mlhovkama, ale nevím zase, jestli to moc nezanikne a navíc světla mám bílá... nevim jestli se to bude hodit k sobě.

jinak jestli je to jak píšeš, tak to je tim, proč jsou Mkový nárazníky všechny tak dolámaný....
Perunwit

#34 Příspěvek od Perunwit »

btw. co se týče změny vzhledu, co nějakej ten podspoiler na origo nárazník? Mě to přijde celkem zajímavý, paradoxně je to ojedinělejší řešení, než Mlook....

trochu sem teď brouzdal na zahraničních forech a tam se zdá, že frčí spíš tyhle "podspoilery" na klasický před nebo FL nárazníky, na před FL nárazníku to vypadá líp....
Přílohy
image_5429_big.jpg
image_5429_big.jpg (33.52 KiB) Zobrazeno 484 x
image_16558_big.jpg
image_16558_big.jpg (101.41 KiB) Zobrazeno 484 x
E39FL-Titel08_02.jpg
E39FL-Titel08_02.jpg (83.21 KiB) Zobrazeno 484 x
Couloo

#35 Příspěvek od Couloo »

Taky se chystam na predni m naraznik a kolega ma tu repliku a je spokojeny. On sam je lakyrnik a rikal ze s nim nemel temer zadnou extra praci. Jinak bydlim kousek od Polska a tam stojí 4tis se vsemi mrizkami,listami a zaslepka na tazne oko + mlhovky.
Perunwit

#36 Příspěvek od Perunwit »

no ono u té repliky jde spíš asi o to, poshánět ty serepetičky okolo... rohy k nadkolí, vedení vzduchu apod....
Angelos

#37 Příspěvek od Angelos »

Tam nejdou origo serepetičky? :)
Rady523i

#38 Příspěvek od Rady523i »

ty rohy jdou sehnat na keli nebo AS parts , ale zajimaloby mě jestli origo napor nebo vedeni vzduchu k brzdam kam a odkud to jde když v narazniku jsou jen mlhovky a pak gril a ten je jeste jako ny stranach zaslepen
Batler

#39 Příspěvek od Batler »

Když jste tady nakously ty pod nárazníky, tak přiložím ruku k dílu s mojim :)

Předtím jsem měl na tdsu M5 spoiler repliku a naprosto v pohodě v zimě.
Jinak lidé mi tu úpravu od ACčka chválí, prý lepší jak M5 look že tohle je takové originální :)

Obrázek
Obrázek
Perunwit

#40 Příspěvek od Perunwit »

serepetičky jdou poshánět a pasují... jen se tím poměrně hustě navyšuje cena... a nebude to jen tak, sehnat je zvlášť.... ale už jsem se rozhodl, vydám se cestou repliky.

jinak batler, ten předek je moc hezkej, taky jsem to zvažoval, nakonec zvítězila m5 replika, je taková agresivnější... to zadní křídlo jsi tam dával ty?
Odpovědět