alfonzik píše:Tak to evidentne u me neni pravda ze jak budu slapat tak bude zrat. Spotreba sla rapidne nahoru. Dalnice tempomat 130km/hod a spotreba podle BC 7l a dle real vypoctu 10l. Takze to jde ven z auta
Joo není čip jako čip... sice nemám E61 ani 4x4,mám E39 530d,ale výkon podobný jako vy a spotřeba se mi po čipu snížila. Za 20tis km mám dlouhodobou podle tankování 6,9, ale po úpravě spodku jsem teť schopný jet okresky kolem 5ti litrů. Pro rejpálky vše podle tankování.
Alfonziku kde si dělal chip ?
Já musim říct že sice mám rozdíl mezi BC a reálnou.Ale reálná je 10l/100km a to mám 90% město...Na to že mám asi 325 koní to je super.Dálku dávám za 8.
HuNTeR píše:Alfonziku kde si dělal chip ? Já musim říct že sice mám rozdíl mezi BC a reálnou.Ale reálná je 10l/100km a to mám 90% město...Na to že mám asi 325 koní to je super.Dálku dávám za 8.
Dělali mi to v motorchip v Brně. Přístup dobrý, mají i garanci na vrácení peněz a měl sem na ně dobré reference, jinak tady v tom kraji toho člověk moc nenajde.
HuNTeR píše:Alfonziku kde si dělal chip ? Já musim říct že sice mám rozdíl mezi BC a reálnou.Ale reálná je 10l/100km a to mám 90% město...Na to že mám asi 325 koní to je super.Dálku dávám za 8.
Joo biturbo
Já mám v podstatě to samé na 530d, jen o cca 15PS míň a spotřeba také tak. Podotýkám, že jezdím svižněji, loudačka se do 7l vejdu v klidu.
alfonzik píše:Tak to evidentne u me neni pravda ze jak budu slapat tak bude zrat. Spotreba sla rapidne nahoru. Dalnice tempomat 130km/hod a spotreba podle BC 7l a dle real vypoctu 10l. Takze to jde ven z auta
Tak je něco špatně, na tempomat 130km/h to musí žrát tak cca 8l.
Každopádně jedna věc, já když dělám někomu úpravu, tak řeším, jestli to auto funguje jak má v sérii a to samé po úpravě. Protože pokud je nějakej problém a už to není jak má na sériovém softu, tak po chipu je to většinou ještě znatelnější, zas na druhou stranu softem se dají určité nedostatky doladit. Nicméně tohle je právě o tom, kde si kdo nechá auto naladit. Pokud jsi z moravy, tak tam sice nevím, kdo a jak, ale doporučím Profituning Praha, popř. Profituning v Bratislavě.
Pojedu odpoledne dotankovat do plné a uvidíme, ale palivovej budík asi kecat nemůže, takže co sem přes skryté menu kontroloval stav paliva tak to vychází výpočtem na cca 9,9 a to sem najel 180km po Brně a okolí a pak 350km po okreskách. Ale svezení nádherný reakce na plyn nebe a dudy a celkový projev toho auta je jinde.
Tak po dotankování vyšla spotřeba cca o litr vyšší, takže mi dneska snížili nějaký plnící tlak na liště na původní hodnoty a ostatní nechali zvednuté. Takže zase pojezdím a uvidíme.
Ještě sem koukal na teplotu motoru a měl sem 97 stupňů. Není to nějak moc? A to klidná jízda 140 po dálnici asi 15km a pak město.
alfonzik píše:Tak po dotankování vyšla spotřeba cca o litr vyšší, takže mi dneska snížili nějaký plnící tlak na liště na původní hodnoty a ostatní nechali zvednuté. Takže zase pojezdím a uvidíme. Ještě sem koukal na teplotu motoru a měl sem 97 stupňů. Není to nějak moc? A to klidná jízda 140 po dálnici asi 15km a pak město.
Tak ten tlak na liště se zvyšuje jen trošku, jestli ti ho zvedly nějak razantně, tak to není dobrý pro čerpadlo.
Ahoj, taky se přidám. Nemůžu pořádně soudit mám měsíc 530xd 170kw automat. Předchozí majitel se nedostal pod 8,5 ale moc se tomu nevěnoval. (auto měl asi jen kvůli vrtulce a nic mu jinak neříkalo) Když jsem ho koupila tak okamžitě kuchnutí (PDF pryč - protože svítilo a týdně jezdím jen kolem komína a to by bylo tak na odvaření) a rovnou jsem to nechala čipnou na 200kw. Teď spotřeba 6,5 okresky a 9-11 město s tím ale, že se auto ani nezahřeje (5km tam a zpět), ale stále se "učím" jak s ním jezdit a pomalu a jistě spotřeba klesá. Rozhodně nejezdit stylem západoněmeckého důchodce, prostě šlápnout a povolit, pokud co možná nejplynuleji ale už teď vím, že je bavo moje srdeční záležitost. Vždycky jsem auto brala jako mazlíka ve kterém jsem se hrabala sama (dělala jsem automechanika), takže nechápu lidi co ho maji jako přibližovadlo, hlavně teda takovou libůstku jako je bmw. Tak se taky pochlubte ohledně spotřeby
Jak tak koukam je to tady cca pul na pul nekomu ta 530xd zere a nekomu ne.. Trosku nechapu jak je to mozny... Ja nedavno koupil taky 530xd z 09 najeto 150 a taky mi to zere cca 10.. Ale jezdim jenom prahu takze to neresim protoze mi to prijde normalni na 4kolku a automat... V ex aute e39 530d sem po chipu jezdil za 6 litru po praze a ted s nim kamos lita dalky za 4,4..! Tak sem myslel ze tady to chipem taky sundam ale asi nee no..
Tak nektery spotreby mi tady prijdou hodne usmevny. Jako skakat po Praze s 6 valcovym trilitrem za 6 a litat dalky za 4,4.
Jako po meste 10 - 12 a dalka 7 - 8 je naprosto normalni a to rikam i kdyz se mi podarilo dojet pod Makarskou za 5,8 podle palubaku, nikdy jsem nic neprepocital, kdybych to delal a resil tady nejakej litr nebo deci koupim koncern a tam se muzu na foru predhanet jak jsem jel za 3,7363437483735 s tezkou nohou.
Vzdyt pisu tvl ze mi to prijde normalni. Tech 10 po meste.. tak kliid.. jen rikam ze ted ma ta e39 4,4 na palubaku takze se spis smeju ten skodovackej blaznum co si honej triko ze jezdej za 5.. S holou upocenou oktavkou treba..
Je malo a malo, za toto nejezdi kamos klobouka s 1,6hdi.
Kdyby jsi napsal, ze jsi dokazal projet Prahu za 6 a dalka se podarila za 4,5 tak snad, ale jezdit mesto za 6 a litat dalku za 4,5 je proste hovadina.