Zdravím,
měl bych pár dotazů ohledně mé E39 525tds, 105kw, r.v. 1996
Nikde jsem tu tyto věci nenašel a zajímalo by mě, kde najdu váhu vzduchu (marně jsem pod kapotou hledal a žádnej obrázek, kde by se u tohoto motoru nacházela, jsem nenašel), chtěl bych ji vyčistit a zkontrolovat, auto nějak zlenivělo. Pak jsem tu četl, že hodně lidí odpojuje egr a opět jsem přesný postup, jak na to, nenašel. Ještě bych chtěl vyndat kat., ale to už počítám bude nad moje schopnosti. Prosím o rady a návody pro blbce, nejsem žádnej mechanik a dělam to je proto, že se chci něčemu přiučit a bohužel z odborných článků to jaksi nechápu. Nedávno jsem si vyměnil termostat, takže pokud jsou tyto věci lehčí, pustím se do toho. Pokud ne, odraďte mě od toho.
Děkuji mnohokrát!
váha vzduchu byla montovaná až u novějších motorů-teda že u posledních modelů,hádám možná 97,98 určitě...Možná jí teda hledáš marně...Novější motor TDS co já vím měl plastové sání-ne už tedy hlinikové,váhu vzduchu,jiné čerpadlo..Podle sání to možná tedy můžeš poznat-černé sání je plastové Pokud chceš vyndat kat tak rozeber výfuk,vybouchej vnitřní keramickou vložku z katu a namontuj zpět-pokud tedy nějakej kat u tvého ročníku je???
EGR ventil nejlépe zaslepíš vytáhnutím podtlakové ovládací hadičky a zaslepíš jí šroubkem..
jj,idealní je ho vymontovat,vyčistit,namáznout osičku olejem,vrátit zpět a zaslepit ovládací podtlak.Myslím ale většina ho prostě jen odpojí Já měl dole sání tak jsem ho vyčistil včetně sání od toho brutálního nánosu sr... od té doby jsem sání nesundaval ale myslím bude čisté..
Tak váhu vzduchu opravdu nemám a co jsem tak na rychlo kouknul pod auto, tak ani katalyzátor. EGR ventil jsem vyčistil, hadičku ucpal šroubem a ještě ho i (teď nevím, jak to správně říct, ale určitě mě pochopíte) zavřel pětikorunou. Je to v pořádku? Jinak, čím ještě lze u tohoto starého modelu bez váhy vzduchu a katíku zvýšit výkon či snížit spotřebu? Snad už jen sportovní vzduchový filtr nebo jsou ještě nějaké vychytávky? A děkuji za odpovědi.
2,5 tds neni závodák a nebude ,nebo možná bude ale brzo zdechne...To co tds potřebuje je slušný zacházení.Já měl tenhle motor v E36,teda že poslední ročník s váhou vzduchu atd. koupil jsem to už načipovaný a jezdilo to brutálně-bohužel 3 a 5 je jiná váhová kategorie Měl jsem tu čest se vozit s tímhle starším motorem v E 34 a fakt to moc nejede-budeš se s tím muset smířit nebo nechat načipovat a slušně s ním zacházet