Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

AUX in pro e60

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Denny09

#1 Příspěvek od Denny09 »

Jak vyřeším vstup aux in do e60. Koupil jsem si tady toto:
http://www.levnealarmy.cz/eshop/externi ... i1226.html
hlavně kvůli couvací kamery a ted bych chtěl pořešit DVD-DVB-t tuner, jenže zmíněný adaptér nepodporuje audio a nechci to řešit přes fm modulátor a kupovat další krabičku za xx tisíc se mi taky moc nechce.
Neřešil to někdo z vás?
gamers
Klubové ID: 96

#2 Příspěvek od gamers »

dodělat original Aux
sedyvlk6

#3 Příspěvek od sedyvlk6 »

Tak to jsem rád že to tady čtu že tahle krabička není úplně plnohodnotná.Myslel jsem si že k ní už pak stačí prikoupit DVD nebo dvbt a je vše plně funkční.
Denny09

#4 Příspěvek od Denny09 »

gamers píše:dodělat original Aux
A to znamená jak?
haarosh

#5 Příspěvek od haarosh »

Ahoj,
potřeboval bych někoho z okolí Ústí nad Labem, Teplice případně Litoměřice, kdo umí nakodovat aux vstup do E61 2005. Kabel už mám zapojen, potřebuju už jen přes PC zaktivovat. Je mi jasný, že třeba v Praze to umí snejk ale tam se prostě z časových důvodů nedostanu. Najde se někdo? Díky moc
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od matiz »

Kamil FKH je tusim z teplic, pokud ne tak mne neukamenujte. Jednou jsem to pouzil, kdyz jsem to chtel vyzkouset, vyuziti pro to moc nemam... V tomto je bmw fest pozadu, v roce 1994 byl vytvoren A2DP protokol pro bezdratovy prenos audio signalu. Je to fakt po pici front, nase milovane BMW tuto funkci implementovalo az do modelu ktere maji CIC a COMBOX, prakticky receno az do modelu F. Mezi rokem 1994 a rokem kdy vyjely efka uplynulo fakt hodne vody... Tech par poslednich ecek proste neberu v potaz. Nekdy mi je z toho kurna smutno jak to maji na haku...

Musel jsem se vybrecet a pekne to napraskat jak na nas proste serou -))
hubajzed
Klubové ID: 3153

#7 Příspěvek od hubajzed »

haarosh píše:Ahoj,
potřeboval bych někoho z okolí Ústí nad Labem, Teplice případně Litoměřice, kdo umí nakodovat aux vstup do E61 2005.
Umím zvládnu, máš SZ :) Jsem z Terezína ( Litoměřice)
Tecto

#8 Příspěvek od Tecto »

Nevěřil jsem tomu, ale i když mám origo vstup USB a model 2008, tak to neumí přehrávat MP3 :roll:
Někdy tomu fakt neorzumím - v něčem je to skutečně brontosaurus
P.S. ještě že mám changer (ale zase - MP3 něznáju . . . ) :idea:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od matiz »

To se da poresit, neni to problem.
haarosh

#10 Příspěvek od haarosh »

To že jsou origo audio systémy hodně pozadu je fakt ale zase chápu, že automobilky nechtějí podporovat pirátství. Moje E60 je z roku 2005 a v té době legální muzika byla jen na origo CD a ta hrají perfektně. Samozřejmě audio systém umí i MP3 ale musí se to aktivovat. Proto mě jiná možnost, než ta antipirátská, nenapadá. Ale dneska je 2013 a tak to musím nějak řešit, protože mám všechnu muziku v telefonu (legálně staženou samozřejmě 8) ) a teď to jen doladit.
Tecto

#11 Příspěvek od Tecto »

OK, pirátství chápu, ale spousta CD vychází v MP3 - např. mluvené slovo (a to určitě od roku 2007, kdy byl facelift) - ale to do této diskuze asi nepatří.
Nicméně takový pro-uživatelský postup BMW tak nějak nechápu, jim to může být přece jedno - jde přece o zákazníka.
Pokud to lze pořešit upgrade softwaru, tak o tom popřemýšlím, jelikož se to fakt hodí a bez toho je to jak bez nohy.
HuNTeR
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od HuNTeR »

MP3 ti odblokuje kde kdo.Od 3/2005 tuším to na ty jednotky jde.Otázka 5 min s počítačem a člověkem co to umí.Mě to dělali tady http://www.menucesky.cz/
cena asi 500,-Kč.
Jinak s tim origo Auxem to taky neni tak jednoduchý.Já ho koupil a pak mi řekli v BMW že to musí umět modul.Naštěstí ten můj to umí,tak to jen musim namontovat a nakódovat.

Haarosh: Kam si ho dal ten AUX ? Do přihrádky (žabky) nebo někam jinam ?
haarosh

#13 Příspěvek od haarosh »

HuNTeR píše:MP3 ti odblokuje kde kdo.Od 3/2005 tuším to na ty jednotky jde.Otázka 5 min s počítačem a člověkem co to umí.Mě to dělali tady http://www.menucesky.cz/
cena asi 500,-Kč.
Jinak s tim origo Auxem to taky neni tak jednoduchý.Já ho koupil a pak mi řekli v BMW že to musí umět modul.Naštěstí ten můj to umí,tak to jen musim namontovat a nakódovat.

Haarosh: Kam si ho dal ten AUX ? Do přihrádky (žabky) nebo někam jinam ?
Nemám origo AUX ale kabel na konci se samcem rovnou k napíchnutí do telefonu a momentálně mám kabel (cca. 1m) vyvedenej bokem a smotanej u spolujezdce u nohou jak je tam na středovém panelu síťka. Zatím asi nejschůdnější řešení.
HuNTeR
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od HuNTeR »

Já mám teda origo,ale uvažoval jsem o 3 variantách kam ho dát.
1) je do popelníku,protože ho stejně nepoužívám
2) je do přihrádky,tak jak to je nakreslený v manuálu (což mi přijde špatný,protože bych nejspíš musel mít otevřenou přihrádku
3) tak jak ty řikáš vytáhnout ho u spolujezdce u nohou

Edit: Zvládnu to zapojit sám ? Snejk na mě teď nemá čas. :? Tím nemyslim že to nezvládnu ale jestli je možnost tam něco po...
haarosh

#15 Příspěvek od haarosh »

Návod no demontáž máš třeba tady: http://www.youtube.com/watch?v=CnlNTvMZdWQ a neměl by být problém to pak zapojit, je to jen konektor a díra.
HuNTeR
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od HuNTeR »

jo to vypadá jako docela jednoduchá věc.Ale nevim kde sehnali ty špachtle :)
Budu to asi muset odchlípnout něčim jiným.Zítra se na to vrhnu.Tak pak řeknu jak sem dopadl :lol:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od matiz »

Prozradim ti jak to delam ja. Mam takovy jemny sroubovak, je to jeden z nejvetsich "micro"sroubovaku WERA - 118010 at mas predstavu co tim myslim. Tim si udelam malinkou skviru na vetsi sroubovak a tim vetsim to je takovy normalni bezny stredni a tim strednim si udelam skviru na sroubovak pro lokomotivy, to je nejvetsi "hovado" co mam a tim odjistim na prvnim cepu tu listu. Nekdy to jde tak, ze po strednim sroubovaku uz neni potreba ani to hovado, nekdy se z toho poseres, zvlaste pokud je to sekle, to je ukrutna mnamka kdyz vis kolik to drevo stoji penez.

Spachtle na to mam taky, ale tu spachtli tam bez toho odjisteni malym sroubovakem nevrazis, nebo alespon ne bez nasili a to ja nikdy nezkousel. Musis byt trpelivy hlavne u toho mikro sroubovaku, pokud je to hryzle tak to trva a kdyz budes pouzivat silu misto hlavy, vytlacis ten sroubovak do te listy. Ne ze bych to udelal, ale videl jsem takove auta s dojebanou listou.

Jakmile odjistim prvni cep, taham je v miste zasazeni, tam kde je cep rukou s primerenym rovnomernym tlakem. Mam obavy ze spachtle, ta pristrojovka je dojebana hned. Spachtle fajn na listy nebo tak, ale pristrojivka je pomerne meka a hlavne, porad se na ni divas.

Kdyz jsem rozdelaval svoje auto, bylo to jednoznacne co slo nejhur ze vsech co jsem kdy rozdelal, bylo to uplne nahovno protoze jsem myslel ze mi ta lista fakt praskne, protoze ty spony ktere drzi v tech cepech byly do nich zahryznute. Posledni jsem uz musel vytahnout listu z cepu, cep tam zustal a nesel ani klestema a kurwa silou jak byl kously. Pote jsem se s tim uz nikdy nesetkal. Vzdycky to slo lip nez na tom mojem...
HuNTeR
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od HuNTeR »

No jasně,vim jak asi na to.Zkusim to .Jediný čeho se bojim abych nedojebal tu lištu.To je jedniný.
Dík
HuNTeR
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od HuNTeR »

Tak sem to včera zvládnul.Až sem se divil.Teda s menší pomocí Snejka,ale udělal sem to.A ani sem to nemusel kódovat.
Denny09

#20 Příspěvek od Denny09 »

HuNTeR píše:Tak sem to včera zvládnul.Až sem se divil.Teda s menší pomocí Snejka,ale udělal sem to.A ani sem to nemusel kódovat.
A jak jsi to udělal, že jsi to nemusel kodovat?
Odpovědět