Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
dobijeni prosiiim e39 528i
ahoj všem, potřebuju poradit, vybila se mi baterka nastartoval jsem přes kabely a najednou se mi rozsvítila kontrolka dobijeni,tak jsem změril kolik dava baterka a zjistil ze 11.8 voltu tak jsem dal jinej alternator a pořád nedobiji.kolik má davat buzeni na alternatoru mě dava jen 8 voltu,nevite kde mam hledat chybu?
- Cossie
- Klubové ID: 2336
- Kontaktovat uživatele:
Přidám se s dotazem - mám také E39 528i. Min týden mi při nastartování začla svítit kontrolka dobíjení, změřil jsem dobíjení na baterce a nešlo tam nic. Vyndal jsem altík, odvezl do servisu - tam vyměnili regulátor. Namontoval jsem altík, ale stejně nic 
Nějaký tip po čem jít ?
Děkuju

Nějaký tip po čem jít ?
Děkuju
ExBMW E39 530iA
Ex BMW E61 525d
ExBMW E39 528i
Ex BMW E61 525d
ExBMW E39 528i
tak rozhodne, altík musí byť ok, ale premerať ten prívodný kábel je menej roboty a zadarmo, niekedy nestači vymeniť len regulátor, prípadne samotné uhlíky, akurát sme sa o tom bavili s kamošom, v altíku sú malé vôle, a ak hádže ložisko aj jemne, tak sa môže stať, že si rotor škrtne, a už je to, polia sú nerovnomerné a altík už ide ako chce ale jednoznačne do hájaBerserg píše:Taky mě 528i jednou pozlobila na dobíjení.... jediné co sem udělal tak vyndal altík,dal staříkovi cco je dělá,nevím co s tím udělal(asi uhlíky nebo jak to řkal) a jezdíme spokojene víc jak rok bez problému...!
ja by som pomeral tie káble do RJ motoru, budiace, a potom by som investoval do altíku