Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

výměna zadních světel za LCI

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
HuNTeR
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od HuNTeR »

Otázka je jestli to za tu námahu stojí.Mě ty kabely stáli 1400 nebo tak něják.
chip
Klubové ID: 833

#42 Příspěvek od chip »

No dobře, ale když máš komplet kabely, tak to je zas musíš tahat celým autem až k lichtmodulu ne? To mi přijde časově zhruba stejně náročné.
HuNTeR
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od HuNTeR »

Ne ne,to je retrofit.Ten se napojí na starý a přepinuje u LM.
Jinak včera mi dorazil ten AUX.Koukal sem že si mi tam dal i schéma 8)
Teď ještě uhnat snejka aby mi to zapojil. :roll:
Tecto

#44 Příspěvek od Tecto »

Můj postřeh je jednoduchý - vykašlete se na ledkový srágory a buďte rádi, že máte klasický lampy se žárovkama. Nadšení vychladne hned, jak se vám byť jediná ledka odporoučí a vy zjistíte, že musíte (tak jako já kvůli jedné malilinké ledce v blinkru) vyměnit celý zadní světlo. A budete moc rádi, že ho seženete za 2.500,- Kč. (tedy v případě LCI E61)
Proklel jsem to do nebes a raděj bych měl klasiku. Ale každý svého štěstí. Do té doby jsem si myslel, že takové selhávání je jen záležitosti Passatů a podobných konceronoých výmyslů - ale není
:mad:
robosek

#45 Příspěvek od robosek »

Kdybych tušil, že i kódování je takový problém, vykašlal bych se na to. Už 2 týdny marně sháním někoho, kdo by měl čas a potřebné vybavení...
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od matiz »

Ja to nakoduju, nemam s tim prazadny problem. Jenze to ma male jenze. BMW ma jak to rict, "pojistku" proti tomu co posrali a co se da lehce softwerem napravit, takze vydavaji aktualizace do svych ridicich jednotek. Jakmile tedy napichnu auto a chci cokolov naprogramovat nebo nakodovat, nejdrive si osaha VSECHNY ridici jednotky a do kterych najde aktualizovany software ( rozumnej tomu kde udelali vylepseni nebo opravili zavazne chyby ) ty jednotky automaticky priradi k fashovacimu planu. A jsou pouze dve moznosti, akceptovat nebo ukoncit. Tim jsem chtel rict ze nakoduju nebo naprogramuju komukoliv cokoliv a radnym zpusobem, sjednotim auto na jednu uroven, ale nedelam to za petistovku, protoze nejsem ani blazen a a ani charita. Je to to same kdyz pozadujete schopneho a znaleho mechanika na opravu motoru, taky nebude delat 6 hodin za petikilo... Jako pridanou hodnotu bude auto s novym softem a bude v nem opraveno to, co posrali. Jak pravi Murphy, opravili sice to co posrali, ale posrali pritom to, co bylo v poradku -))) Tak velkou hlavu bych si z toho asi nedelal, budme uprimni, zadne velke zmeny pokud tedy vubec jeste neco pro E modelovou udelaji... Udelal jsem to do mnoha aut a cim starsi soft, tim vetsi byla spokojenost.

Pokud by mel nekdo potrebu, klidne mi napiste do SZ nebo zavolejte, verim ze me cislo se da najit do par sekund.
robosek

#47 Příspěvek od robosek »

Právě z těchto důvodů bych se kompletnímu update jednotek rád vyhnul.
Je to asi závislé na software, co kdo používá - když jsem byl cca. rok zpět u Mentuliho, nakódoval vše během 20 min bez potřeby aktualizace jednotek.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od matiz »

No prave, jeste ze v tom BMW jsou takovi pitomci ze delaji naprosto zbytecnou praci a vyrabeji nejake aktualizace do systemu rizeni agregatu v aute. A jeste aby servisy meli blokovane isidy, tak je striktne v podstate naridi. Takova nehorazna vec jako je prodlouzeni zivotnosti nekterych dilu nebo zlepseni jejich funkce -))

Nemyslim to nejak zle, ale aktualizace auta je prinos, ne krok zpatky. Odhaduju ze retrofit na LCI lampy bude chtit zapisovat do tri, ctyr jednotek. Neni to jen upravit LM, i kdyz to pak bude nejak chodit.
sedyvlk6

#49 Příspěvek od sedyvlk6 »

robosek píše:Kdybych tušil, že i kódování je takový problém, vykašlal bych se na to. Už 2 týdny marně sháním někoho, kdo by měl čas a potřebné vybavení...
zavolej marimu nebo snejkovi jsou šikovní
soustek
Klubové ID: 2437
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od soustek »

Kódovat celý auto je nesmysl, akorát pak něco lehne.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od matiz »

Samozrejme ze je to nesmysl.Cele bmw je nesmysl a nevedi co delaji. Toto je naprosto standartni postup VSECH AUTORIZOVANYCH SERVISU na celem svete. Nastesti tu mame takove odborniky kteri reknou ze kodovat cele auto je nesmysl a nejspis jim unika i rozdil mezi kodovat a programovat, protoze kodovani je pomerne velmi bezpecne, jen se da tim dokurvit auto, ale nikdy jsem neslysel o tom, a to se o to dost zajimam ze by komukoliv lehla jednotka pri kodovani... Jednotka muze padnout pri programovani, samozrejme pokud je zavada mezi procesorem a pameti, nebo vadna cast pameti. Pak samozrejme umre definitivne.

Divili by jste se kolik aut je dojebano softwerove a tuningem.
HuNTeR
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od HuNTeR »

sedyvlk6 píše: zavolej marimu nebo snejkovi jsou šikovní
On je ze Zlína ne ? Tak to by mu snejk asi nepomohl.Jinak aktualizace software je dobrá věc a určitě neni k ničemu.To by jí v BMW nedělali.Ale třeba tam má akutální soft a vlastně to ani nepotřebuje.Jen nakódovat ten modul :)
soustek
Klubové ID: 2437
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od soustek »

K čemu flashovat celý auto, když vše jede jak má,a není s ničím problém, pokud chci přizpůsobit jen světla, otázka 5minut s kávou. Je jasné že pokud mi něco nebude fungovat tak se dá aktualizovat. Ale zase nemusím celý auto ale stačí ta příslušná jednotka, nebo to tak není? A klidně si zavolejte do toho slavnýho BMW servisu kde aktualizují celé auto a né jednou jim to tam lehlo, třeba při poklesu napětí, seknutí pc.

Co funguje do toho se nesere.
HuNTeR
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od HuNTeR »

Zas tak bych se tim neřídil, že "co funguje do toho se nese*u" aktualizace jednotek softu nebo co to je.Je k tomu že třeba vylepší výkon nebo změní trošku funkci určitých jednotek.Nebo tak něják to funguje (Nejsem mechanik) ale těch aktualizací není tolik.A pokud použiješ booster a nemáš PC "386" tak nevim proč by ti to mělo kleknout. :lol: Tim stejným způsobem nemusíš aktualizovat mapy v NAVI,taky ti to bude fungovat ale nebudeš tam mít nový ulice :wink: Věc každýho jestli to chce aktualizovat.Nemusí se to dělat
Odpovědět