Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 Nejde stáhnout zadní okno

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Beckham_7

#1 Příspěvek od Beckham_7 »

Zdravím Všechny, nejde mi na BMW E39 rv 2003 sedean stáhnout zadní okno na levé straně. Motorkem (mechanismem) to na 100% není. Ten jsem odzkoušel... Zjistil jsem, že když zmáčknu vypínač nahoru, tak tam teče 12V, ale dolů už tam teče jen nějakých 0.3V. Takže problém bude určitě tento proč okno nejde stáhnout. Ale teď je otázka co to dělá? Myslíte že třeba jednotka ovládání oken, nebo nějaká pojistka či relé? A kde e39 má vůbec řídící jednotku k těm oknům? Moc Vám děkuji za pomoc...
sklenus

#2 Příspěvek od sklenus »

riadenie okien je cez GM modul pod poistkovou skriňou, na WDS nájdeš pinout pre svoje auto a kukneš, ktorý je signál ovládača, a ktorý ide ako silovodič a pomeráš to, ešte by som skúsil iný vypínač, prípadne pomeral vypínač u šoféra, prípadne zalomený kábel v prechodke, najlepšie bude ak to pozrieš cez tú schému a premeriaš to od okna v modulu a budeš vedieť na čom si
Beckham_7

#3 Příspěvek od Beckham_7 »

Děkuji za pomoc, ale jak se na ten modul dostat? Koukal jsem na to a nějak moudrý jsem s toho nebyl :) Mno kdyby to bylo zlomeným káblem, tak by tam nešlo žádné napětí ne? A vypínače to dělají oba... ten u dveří i ten u řidiče... oba fungují jen nahoru, tak fakt nevím co to může dělat.
sklenus

#4 Příspěvek od sklenus »

musíš zhodiť celý kaslík a potom to tam "jemne" rozobrať, GM je taká podlhovastá biela krabička, idú do nej 3 zväzky káblov, 2 sú impulzy od ovládačov a iných RJ a jeden (sú tam hrubé káble) sú silové káble do motorčekov a pod

http://www.bmwgm5.com/gm5_removal.htm

tu máš návod a keď si naklikneš domovksú stránku nájdeš si GM 3 alebo 5 neviem či máš predFL alebo už FL, každopádne to tam všetko nájdeš aj PINOUT a môžeš pokukať čo kde hnevá 8)
Beckham_7

#5 Příspěvek od Beckham_7 »

Děkuji ti za upřesnění. Jsi zlatý :)
Odpovědět