Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Vystřeluje hadice za turbem u E39 530

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
bartpt
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od bartpt »

Mám problém, že mi už nějakou dobu občas vyletí hadice za turbem z hliníkové trubky.
Poprvé jsem dosedací plochy odmastil a znova sesadil, ale za týden vyletěla zase.
Tak jsem dal jinou hadici a trochu zdrsnil tu trubku. Opět za čas vyletěla.
Následovala výměna origo hadicové spony za silnější se závitem M6.

Ani to nepomohlo a zase za čas vyletěla. Montáž je naštěstí snadná, jelikož je to druhá spona za turbem.

Pokud nebudu řešit že to lítá, mám hlavně strach o motor, jestli to nepřefukuje nebo je nefunkční nějaká regulace.
Turbo je dávané nové asi před 40tis km u BMW Krotil.

Poradíte někdo co mám překontrolovat nebo jak změřit a jaké hodnoty mají mít třeba live data...?
bartpt
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od bartpt »

Koukám že je to asi něco extra co nikdo nemá... :D

8)
sklenus

#3 Příspěvek od sklenus »

aj som vedel koľko to má tlačiť na life data, asi rok dozadu sme to merali s kamošom, na 4 plny kotol a tlačilo tušim 2.3, neviem úplne presne ale malo by to byť zhruba niekde okolo tejto hodnoty

ešte by som pozrel, či tá hadica nie je stlačená, žeby nemala kruhový prierez , zrejme by to tam prefukovalo, alebo to aj tesní, ale nemá dostatočné trenie pre udržanie hadice

to ti nedrží na tej kovovej hadici čo ide do IC však ?
bartpt
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od bartpt »

jj, první spoj je přímo na turbu(ten drží) a druhý hadice/trubka k ic tak tam to lítá.
Nadruhou stranu jsem rád, že zrovna tam, je tam velice snadný přístup a je to opravené během chvilky.

Děkuji aspoň za přibližné hodnoty, zkusím zatím aspoň to, pokud už nikdo jiný nepřijde s další radou.
Odpovědět