Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

bmw e39 540i nestartuje

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Flyshit

#1 Příspěvek od Flyshit »

Ahoj, sttalo se mi, ze pod seslapnutym plynem mi chciplo auto.... Pak jsem ho normalne nastartoval a dojel domu, rano uz naskocilo jenom na 7 valcu a po chvilce chciplo... Ted uz nejede nastartovat vubec, cerpadlo bzuci a benzin dava.. Na diagnostiku jsem uz objednanej, jenom by me zajimaalo.co.taakhle nejcasteji odchazi..motor slapal jak hoodinky jinak je to 540ia 1996, diky
RomanM3
Klubové ID: 4038

#2 Příspěvek od RomanM3 »

mozna trosku vic popis jak se to chova...s motorem vubec netoci, nebo toci a nechytne, nebo chytne, bezi vterinku dve a to jeste blbe a chcipne?ja mel tu posledni variantu a byla to vaha vzduchu a cidlo vacky. oboji ale najdes na diagnostice.
Flyshit

#3 Příspěvek od Flyshit »

No starter toci jenom....pak na popaty se mi ho podarilo nastartovat na 3 vteriny a zase chciplo... ted uz ani tuk, jenom toci starter... dik za tip
Birkoff
Klubové ID: 989

#4 Příspěvek od Birkoff »

Přesně tohle mi dělalo auto, když odešlo benzínový čerpadlo, ale píšeš, že dává. Když si aktivuješ digitální otáčky motoru, uvidíš kolik říká čidlo a když odpojíš váhu vzduchu, tak bys to měl taky nastartovat. Je třeba vyzkoušet.

PS: To čerpadlo jsi opravdu vyzkoušel pohledem, nebo to jen předpokládáš protože bzučí?
Flyshit

#5 Příspěvek od Flyshit »

Tak.to bys po me chtel moc, zas tak tomu nerozumim.... Kdyz odpojim vahu, tak to dela to stejny.... No a cerpadlo jsem mel vyndany, napojoval jsem ho i na baterku a vystrik z neho benzin... Ta vrchnni hadicka, co je pripojena.na cerpadlo a vede do motoru byla taky plna benzimu... Nevim jestli hodne nebo malo... Cerpadlo taky ukaze diagnostika? Diky
Filozof
Klubové ID: 1044

#6 Příspěvek od Filozof »

spíše bych nechal v dílně změřit kolik čerpadlo tlačí a zda má odpovídající tlak.... muže fungovat ale je prostě slabé a netlačí co má ... tušim 3 - 3,5baru.... cca.
Dá se změřit kolik natlačí paliva za 10s je nějaká hodnota nepamatuji si ale v knížce nebo technické příručce to bude. U e34 jsme takto zjištovali.

Jak svíčky zda dávají všechny jiskru , tak čerpadlo , lambda sonda 2x v pohodě ? , a diagnostika by měla něco říci ...

A nakonec palivo nemá v sobě vodu ? Nevzal jsi špatnej benzín? :D

se mi jednou v zimě stalo a řešili jsme vše a přišli na vodu v nádrži.
Flyshit

#7 Příspěvek od Flyshit »

No nejdriv to necham napichnout a.snad to neco rekne.... Svicky mi rikal bejvalej majitel ze uz by mohly bejt spatny, ale to by chytlo aspon na par valcu?.. Benzin jsem tankoval na sheelce, toasi taky mebude zadna slava co jsem zjistil.....stalo se mi to kdyz uz jsem jel na rezervu, nmohlo se neco zanest spinou? Palivovej filtr treba?
Filozof

#8 Příspěvek od Filozof »

na SHELLCE jsem natankoval vodu tak bacha :D

jo taky možná nemáš benzín :lol:
Don
Klubové ID: 1990

#9 Příspěvek od Don »

Take se stane, ze se zasekne plovak :)
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Flyshit

#10 Příspěvek od Flyshit »

To je sila, clovek si mysli ze tankuje kvalitni benzin a ono naopak... :Dnatankoval jsem jsem tam za 500 do kanystru a delalo to porad stejne....
fereros2

#11 Příspěvek od fereros2 »

promiň za OT, ale benzín na shellu nebrat, taky se mi to stalo a nevěděl jsem čím to je, tak jsem vyměnil lambdy, vstřiky, cívky, svíce a čerpadlo a nakonec jsem zkusil nějaký to aditivum a je to ok, jinak diag určitě bude vědět co a jak je špatně :wink:
bmw750
Klubové ID: 3555

#12 Příspěvek od bmw750 »

Mel jsem zrejme stejny problem u 535i e39 a nakonec to bylo to palivove cerpadlo.Diagnostika nic neukazala-teda zrejme ukazala,ale nikdo,kdo mi to diagnostikoval nevedel,ze ma davat tlak 3,5 a ne 1,5,takze jasna chyba,ze by bylo cerpadlo v haji se neukazalo-proste bezelo,ale tak na diesel.Nejprve se mi to projevovalo,ze jsem pri jizde pridal a ono to proste nejelo.V jednom kopci jsem mel nohu snad na podlaze a zasebou jsem mel kolonu aut a beztak si rikali,co to mam za srot,kdyz nejedu vice,jak 20 :-).Cerpadlo vymeneno a od te doby ok.
Flyshit

#13 Příspěvek od Flyshit »

,:D... No ja snad pujdu koupit to cerpadlo jeste dneska :D
RomanM3
Klubové ID: 4038

#14 Příspěvek od RomanM3 »

kdyz jsem to ja resil, tak mi to uz pak taky neslo nastartovat. ani s odpojenou vahou a jeden kolega tady to na funkcim motoru zkousel a rikal ze mu to pak delalo to same. cili tento motor ma bez vyhy vzduchu asi docela problem bezet. zitra jestli si na teb evzpomenu tak to vyzkousim - odpojim taky vahu a jestli pojede nebo ne...
odkud jsi?jestli jsi tady nekde pobliz, trebas bych prijel udelat tu diag. pokud je to cidlo vacky, lambdy, vaha tak to urcite najdem. cerpadlo jsem zatim pres diag neresil, takze zatim nevim jak se to dela :roll:
taly to muze delat teoreticky membrana na sani - ze si to saje falseny vzduch a proto to nechytne...ja ji taky menil, ale nebylo to tim, takze mam jednu zdravou doma, kdybys potreboval...
Birkoff

#15 Příspěvek od Birkoff »

S membránou problém nebývá - prostě to jen žere olej, diagnostika pozná čidla, live data ukáží co říká váha, já bych to šacoval na to čerpadlo. To moje normálně dávalo, přijel jsem do práce a už neodjel. Jel jsem zpět v sobotu s tátou, změřil relátka, pojistky a čerpadlo stále nic. Po poklepání se najednou rozběhlo, tak jsem jezdil (naprosto bez problému) a jednoho krásného zimního dne jedu a najednou nic. Nezbylo než auto odtáhnout, děsný. Vyřešilo to samotné čerpadlo za cca 1200,-.

Na dvou motorech, jeden M62 a jeden M60 oba 4,4l při odpojené váze bežely.
Filozof

#16 Příspěvek od Filozof »

Jakou má životnost čerpadlo a proč na BMW tak odchází ?

Mě přijde že to všichni mění jak na běžícím páse .... :D

Není to tím že není palivo co bejvávalo ?

Moje čerpadlo odešlo při 350tis km tak pak jedině velkej nájezd kilometrovej nebo nevim...

Sranda je ta že origo jsem viděl za 16 000kč a já to samé mám za 1350kč asi druhej rok ale kvalita nebude jistě taková jak origo.
Birkoff

#17 Příspěvek od Birkoff »

No kvalita asi nebude taková, ale zase jich můžeš vyměnit o to víc. :D Umřou stejně obě (jak originál, tak náhrada) no a o kvalitě benzínu není třeba diskutovat, všichni vědí, že.
Flyshit

#18 Příspěvek od Flyshit »

No tak v sobotu prijede s diag. A.uvidime.... uz to chci nastartovat a jet se projet:D jinak.vam vsem.dekuju za rady :) a kdyz uz jsme u toho, tak se jeste zeptam...Poridil jsem 540ku a je.bez stredaku a katu, nakonci jsou jen rezonatory a prijde mi, ze netaha moc od spoda... Myslite ze tam mam koupit stredovy tlumic?
Flyshit

#19 Příspěvek od Flyshit »

No tak v sobotu prijede s diag. A.uvidime.... uz to chci nastartovat a jet se projet:D jinak.vam vsem.dekuju za rady :) a kdyz uz jsme u toho, tak se jeste zeptam...Poridil jsem 540ku a je.bez stredaku a katu, nakonci jsou jen rezonatory a prijde mi, ze netaha moc od spoda... Myslite ze tam mam koupit stredovy tlumic?
ada540i
Klubové ID: 3957

#20 Příspěvek od ada540i »

Jestli je to bezvanos, tak ten moc odspoda netahá, ale otázka je, co to znamená, že netahá 8)
BMW M3 F80 - 2018, Mineral gray, manuál, competition paket
http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=98295
Odpovědět