Jestli ti to hučení roste s otáčkama motoru a ne s rychlostí, tak by to mohla být opravdu ta "sepnutá" viskospojka. Mě viska spíná v případech že a) brouzdám pomalu po městě a venku je nad 25stupňu, zastavuji na světlech a při následném rozjezdu slyším její zahučení, které však s narůstající rychlostí v cca 40km/h pomalu ustává b) venku je přes 30 a mám zapnutou klimu, tehdy občas za jízdy v nižších rychlostech do 50km/h uslyším, že je zlehka v záběru a zahučí si. Rozhodně by viska neměla jít slyšet ve vyšších rychlostech, kdy je již proud vzduchu přes chladič dostatečný. Viska reaguje na teplotu za chladičem, dle ní se v důsledku rozpínání kapaliny vyrovnávají otáčky s hřídelí vodní pumpy, na které je uchycena (možná to popisuji nedoborně, tak mě když tak někdo opravte). Takže za studena se viska v podstatě netočí, je volně a můžeš s ní otáčet/zastavit klidně prstem. Když necháš po jízdě v teplém počasí motor běžet na volnoběh pár minut, měly by její otáčky vrůst a prstem bych ji zastavovat nedoporučoval.
Jestli ti to dělá jen občas, v teplém počasí, třeba při rozjezdu ze stání na červené a pak hučení s přibývající rychlostí ustává, tak bych to na závadu neviděl. Doporučoval bych ti však vyčistit před létem prostor mezi chladičema (motoru a klimatizace), dokáže se tam najít pěkná sbírka hmyzu, listí a dalšího bordelu, který normální cestou nevypadne ven. Ten rozhodně k dobrému průtoku vzduchu přes chladič nepomáhá a viska tak musí chlazení dohánět.
to WizarDEAD: jestli máš visku v plném záběru stále, i na studeném motoru a hučí ti i při vysokých rychlostech, tak je KO a rozhodně ji co nejdříve vyměň, už tu byl nějaký případ, kdy s tím někdo stále jezdil a při vytočení do vysokých otáček se mu rozletěla a udelal pěknou paseku na chladiči a kapotě. Nehledě na to, že sepnutá viska ubírá část výkonu motoru, i když, na 540i to asi nepoznáš