Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e39 530d problem s vykonom VYŘEŠENO - silentblok motoru

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
zverbo

#41 Příspěvek od zverbo »

sou tu asi 4temi a vsade zmienka s podtlakom a problemom zo servom
Ja som si tiez hovoril ze co to ma spolocne podtlak zo servom, dokonca som prekvapeny ze ked odyde silentblok motoru co vsetko sa tym pojebe a je to tak, 5servisakou mi nevedelo povedat co je stym az tu som to doriesil, zbytocne som pomenil veci.
vidis co vsetko sa tu docitame
hadice

#42 Příspěvek od hadice »

..no je to tak....skoda jen že když už teda je to celé tak prošpikováno čidlami a elektrikou tak by to melo mít neco na hlídání treba zpetné vazby zdali funguje regulace turba.....diag nikdy nic tak citlivého už nemá prostredky odhalit.....no co signál do toho vacuum regulátorku pouští a tím to hasne...
...taky me nejde zrovna pod vousy proč mají podtlakové silentbloky..když tds nic takového nemá...jestli to je kvuli kroutícímu momentu....?
....treba já bych taky namísto tohoto psanéí mohl konečne na to vlítnout a udelat to, ale nemám na to fakt čas...stavba..rodina...atd...ale teším se jak na to vlítnu....vím na 99,9% že mám všechno puvodní nikdy nemenené....rok je to 2002/1..najeto 228tis km.....chování auta je tak stejné s octavkou 66kW..co jsme donedávna meli taky doma.....svagrova 2,0 tdi 103kW zandává takovým zpusobem že tento muj stroj by tomu ani zdaleka nestačil....a zadalší už jsem to tu psal asi ve 4 tematech...když jsem kupoval toto auto tak jsem projel asi 15 kusu....z toho 2 jeli brutálne hodne ...až jsem fakt koukal..žádnej chip nic.....akorát zbytek auta vždycky stál za hovno....koupil jsem toto stav 1A akorát to tolik netáhlo....musím to dorešit....
zverbo

#43 Příspěvek od zverbo »

mohli tam dat nejaky snimac to je pravda, maly sme ten isty problem aj oktavka ma dala jak hovno, teraz to je minulost, mam pracovnu 528i a ta ani nahodou nada 530d aj ked maju rovnako kw, proste ten krutak je strasna vec, a to manzelka soferovala svoju 530d a ja 528i dala ma jak na rychlost tak na sprint, uz pri 540i to bolo jasne ze 530d je iba 3,0turbo tam som to posefoval vo velkej parade ja :D sak to bolo hned jasne!

Pokial mate 530d radim vam skontrolujte si vsetky veci aby boli ako maju byt inak to pochovate, videl som sam ako to je, predchadzajuci majitel bol prasa a takto to dopadlo ale co uz teraz mu je v nasej rodine dobre, ako kazdemu BMW!
hadice

#44 Příspěvek od hadice »

..nechci to psat znova, ale tak nejak jsem se smíril s tím že už jsem si asi zvykl..a když chci tak to z toho nejako vydojím ten výkon, ale je to vzdycky boj... :?...asi pred 2 mesíci svagr že jedem pro ochcavku do Prahy...rok 2010 II. 2,0 103kw...tak jsem ho tam hodil, zena jela s námi..cestou zpet jsem se prohodili.....uplne me zustavala brada spadôlá jak to skodovka festovne tahá..když jsem ji skusil fakt naložit tak i žena nevedomky ríkala že to jede o dost líp....byl jsem teda dost zklamaný z toho bawce...akorát teda jsem se musel smát jak ta škudka svítí...jak bludička pri zádusní msi svatej :D ..to co jsem dal do bramborárni nové projektory hella 4G aj výbojky philips...tak to je nebe a dudy..neco asi tak jak s tím výkonem..akorát obrácene...
..akorát teda mi prozradte nekdo jak jste poznali na 100% utrhaný silentbloky.....?
zverbo

#45 Příspěvek od zverbo »

Tak umna sa to prejavilo nasledne:
1q plny spojka dvojka "BUMM"
2q plny spojka trojka "BUMM"
atd...

proste pri preradeni buchot motoru, ked som odstrojil plasty z podvozku tak som pakou skusal ramena a nakonec silentbloky, a tam som zistil a aj videl ze je ko, oproti druhej strane uplne utopeny, proste aj manzelky vydela ze je totalne po smrti, po vytiahnuti sa rozpadol na dve casti a ten druhy kedze to cele drzal sam tak taktiez uz bol chyteny - vymena laveho a aj praveho trvala asi hodinku neratam odstrojovanie potrebnych casti, potom nasledna vymena vsetkych hadiciek ktore som videl.
KoZi_man

#46 Příspěvek od KoZi_man »

Já jsem teď docela rozhozenej z toho podtlaku,, jelikož nevím co s tou brzdou co jde ztuha a nevrací se pedál.

Zejtra se na to musím podívat v klidu, ale když nevím co pořádně kam vede je to těžký :)

Snad mi pomůže Snejk,, chystám se za ním po dohodě v tejdnu...
KoZi_man

#47 Příspěvek od KoZi_man »

Trochu jsem pohledal co teda všechno má na starosti ten podtlak, okud vede a kde se skladuje a jdu se podívat proč se mi nevrací pedál.

Jen se mi dnes nechce sundavat to víko sání.. Nejsem si jist zda z toho něco vykoukám..

Tady je pár obrázku jak to vede a funguje. Nešli vložit přímo do webu přes html tag, alespoň odkazy.

http://static.bmwfans.info/images/epc/NDgyMjdfcA==.png

http://static.bmwfans.info/images/epc/MTMyNTU5X3A=.png

http://static.bmwfans.info/images/epc/NDk3ODZfcA==.png
hadice

#48 Příspěvek od hadice »

..vcera jsem se vracel z TN domu s rodinkou...musím se tedy pochlubit že jsem za starým hrozenkovem v tom kopci (asi to tam každej znáte)..auto poloprázdný...projedu zatáčku dám 3q...a plnej...klima vyplá...pedál na podlahu..hukot dunení strašný z motoru síla nikde...vedle s prehledem starej passat tdi 4 lidi v aute sofér starší spíš nejaký deda...v klidu me predjel v druhým pruhu..nevydojil jsem tam z toho víc jak 120 a to bylo jako maximum co z toho slo dát...takhle po rovine neríkám to jako docela zakamufluje asi 3,0 objemem a šesti hrncama...ale v porádným tahu jak práve treba ten kopec...to je v čudu..jak proste nejde neco jak má tak to je konec...pritom tak nejak si vzpomínám že to bejvala pila jak svina když jsem to koupil....tož to jsem chcel asi hodit do placu no..
zverbo

#49 Příspěvek od zverbo »

toto iste mala aj manzelka, presne ako pises, ano ano Stary Hrozenkov jasna cest na SK, TN mesto moje rodne.
hadice

#50 Příspěvek od hadice »

...no tož to je docela skoda že jsem te nekontaktoval...jednou začas byvakujem v nemšovej...odtud mám manželku :D ...v pátek brouzdám po Trenčíne...v sobotu brouzdám po Trenčíne.... :) ..jednu e39 som stretl stojící na konci smerem na Dubnicu..taková zelená....
...rad bych teda nenásilne vyskousel jak má jet jet opravdové auto....ale dostanu se tam až zase asi o prázdninách...pojedu pro mladýho ke švagrové...
zverbo

#51 Příspěvek od zverbo »

jo ale ja byvam v ČR, Vamberk presne, na Slovensko chodim raz do roka aj to je moc, castejsie chodim do Alp lyzovat.
zverbo

#52 Příspěvek od zverbo »

Tak foto toho silentbloku na vodicovej strane, hadice nebudem fotit je to docela darda predstavit si to dokazete aj sami.
Přílohy
2013-06-04 14.06.44.jpg
2013-06-04 14.06.44.jpg (185.96 KiB) Zobrazeno 815 x
2013-06-04 14.06.34.jpg
2013-06-04 14.06.34.jpg (198.67 KiB) Zobrazeno 815 x
bibikuba

#53 Příspěvek od bibikuba »

ještě se koukni na ten držák motoru na kterém je silentblok přišroubovaný,často praská-hlvně na levé strané :wink:
díl č 11
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=22&fg=05
bibikuba

#54 Příspěvek od bibikuba »

To Zverbo... jaký jsi kupoval nový silentblok,koukal jsem že cena se pohybuje od cca 1 200 do nějakých 2 000 kč za kus,dle výrobce..
mitman
Klubové ID: 3214

#55 Příspěvek od mitman »

Pomohli ti alespon k necemu ten silac a ty veci co sis bral ? :)
Jinak diky za castecne odstrojeni motoru :-D
zverbo

#56 Příspěvek od zverbo »

bibikuba píše:To Zverbo... jaký jsi kupoval nový silentblok,koukal jsem že cena se pohybuje od cca 1 200 do nějakých 2 000 kč za kus,dle výrobce..
drzaky boli v poriadku, mal som ich dolu obydva lebo som daval nove sroby radcej, kupoval som silentbloky v BMW staly 1340kč jeden a znacka si HD inak som to neriesil, menil som oby dva - ak budete niekto chcet dam vam ten co bol na spolujazdcovej strane, nic mu neni.
zverbo

#57 Příspěvek od zverbo »

mitman píše:Pomohli ti alespon k necemu ten silac a ty veci co sis bral ? :)
Jinak diky za castecne odstrojeni motoru :-D
Neni zaco, ked pridem vo stvrtok tak vybereme cely motor :D
Este pockam na kamarata lebo musime ist pre jeho 530d a doniest ju kumne a tu to spravit umna v dielni.
Nie silac som nepouzil, chcel som ale nepouzil vydel si aky je tak radcej nie, MARK si doniesol nejaky pouzity iny, nic moc ale pomohlo to.
Pojebane silentbloky motora neviem kto to projektoval ale jako kokotina poriadne, kto by cakal ze je tam podtlak v silentbloku motra.
hadice

#58 Příspěvek od hadice »

..to..ZVERBO....co jsi použil za hadičky...? origo nové....?
zverbo

#59 Příspěvek od zverbo »

ano nove, cerveno/modro cierne, videl som ze to nema zmysel tie hadice povodne ani ine pouzivane, je to risk docela dat tam pouzite hadicky uz ked som to robil tak poriadne cele ako je treba, akurat som sa dostal k trom ktore neviem kam sli a tak som improvizoval skratil ich az pokial sa dalo a z najblizsieho knim patriaceho spoja som ich dotiahol v jednom kuse samozrejme, navyse som poistil spoje vsetky primerom keby nahodou sa uvolnia.
Couloo

#60 Příspěvek od Couloo »

A na kolik cca ty všechny hadičky origo nové vyjdou ??
Odpovědět