Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

530 r.v. 2004-6 - vyplatí se koupě?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
lilien

#1 Příspěvek od lilien »

Zdravím,

uvažuju, že bych si pořídila BMW 530 rok výroby 2004 až 2006, je mi poměrně jedno jestli benzín nebo diesel, ale manuální převodovku. Cenu bych si představovala do 250.000.
Je za tuto cenu reálné koupit technicky spolehlivé auto? Máte s tímto modelem zkušenosti? Na co si dát pozor, co mi jako první odejde a kolik peněz ročně si mám vytříbit na opravy a údržbu?

Díky moc za odpovědi :P
Lennox

#2 Příspěvek od Lennox »

lilien píše:Zdravím,

uvažuju, že bych si pořídila BMW 530 rok výroby 2004 až 2006, je mi poměrně jedno jestli benzín nebo diesel, ale manuální převodovku. Cenu bych si představovala do 250.000.
Je za tuto cenu reálné koupit technicky spolehlivé auto? Máte s tímto modelem zkušenosti? Na co si dát pozor, co mi jako první odejde a kolik peněz ročně si mám vytříbit na opravy a údržbu?

Díky moc za odpovědi :P
Co ti jako první odejde nikdo nemůže vědět, záleží v jakém to koupíš stavu. Ostatně je toho tady napsáno mraky... tak hledej :wink:
thundercat

#3 Příspěvek od thundercat »

ahoj,
jestli je ti poměrně jedno jestli benzín nebo naftu, tak určitě doporučuji benzín
sice vyšší náklady na palivo, ale taky vyšší spolehlivost a myslím, že nižší ceny některých náhradních dílů

nehledě na jízdní a zvukový projev tohoto R6
Filozof
Klubové ID: 1044

#4 Příspěvek od Filozof »

přesně jak píše kolega nademnou. Benzín a nafta je velkej rozdíl ...

BMW je nejlepší s benzínem prostě to auto má krásnej projev , zvuk, vůni a taky sportovní šmrnc. A žere v pruměru o 2litry více jak nafta.

Jediná nevýhoda že se špatně shání pokud chceš kombík pokud sedan tak je jich požehnaně 530i ti bude dělat velkou radost. Zlatá střední cesta je onen 3litr. A jízda sním dokáže udělat obrovskej úsměv ikdyž to není V8 tak ve vysokých otáčkách jede jak pila a ten zvuk je fakt super.

Asi bych koukal na koupi od nějakého majitele co se staral o auta ... ono v těch bazarech to je děs a hruza a opravdu vybrat dobrej kus je dlouhá trať.

Je toho tady plno ohledně e60/61 a za mě určitě benzín. :wink:

PS: kolik najezdíš km ročně ?
Matthes

#5 Příspěvek od Matthes »

Ahoj já koupil 530i r.v. 2005 nájezd 300tis. nějaké věci tam měněné byly a i nějaké repase altíku a tak. Celkově mi auto prohlédl můj mechanik. Nikde nic nebouchalo, nemlátilo auto jelo pěkně :twisted: vš e fungovalo, tak jsem ani moc neváhal. Benzín v manuálu byla pro mě jasná volba :-) Auto mám asi rok a půl za tu dobu jsem vyměnil provozní ka paliny, filtry, těsnění ventilového víka, brzdové destičky a čidl k nim. :-) Spotřebu mám taky pěknou si myslím.
Matthes

#6 Příspěvek od Matthes »

Ahoj já koupil 530i r.v. 2005 nájezd 300tis. nějaké věci tam měněné byly a i nějaké repase altíku a tak. Celkově mi auto prohlédl můj mechanik. Nikde nic nebouchalo, nemlátilo auto jelo pěkně :twisted: vš e fungovalo, tak jsem ani moc neváhal. Benzín v manuálu byla pro mě jasná volba :-) Auto mám asi rok a půl za tu dobu jsem vyměnil provozní ka paliny, filtry, těsnění ventilového víka, brzdové destičky a čidl k nim. :-) Spotřebu mám taky pěknou si myslím.
lilien

#7 Příspěvek od lilien »

Právě že těch íček se v me cenove kategorii zas tak moc nevyskytuje, ale když říkáš, že je to tak skvělá jízda, tak začnu uvažovat o benzínu. Jezdil jsi i v naftaku?
Ročně toho moc nenajezdím - cca 12000km
Taky zvažuji výlet za koupí do Německa, či Belgie. Možní Itálie (?)
Lennox

#8 Příspěvek od Lennox »

lilien píše:Právě že těch íček se v me cenove kategorii zas tak moc nevyskytuje, ale když říkáš, že je to tak skvělá jízda, tak začnu uvažovat o benzínu. Jezdil jsi i v naftaku?
Ročně toho moc nenajezdím - cca 12000km
Taky zvažuji výlet za koupí do Německa, či Belgie. Možní Itálie (?)
Tak koupě v zahraničí je samozřejmostí. :)
Filozof
Klubové ID: 1044

#9 Příspěvek od Filozof »

s těma kilometrama je nafta nesmysl.

Benzín má samé plusy oproti naftě a jen jeden mínus to je vyšší spotřeba jinak je jistě lepší vybrat benzín když jezdíš jen 1000km měsíčně.

A určitě v DE si vybereš líp a bude tam větší výběr jak u nás.
Lennox

#10 Příspěvek od Lennox »

Filozof píše:s těma kilometrama je nafta nesmysl.

Benzín má samé plusy oproti naftě a jen jeden mínus to je vyšší spotřeba jinak je jistě lepší vybrat benzín když jezdíš jen 1000km měsíčně.

A určitě v DE si vybereš líp a bude tam větší výběr jak u nás.
Jasně, větší výběr a hlavně auto jsou v ohodně lepším stavu než v ČR, tady to je děs a hrůza. :roll:
kornout

#11 Příspěvek od kornout »

Osobně je super automat, jezdím sporotvněji, ale co mám vypozorovaný, tak manuál je lepší tak ve 20% nájezdu. Když se fakt chci svézt, tak to sázím a je to super, ale ruku na srdce, tohle fakt člověk nedělá často a většina toho co najezdím je normální svižná jízda a zde je automat tak jak je naladěnej v BMW uplně luxusní. Dál pak běžné situlace které prožíváme všichni, popojíždění v koolnách, pití a jezení za volantem, atd, na to je taky automat super. Pokud si někdo ale řekne, že fakt tomu auto dává kotel, tak zapomeňte že budete s 530i jezdit za 10l, tam pak začíná být rozdíl mezi naftou a benzínem propastný. Ale dokážu si představit 530i v automatu jako normální rodinné auto, to si pak myslím, že do těch 10ti litrů se člověk krásně musí vejít.
Nevýhoda automatu je hlevně životnost, jak to má najeto přes 250t, tak se to prostě časem udělat musí, tohle samé platí i o naftových motorech, prostě vstřiky, čerpadlo a DPF taky mají určitou životnost. Nicméně se někdy zadaří a povede se koupit auto s nájezdem třeba 270 a toto vše je dle servisní historie hotové, v tom případě je 530d v automatu uplně luxusní volba.
Mám teď 530d facelift manuál a je to super, jen fakt budu u dalšího opět preferovat automat, nejlépe s pádly na volantu.
Jo ještě jenda věc, automat je samozřejmě daleko šetrnější k motoru a vůbec k celému hnacímu řetězci, prostě plynulost bez rázů.
Lennox

#12 Příspěvek od Lennox »

Viděl jsem automat, který měl najeto i přes 300k, je to hlavně o údržbě a jak se k tomu dotyčný chová, ale jízda s automatem je fakt pohoda o tom žádná. A když si auto plánuješ nechat na dlouho, tak ta investice tě až tak bolet nebude, pač ti to vynahradí při jízdě. :wink:
kornout

#13 Příspěvek od kornout »

Lennox píše:Viděl jsem automat, který měl najeto i přes 300k, je to hlavně o údržbě a jak se k tomu dotyčný chová, ale jízda s automatem je fakt pohoda o tom žádná. A když si auto plánuješ nechat na dlouho, tak ta investice tě až tak bolet nebude, pač ti to vynahradí při jízdě. :wink:
a o tom kde jezdíš, automatu ze všeho nejvíc vadí řazení a když jezdí někdo město, tak za 10km zařadí třeba 50x, když dálky a dálnice tak zařadí 20x třeba za 200km. V situlaci kdy jede na jeden kvalt a je zamčenej měnič, tak se defacto neopotřebovává. Ale to je se vším u aut.
thundercat

#14 Příspěvek od thundercat »

to kornout:

jak píšeš, podle mě je automat v pětce dobrá volba
někteří sice budou říkat, že nejlepší je manuál, ale ...
každý to chce jinak :wink:
na to normální každodenní a hlavně městské ježdění je super
v porovnání s konkurencí jezdí motor i podvozek u pětky výborně, ale na sportování to moc není
pokud si chci užívat motoru s manuálem, pak jedině trojka
pětka je přeci jenom o půl tuny těžší a na žádný velký závodění to není
fyzikální zákony nejdou obejít sebelepší elektronikou podvozku
pětka jede výborně, ale velice rychle se pak dostaneš na limity brzd atd.
pětce svědčí dobré prvotřídky, na užívání si výborných jízdních vlastností je trojka

abych jenom nechválil automat - taky mě někdy sere
obzvlášť při dálničních přesunech se zapnutým tempomatem
přijde mírný kopec, zbytečně podřadí z 5 až na 3 a vystřelí jak z praku
to jsou ale drobnosti na které si člověk musí zvyknout

to lilien:

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=13548

některé věci platí všeobecně na všechny BMW
lilien

#15 Příspěvek od lilien »

Já chci manuál, protože mi to dává hrozný požitek z jízdy. Vím, že se dá řadit ručně i s automatem, ale bez spojky a to už by mě tak nebavilo :))
Nicméně si jdu brousit mein Deutsch. Jen si trochu nevím rady, jak to provést, na mobile.de jsou docela pěkné kousky (v benzínu :p ), e-mail v němčině ještě s dopomocí google translatoru zvládnu, ale na konverzaci v němčině už si nevěřím, a to nemluvím o tom, že je třeba znát hodně technických pojmů. Na netu se dají najít firmy, které auto dovezou a postarají se o formality s převozem, ale vypadá to, že to vyjde na 20.000,- což je docela dost a nezahrnuje to ani kontrolu v autorizovaném servise před koupí.
Jak jste dovozy řešili vy? Vlastními silami?
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od matiz »

Ja nevim proc si tady spousta lidi mysli ze auto ze zahranici musi byt vyhra. Videl jsem uz dost aut a treba takovy ital na nejake intervaly uplne vsak vite co... Je to jen o penezich. Vim ze i u nas se daji koupit auta v suprovem stavu ale je naivni si myslet ze ty perfektni kary budou na spodnim cenovem zebricku. Ja koupil karu z nemecka, firemni jemne olitanou popelnici a za 4k km po koupi jsem stal a "nedojel" kvuli toho, ze nemec uz vedel ze auto pujde do pryc a tudiz do nej neinvestoval... Po koupi jsem musel ihned resit predni brzdy + kotouce, olej, filtry, svicky, provozni kapaliny, naklapeni xenonu, vsechny pneumatiky, takze i takto muze vypadat auto s jasnou historii a pravidelnym servisem BMW a nadherne vypsanou serviskou v top stavu bez investic z DE. Kdybych jej nyni prodaval, tak podobny stav se bude hledat velmi tezko a pritom to je auto z CZ. A rozhodne by bylo drahe ve srovnani s tema nejlevnejsima kusama.

Pri koupi je jedna z velmi dulezitych veci uvedomit si bez jake vybavy bych se neobesel. Pro mne to je vyhrev sedadel, klimatizace, navigace, originalni HF sada, PDC vpredu a vzadu, no a i kdyz mi budou mnozi oponovat, tak kozeny interier, protoze se mi proste libi kdezto hadra ne. Jakekoliv dodelavky jsou drahe a plus minus se pak blizi cene jineho ale uz vybaveneho auta.
thundercat

#17 Příspěvek od thundercat »

K nákupu v německu:
- nespěchej s výběrem (já čekal 3 měsíce, než se na mobile.de objevil alespoň trochu solidní kousek)
- jak se něco pěknýho ukáže, tak si nech poslat VIN a nech si to proklepnout v BMW (vyjedou ti km kdy to bylo napíchnutý v BMW v servisu)
- jeď tam s někým kdo BMW opravdu rozumí, nejlépe s tím, kdo má E60 / E61 nebo ji měl
- s sebou si vem diagnostiku a měřák tloušťky laku
- prolez opravdu celý auto i ze spodku, nespěchej
- neboj se v případě nějakého nedostatku říct si o patřičnou slevu nebo se naopak otočit a jet domů
- poslední a nejvíc důležitá rada ... nekupuj auto od Poláka, Rusa nebo Turka !!!! (to je stejná pakáž jako Češi)
lilien

#18 Příspěvek od lilien »

- bohužel neznám nikoho, kdo má BMW, natož stejný model
- to je dobrá rada s tím VIN
- nebylo by lepší zajet s tím autem v Německu rovnou do autorizáku?
- čmouda poznám, ale jak poznat Poláka a Rusa? podle přízvuku, jména?

a co říkáte třeba na
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... age=200000
thundercat

#19 Příspěvek od thundercat »

to matiz:

máš recht, že mnohdy je i lepší koupit auto tady v ČR
ale to musíš koupit auto od fandy značky pro kterého bylo pokladnička a nebylo mu líto do auta investovat
jenom ale těch 530 v benzínu je jak máku, a to ještě najít v dobrým stavu
nafty můžeš přehazovat vidlema
ST3Pi

#20 Příspěvek od ST3Pi »

lilien píše:- bohužel neznám nikoho, kdo má BMW, natož stejný model
- to je dobrá rada s tím VIN
- nebylo by lepší zajet s tím autem v Německu rovnou do autorizáku?
- čmouda poznám, ale jak poznat Poláka a Rusa? podle přízvuku, jména?

a co říkáte třeba na
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... age=200000
tady na klubu se tomu venuje jeden clovek jmenem m3maniac, zavoluj mu a on ti presne rekne a hlavne vsechno zaridi a doveze podle tvojich prani...
Odpovědět