Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e39 540i - alarm

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
WizarDEAD

#1 Příspěvek od WizarDEAD »

Zdravim,

chci se zeptat jestli nevite jak vyzkouset jestli funguje alarm. Podle VINka bych ho v aute mel mit, mam ten cervenek oblouk pod zrcatkem, mam na strope tu bouli prostorove ochrany, nebo jak tomu rikaji, ale kdyz zamknu, tak kontrolka neblika. Kdyz se snazim podle navodu mackat cudliky tak nic. proste neblikne...
Jedine jak me napadlo vyzkouset funkcnoust bylo tak, ze jsem otevrel vpredu haupnu, ale nechal ji priklopenou, pak zamkl auto, a pak ji zvedl. Ale alarm to nespustilo..

Nejake rady proc to neblika, a jak nasymulovat spusteni alarmu?
carlos0111

#2 Příspěvek od carlos0111 »

Mám taky originál alarm, ale aktivuje se pouze při zamknutí dálkovým ovládáním. Když zamknu klíčem tak se neaktivuje a když jsem zkusil zamknout dálkou a potom odemknout klíčem tak se spustil alarm, to znamená, že na zámek to nereaguje. Nevím jestli to tak má být, ale mi to tak funguje.
KarelOstrava
Klubové ID: 2606
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od KarelOstrava »

Mě na E39 fungoval alarm normálně, tudíž jsem zamykal jen dálkou a po zamknutí mi samozřejmě blikalo to červené světýlko pod vnitřním zrcátkem. Ale pak z ničeho nic mi auto začlo houkat, cca 3x denně asi dva dny...pak po dvou dnech mi to přestalo fungovat úplně. Nechal jsem si nastavit pípání při odem./zamykání a to taky nefunguje, vnitřní senzory taky nefungují.
Co s tím nevím, nejde mi to asi dva měsíce a zatím to nijak neřeším...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Otázka zní, jestli to někomu předtím třeba neblblo a nenechal to diagnostikou deaktivovat.
WizarDEAD

#5 Příspěvek od WizarDEAD »

ja jsem hledal pojistku, ale to, ze by to mohlo byt vypnute v RJ me nenapadlo.. koupim si ten magic konektor z ciny a mrknu se do RJ..
Birkoff
Klubové ID: 989

#6 Příspěvek od Birkoff »

Hlavně otevři a zavři dveře řidiče. Jinak auto "jen" zamyká. Alespoň ty moje. Vyzkoušej to následovně: odemkni, otevři řidičovy dveře, zavři a zamkni. U mých aut není rozdíl jestli zamykám dálkou nebo zámkem ve dveřích, jen auto musí vědět, že řidič je venku, jinak "jen" zamkne, jako když sedíš uvnitř a zmáčkenš tlačítko na zamknutí u řadičky.
berkelay
Klubové ID: 1823

#7 Příspěvek od berkelay »

no já jsem si minulou zimu nechtěně vyzkoušel funkci alarmu tehdy, když jsem chtěl vytáhnou baterii z auta a doma ji přes noc nabít. Auto bylo před tím zamčené dálkou (dioda pod zrcátkem blikala) a já jsem odemkl pouze kufr přes zámek. Jakmile jsem odpojil jeden kabel od baterie, v tu chvíli se rozhoukal alarm.

Myslím, že vyzkoušet vnitřní ultrazvkuková čidla si můžeš také tak, že si stáhneš okýnko, zavřeš dveře, zamkneš dálkou a po cca 30 vteřinách strčíš ruku do auta :-)
WizarDEAD

#8 Příspěvek od WizarDEAD »

Tak ja jsem to jeste znovu dneska zkousel a dioda opravdu neblika. Ani ve tme vubec nic, proste je mrtva.
Ale kdyz udelam to s tim vikem motoru, tzn. kdyz zamknu auto dalkou a otevru motor, tak sice sirena netroubi, ale blinkry mi blikaj, jako ze poplach. tak nevim...

To berkelay:
Ja myslim ze nemas pravdu -> kdyz stahnes okynko a zamknes dalkou, tak ultrazvuk posna, ze je auto otevreny a nezapne se.
Ale to je jen moje domnenka.
KarelOstrava
Klubové ID: 2606
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od KarelOstrava »

WizarDEAD píše:Tak ja jsem to jeste znovu dneska zkousel a dioda opravdu neblika. Ani ve tme vubec nic, proste je mrtva.
Ale kdyz udelam to s tim vikem motoru, tzn. kdyz zamknu auto dalkou a otevru motor, tak sice sirena netroubi, ale blinkry mi blikaj, jako ze poplach. tak nevim...

To berkelay:
Ja myslim ze nemas pravdu -> kdyz stahnes okynko a zamknes dalkou, tak ultrazvuk posna, ze je auto otevreny a nezapne se.
Ale to je jen moje domnenka.
Ne ne, můžeš to takhle vyzkoušet že si stáhneš okno, zamkneš a po půl minutě tam strčiš ruku, mělo by to houkat…alespoň mě to tak šlo...
WizarDEAD

#10 Příspěvek od WizarDEAD »

ok, vyzskouseno. zamknu, pockam minutu a strcim ruku do auta.. a nic :) takze proste alarm je opravdu vypnutej.. nebo nefunkcni..

Uz mam objednano
http://dx.com/p/bmw-scanner-1-4-car-veh ... ool-126933
a doufam ze to pomuze..
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Tak hlavně aby byly propojené správné piny uvnitř toho interface. Poslední, co mi prošly rukama, vyžadovaly úpravu, aby fungovaly.
WizarDEAD

#12 Příspěvek od WizarDEAD »

jakoze se to musi rozebrat a poladit? nebo je to vec tehle redukce? http://dx.com/p/20-pin-male-to-16-pin-f ... 0cm-115846
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Některé ty interfacy se musí rozebrat a ještě poladit. Stalo se mi to jen u pár kusů, ale stalo. Redukce je redukce, ta funguje.
WizarDEAD

#14 Příspěvek od WizarDEAD »

okok, snad to zvladnu, kdyztak se ozvu o pomoc :) Diky za rady
Odpovědět