Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 - Elektrika ve dveřích řidiče

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
3KILL

#1 Příspěvek od 3KILL »

Čaute, včera mi před cestou z práce nešly z ničeho nic otevřít dveře řidiče, ani DO ani klíčkem mechanicky. Lezl jsem tedy dveřmi spolujezdce. Dnes jsem hledal tady na fóru, už aspoň vím, jak je otevřít a zavřít mechanicky (klíček trochu více silou do krajní polohy)-podařilo se.

Vypadá to tedy na elektriku, DO odemkne i zamkne auto- dveře řidiče však ne, nefunguje ani žádné ovládání na dveřích zevnitř (zrcátka,okna,zamknutí zadních oken), zamknutí tlačítkem u řadící páky taky zamkne/odemkne jen ostatní dveře-ale od řidiče ne. DO stahování oken/šíbru stahuje všechny okna, kromě okna od řidiče.

Nějaké rady? Necítím se technicky zdatný na rozebírání, spíš tedy, jestli to není nějaká banalita/pojistka/kontakt, nebo tak něco. Děkuji
HonzaX

#2 Příspěvek od HonzaX »

Zkontroluj dveřní konektor na kabeláži co leze ze dveří do A sloupku. Občas se stane že tam zateče voda a vyhnije to. Pokud to bude v pořádku tak zkontroluj dveřní modul jestli je ok, ten má na starosti cz,okna,i zrcátka.
popřípadě změřit napájení toho modulu, kostru p-bus k GM. Dveřní modul je součástí tlačítek oken ve dveřích.
3KILL

#3 Příspěvek od 3KILL »

Dík za radu, vyzkoušel jsem jiný modul do dveří řidiče a bylo to tím. Takže 400Kč aukro a už funguju :)
Odpovědět