Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E34 525td - Zhaveni a Vstriky

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
maxvendy
Klubové ID: 2753

#1 Příspěvek od maxvendy »

Zdravim,
nevim si rady, delam na aute asi tyden a porad mam problem ze zhavenim a vstrikama. Blikaji my na palubovce. Zde je video : http://www.youtube.com/watch?v=ZGxKPcPrUOg
Kuli tomu jsem vymenil starter, ze vsichni my radily ze je to starterem. Tim to teda neni :cry: Zhavicky jsou v pohode, nove BOSCH asi tak rok.
potom jsem koukal po relatku, ponevaz mi cvakaji, (BILE od zhaveni, u serva a pod sedackou v te velke krabici) Plus ktomu porad cvaka starter, coz neni normalni v poloze zapnuteho klice a zapalovanim to take neni, ze jsem to zkusim pres draty.
Na rosrahnuti to chytlo a jelo, ted po vymene starteru nevim. Dnes ci zitra zkusime, jen vim jak se zahral motor a nepotrebovalo se zhavit tak auto chytlo na BRNKNUTI.
Cim to asi muze byt, nevite nekdo?
starynovy

#2 Příspěvek od starynovy »

zhavice som mal stare 7 mesiacov, NGK, 3 boli v hajzli, nastartovalo to, ale asi tak na 5te zhavenie, a 30s tocenia dokopy, uz sa stym neserem, dal som najlacnejsie, vsetkych 6 novych, a startuje na otocku aj po tyzdni. Takze tvrdit ze rok stare su fajn je odvazne, zmeraj ich, aby si nebol prekvapeny ako ja, tiez som sa na to spoliehal, uz som chcel riesit padanie nafty, kompresiu, a ejhle.

Kazdopadne tam mas nejaky sakra problem, kontrolka DDE, ani kontrolka zhavenia nikdy neblika, a duplom nie striedavo ako semafor. Kontrolka DDE svieti pri zavade vstrekovacej sustavy, tj. problem s cerpadlom a jeho regulaciou, a vypadok riadiaceho vstreku. Kontrolka zhavenia svieti pri zhaveni (ocividne), a pri zavade motorovej elektriky svieti pred kazdym startom- aj teplym. Ale neblikaju, takze si zmeraj ci ti v tomto stave vobec ide prud do sviecok.
maxvendy

#3 Příspěvek od maxvendy »

No asi jde proud do svicek, kdyz to nakopnem na roztahnuti.
Diagnostiku nemam a nevim kdo by mel vmem okoli, merak V nemam. Zitra pujcim a zkusim. Ale sam bych to tipoval ze je nekde prezvejklej kabel a nebo to muze byt palubni PC. Tohle se mi jeste nestalo, tak vubec sam nevim :(
starynovy

#4 Příspěvek od starynovy »

Omyl diesel nastartuje bez zhavenia aj sam, novy uplne v pohode, vylietana herka obtiazne ale tiez, na roztiahnutie chyti aj mrtvola :D Tiez neviem co to, ale cvakaju rele, a blikaju kontrolky, to je akoby nieco striedavo odpajalo napatie od RJ, nic ine nez multimeter, a merat nepomoze.
maxvendy

#5 Příspěvek od maxvendy »

Vyreseno :D Sice nechapu jak je to mozne ale bylo to baterkou a kdyz jsem zkousel druhou 83 tak to take blblo. Prijel kamos z 60tkou, jen na zkousku jsem to zkusily a auto chytlo na brnk... A kuli tomu jsem rozebral pulku auta :lol: :evil:
starynovy

#6 Příspěvek od starynovy »

nj, to dava zmysel, po otoceni kluca sa zaplo zhavenie, napatie kleslo pod 9V, jednotka sa vypla, napatie v odlahceni stuplo, zase sa zapla, hned na to zapla zhavenie a.. dookola. Mi nehovor z s takou baterkou co nepotiahne zhavenie to startovalo, a po 5 minutach pocuvania radia si odisiel :D
maxvendy

#7 Příspěvek od maxvendy »

Take to trochu nechapu. Mam tam 95ku a totalne se vybila. Ale vse fachcilo, radio atd... V E39 kdyz mi odesla baterka tak nefachcilo ani radio :D Ale to je jedno uz jezdim, jen jeden problem. Jak se zahreje tak nechce chytnout :( Asi jsem neco spatne zapojil. Ponevaz mi chytal na brnk nez odesla baterka. No jeste se nato mrknu. Kdyztak se vsude budu zdrzovat na kaficku :lol:
Odpovědět