zdravím . jak velkou ma nádrž 535d 200kw?
Jínak jak hodnotíte bmw 535d ?
p.s. Mám na svém autě 70l nadrž a zda se mi to málo a to mam starou 2.5 tdi s nepřimym vstřikem.
Děkuju
ano, E60 ma 70L nadrz. bohuzel velikost nadrze je vysledkem mnoha konstrkterskych kompromisu, diktatu designu celyho auta a pozadavku na bezpecnost. myslim, ze u M5 je takova velikost nadrze 2-3krat vetsi problem.
mám 530d 160kw a spotřeba je fajn, průměr 6,9- 7 litrů občas to stáhnu o dvě tři desetinky méně, jezdím převážně meziměsto ale často , skoro každý týden jí i protáhnu na delší trasu, je to manuál..
otázkou zůstává , kdybych upgradoval na 535d, tak jsou většinou v automatu a tam bych byl se spotřebou jak?? nebo i s normál 530d s automatem??
a u 535d?? co se tam sere?? vše jako na 530d?? akorád o turbo navíc???
není ten motor přetěžovaný těmi 40kw navíc?? mám dost obavy z životnosti motoru..
je tady toho napsano fakt hodne... ve zkratce - turbo je dokonce spolehlivejsi vzhledem k absenci naklapeni lopatek, motor je na to dimenzovan, neni znamo ze by ty motory padaly a vzhledem k tomu ze uz to ma dneska statisice v tele, asi se to ani nestane
znamy to mel a rikal, ze pokud trochu vyuzivas ten potencial, jezdil v prumeru za 9-10l
ja jezdim s 525dA za 8,8l dlouhodobe 80% praha 20% dalnice
já jsem právě vylepenej z té spotřeby, jednak to je mat jednak více poníků a ti chtějí papat, tak si říkám kdyby to jezdilo okolo těch 8litrů +- tak ok, jenže když do toho zamotám město a občas mu šlápnu a pojedu za 10, tak to snad raději 530i v manuálu?
njn, ale pkud budes jezdit s 530i za 10, stejnym stylem budes jezdit s 535d za 8,5l. Ale na to si prece ty kone nekupujes. Kdyz zacnes vyuzivat potencial 530i tak ses se spotrebou zase trochu jinde
já to řeknu takhle, já potřebuju auto který když ho šlapu ať si vezme 10-11, ale když potřebuju nalítat km, tak potřebuj uaby to jelo levně ( rozumě) jestli mne chápeš kdyby to jelo 8-8,5 tak by to byl luxus
Ted jsme jednu privezli z Nemecka, z Mnichova. celou odbu 140-150 tempomat a prijelo se za 7,9 Kdyz si s tim jezdi jenom po meste tak vezem 12,5 jak fik no
535d prostě není pro spořílky ...ti si kupují 520d ta dokáže i za 5,5 bez problému jezdit a ona i trochu jede díky nižší hmotnosti o něco líp jak konkurence tam chápu smysl nafty a úspory.
takže já jakožto člověk hledající kompromis zůstanu u 530d?! ještě dotaz jak to je s matem? ?bere ohodně více? a dále 530xd 170 kw?? co si o tom myslet?
matess píše:takže já jakožto člověk hledající kompromis zůstanu u 530d?! ještě dotaz jak to je s matem? ?bere ohodně více? a dále 530xd 170 kw?? co si o tom myslet?
kup si 525d 145kW 4x4 automat a budeš spokojenej tak jako já
výkon bude postupně chybět! Také jsem šel z 530d na 535d a níž bych už nešel. Ta spotřeba litr navíc je daň za to super svezení.... automat v tomto provedení je aspoň opodstatněný a nebere to výkon (respektive to není extra znatelné).
Jezdím 50% na 50% (město/dálnice) a spotřeba 9 litrů. A užívám si to zrychlení
530D automat 160kw dlohodobá průměrná spotřeba 7,6
moc to nešetřím
hodněkrát sem si všiml na dálnici po rovince že když to rozjedu a držím na 170km/h
okamžitá spotřeba ukazuje 6L