Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Koupě E39 525i
-
Xander_Cage
Dobrý den.
Chystáme se (jako rodina) koupit BMW E39 525i po faceliftu, tak se chci zeptat jestli, nezná někdo z vás tohle auto?
http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/r ... oFrom=list
Vím, že je to z českého bazaru a asi bude mít něco stočené, ale zajímá mě jestli je to úplný šrot nebo má cenu do něho jít. Jsem z Ostravy a rád bych věděl o tom autu dřív, než se vydám do Prahy.
Jinak jsme plně rozhodnuti pro daný typ i model (tzn. E39 525i po fl, manuální převodovka a automatická klimatizace cena do 150.000Kč) a z těhle podmínek nehnu, ale rád nechám si poradit.
Za všechny radu děkuji.
Chystáme se (jako rodina) koupit BMW E39 525i po faceliftu, tak se chci zeptat jestli, nezná někdo z vás tohle auto?
http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/r ... oFrom=list
Vím, že je to z českého bazaru a asi bude mít něco stočené, ale zajímá mě jestli je to úplný šrot nebo má cenu do něho jít. Jsem z Ostravy a rád bych věděl o tom autu dřív, než se vydám do Prahy.
Jinak jsme plně rozhodnuti pro daný typ i model (tzn. E39 525i po fl, manuální převodovka a automatická klimatizace cena do 150.000Kč) a z těhle podmínek nehnu, ale rád nechám si poradit.
Za všechny radu děkuji.
-
e155
- Klubové ID: 3041
Ahoj, auto konkrétně neznám, ale na to, že je to docela holátko je cena hodně nahoře, km by musely odpovídat a stav samosebou taky. Víš na co se při koupě E39 koukat? Já jsem svoji 525i s o něco málo lepší výbavou kupoval před rokem a půl za podobnou cenu a od té doby ceny E39 ještě klesly. Minimálně mi tam chybí u auta této velikosti PDC, na parkováni ve městě moc užitečné. Nech si poslat Cebia report, dle inzerátu ho mají. Uvidíš, jestli je tam třeba jen jeden záznam, nebo je tam podrobnější historie.
-
Xander_Cage
Tak spíše mě zajímá stav toho auta. Jinak jsem se díval i na německo a vyjde to tam za podobné ceny (cca 3500-5000 euro, za těch 3500 to už podle fotek vypadá na šroty) i když možná lépe vybavené, ale všechno je pro mě daleko (z Ostravy 1000km) a německy neumím ( a moc lidí neznám kdo by byl ochotný tam zajet i kdybych to nekoupil), a nevím jestli se to vyplatí dovést.
A jinak k výbavě, jako je mi jasný že tohle auto je k výbavě cenově nadsazené, ale my fakt extra výbavu nepotřebujem (výhřevy sedaček to pro nás není priorita, navigaci mám vlastní nepotřebuju vestavěnou (jako lákadlo pro zloděje), kožené sedačky nejsou potřeba atd). Naše požadavky výbavy to splnuje (el. okna, zdrcádka, automatická klimatizace) vše navíc je bonus (je to výhoda tam mít něco navíc, ale tak nějak mi tkví pravidlo čím mín věcí tím menší šance že se to pokazí).
Tedka jezdíme s Renault Laguna 1. generace (2.0 benzin) a ten kromě předních el. oken a centrálního zamykání nemá nic, takže i tak to bude velký skok. Jinak v zimě nejezdíme (jenom do prního sněhu pak jde auto do garáže).
Jinak na co se dívat při koupi to mám spíš takové základy (klasika: čísla (VIN), podívat se všude i na podvozek, jestli sedí díly, rozdíl v lakování, pořádné projetí auta (nezahřáteho a pak zahřáteho) atd.), ale mám známého který se trochu v BMW vyzná takže by mohl jet semnou.
A jinak k výbavě, jako je mi jasný že tohle auto je k výbavě cenově nadsazené, ale my fakt extra výbavu nepotřebujem (výhřevy sedaček to pro nás není priorita, navigaci mám vlastní nepotřebuju vestavěnou (jako lákadlo pro zloděje), kožené sedačky nejsou potřeba atd). Naše požadavky výbavy to splnuje (el. okna, zdrcádka, automatická klimatizace) vše navíc je bonus (je to výhoda tam mít něco navíc, ale tak nějak mi tkví pravidlo čím mín věcí tím menší šance že se to pokazí).
Tedka jezdíme s Renault Laguna 1. generace (2.0 benzin) a ten kromě předních el. oken a centrálního zamykání nemá nic, takže i tak to bude velký skok. Jinak v zimě nejezdíme (jenom do prního sněhu pak jde auto do garáže).
Jinak na co se dívat při koupi to mám spíš takové základy (klasika: čísla (VIN), podívat se všude i na podvozek, jestli sedí díly, rozdíl v lakování, pořádné projetí auta (nezahřáteho a pak zahřáteho) atd.), ale mám známého který se trochu v BMW vyzná takže by mohl jet semnou.
- Don
- Klubové ID: 1990
Vestavena navigace se neda ukrast, neni to VW kostka. BMW je prave o vybave. Kvalitni hudba (DSP), ticho v aute, pohodli (EDC), vykon, zvuk a dalsi vybava, ktera proste za to auto stoji. Hola nema moc smysl a za par mesicu budes litovat, az se napr. svezes ve verzi s EDC, DSP, dvojityma oknama, komfortnima sedackama. Pak porozumis co znamena slovo skodovkar, ktery nikdy v nicem jinem nesedel a budes si rvat vlasy, protoze dodelani vybavy je nekdy celkem masakr - napr. dodelani navigace znamena rozebrat 3/4 auta.
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
-
RuDoSh
- Klubové ID: 5
- Kontaktovat uživatele:
BMW je podle mě o podvozku a motoru. Výbava je až bonus. Já mám podobně "ne"vybavenou 525i a na lítačku po městě mi to stačí. Klima, CD měnič, tempomat a sklopné sedačky (zadní) s vakem na lyže. Úplně to stačí, i když webasto by nevadilo
Když budu hledat ticho a pohodlí s max výbavou tak určitě nebudu shánět e39 525i (né že by nebyla tichá a pohodlná), ale nějakou sedmičku...
..jestli je to po technické stránce v "cajku" jdi do toho...BMW neznamená vždycky jen top výbavu oproti ostatním značkám..vždyť už dnes jsou daleko více vybavená auta od jiných "slabších, koncernových "značek...
..osobně jsem toto řešil před dvěma roky....a preferoval jsem stav auta,motoru,a to že se ny tom bylo jasně vidno že v tom nebyla ještě ruka vrtáka/šetřila....
..osobně jsem toto řešil před dvěma roky....a preferoval jsem stav auta,motoru,a to že se ny tom bylo jasně vidno že v tom nebyla ještě ruka vrtáka/šetřila....
Můj názor, social výbava za ty prachy. Pokud chceš rodiné auto jdi do touringu...Já rodinu nemám a ten kufr je katastrofa, zlatá E36 v touringu co jsem měl tam jsem narval 8x R20 kol.... do E39 dám do kurfu 2x R15 a jsem rád..... ještě že mám aspoň sklopné sedačky, díky tomu tam dostanu 4x R20 v klidu.
Nikdy jsem v 525i v E39 nejel, tak nechci soudit ale četl jsem někde že 2,5i v E39 není žádnej zázrak. Tím nechci říct že to je špatnej motor.
Nikdy jsem v 525i v E39 nejel, tak nechci soudit ale četl jsem někde že 2,5i v E39 není žádnej zázrak. Tím nechci říct že to je špatnej motor.
- Don
- Klubové ID: 1990
tohle je proste absolutni holota za ty penize. bmw o vybave je stejne jako o podvozku a motoru. velky BC, vyssi budiky, changer, vyhrivani sedacek... aspon tohle by bylo fajn jako minimum. kazdy si umi koupit holotu za 60k a pak rikat, ze si jezdi v bmw a jak je to supr, ale ono to muze byt o dalsich 100% lepsi "supr". samozrejme kdo sedne poprve do e39 napr z koktavky - je jasny, ze to je o moc lepsi a vsechno, ale kdyz se svezes potom v necem vice vybavenem, zjistis, ze to chces taky a dodelani bude bud raketa nebo to v nekterych pripadech prakticky nejde. 525i je dobry motor ma uz aspon par koniku a jezdi relativne levneji, 530i lepsi, ale v8 je v8 
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
-
Xander_Cage
Díky za odpovědi.
K tématu výbava: Vím, že to myslíte dobře a že zřejmě na holé bmw je smutný pohled, ale jak jsem psal opravdu nepotřebujeme extra výbavu i když by to bylo fajn (navigaci mám vlastní kvalitní, výhřev sedaček mi z ostatních aut nevyhovuje - vadí mi a vždy tuto funkci vypínám, parkovací senzory podle mě nejsou třeba - bydlím dlouhou dobu na sídlišti a s velkým autem parkovat na těsno nemám problém), jediné co by mi asi scházelo je ten větší BC. K autoradiu si stejně budu kupovat USB-MP3 DENSION modul místo CD chargeru poněvač mi ani tak nejde o super-hi-fi zvuk ale o zpříjemnění jízdy hudbou (to co mám ted v Renaultu USB radio Sony a reproduktory Magnat by zřejmě hi-fisti označili za odpad, ale na mé poslouchání mi to naprosto vyhovuje).
Pro toto auto jsme se rozhodli po dlouhém přemýšlení a vymýšlení alternativ - jako velké, pohodlné a spolehlivé (aby to vydrželo co možná nejdéle, nejlépe tak 10 let provozu) vyšlo právě E39 a ta motorizace mi připadá taková rozumná volba (530i by bylo fajn ale zdá se mi to zbytečné pro naše použití a V8 to už je mimo finanční možnosti). Jezdíme 90% město krátší vzdálenosti (do 20km) a ročně najezdíme asi tak 10.000-15.000 km (takže diesel se nevyplatí) a v zimě nejezdíme (auto je garážováno přes zimu).
Navíc tohle BMW už hledám kolem půl roku spíše jsem se díval na Německo (mobile.de, autoscout) a všechno cenově vyšlo tak +- od 3500 (za šroty už z fotek) až do 5000euro (za dobře vypadající kusy), ale jsem z Ostravy a všechny auta byly celkem z ruky (1000km) což by značně dovoz auta prodražil, navíc Německy neumím nic a dovoz je celkem komplikovaný (pár lidí jsem se ptal co by mi to dovezli, ale není to tak jak jsem si myslel a navíc by to vyšlo na dost peněz). A tohle byla první E39 co chci a co jsem viděl v ČR (tzn. 525i benzin, manual, automatická klima, po fl)
Samozřejmě nejsem blázen abych hned viděl první E39 a koupil jí, na to auto se pojedu do Prahy podívat, pořádně zkontrovat (i v autorizovaném servisu BMW, majitel autobazaru mi řekl že to není problém), a až potom se rozhodnu co dál.
Každopádně díky všechny rady i každou další.
K tématu výbava: Vím, že to myslíte dobře a že zřejmě na holé bmw je smutný pohled, ale jak jsem psal opravdu nepotřebujeme extra výbavu i když by to bylo fajn (navigaci mám vlastní kvalitní, výhřev sedaček mi z ostatních aut nevyhovuje - vadí mi a vždy tuto funkci vypínám, parkovací senzory podle mě nejsou třeba - bydlím dlouhou dobu na sídlišti a s velkým autem parkovat na těsno nemám problém), jediné co by mi asi scházelo je ten větší BC. K autoradiu si stejně budu kupovat USB-MP3 DENSION modul místo CD chargeru poněvač mi ani tak nejde o super-hi-fi zvuk ale o zpříjemnění jízdy hudbou (to co mám ted v Renaultu USB radio Sony a reproduktory Magnat by zřejmě hi-fisti označili za odpad, ale na mé poslouchání mi to naprosto vyhovuje).
Pro toto auto jsme se rozhodli po dlouhém přemýšlení a vymýšlení alternativ - jako velké, pohodlné a spolehlivé (aby to vydrželo co možná nejdéle, nejlépe tak 10 let provozu) vyšlo právě E39 a ta motorizace mi připadá taková rozumná volba (530i by bylo fajn ale zdá se mi to zbytečné pro naše použití a V8 to už je mimo finanční možnosti). Jezdíme 90% město krátší vzdálenosti (do 20km) a ročně najezdíme asi tak 10.000-15.000 km (takže diesel se nevyplatí) a v zimě nejezdíme (auto je garážováno přes zimu).
Navíc tohle BMW už hledám kolem půl roku spíše jsem se díval na Německo (mobile.de, autoscout) a všechno cenově vyšlo tak +- od 3500 (za šroty už z fotek) až do 5000euro (za dobře vypadající kusy), ale jsem z Ostravy a všechny auta byly celkem z ruky (1000km) což by značně dovoz auta prodražil, navíc Německy neumím nic a dovoz je celkem komplikovaný (pár lidí jsem se ptal co by mi to dovezli, ale není to tak jak jsem si myslel a navíc by to vyšlo na dost peněz). A tohle byla první E39 co chci a co jsem viděl v ČR (tzn. 525i benzin, manual, automatická klima, po fl)
Samozřejmě nejsem blázen abych hned viděl první E39 a koupil jí, na to auto se pojedu do Prahy podívat, pořádně zkontrovat (i v autorizovaném servisu BMW, majitel autobazaru mi řekl že to není problém), a až potom se rozhodnu co dál.
Každopádně díky všechny rady i každou další.
Teda, E39 není zrovna velké auto. Kufr prťavý, vzadu také není místa na zbyt. A pokud budeš jenom dojíždět, tak spotřeba bude min. 10l na sto. Dle toho co píšeš, bych volil jednoznačně kombíka!! a jelikož máš celkem slušný rozpočet tak vzácnou 520d. Na BMWklubu se prodává celkem dost 5er a pokud je člen slušný, tak se dá dozvědět o autě hodně. Ne, jako olítané hajtry z Ríše. A výhřev sedaček má E39 regulovatelný a v -10 je to úžasná věc stejně jako Webasto.
- Filozof
- Klubové ID: 1044
někdo chce prostě 5er a v manuálu s R6kou což chápu sám v ní jezdím a 2,5ka jede moc pěkně na to kolik žere.
Motory 525i nebo 530i asi byli nej R6 co se dávali poface.
Kdyby mělo výbavu alespon trochu tak proč ne.
Taky nevypadá zle.
http://auto.bazos.cz/inzerat/22879609/P ... -paket.php
neviděl jsem jej ale nevypadá špatně a pokud KM sedí bude to více zábavy a větší výbava a levnější o 10tis.
Vybírej pořádně ono pak ti bude líto že to nemá nějakou tu výbavu to mi věř.
pak jedeš na dovolenou s rodinou 15hodin v autě a je lepší si rozmyslet zda pojedu bez výbavy nebo alespon něco co mě bude dělat radost v autě a zpříjemní mi ty hodiny cestování....
Kombika pokud převážíš stále nějaké krámy tak zvaž. Ono mít jedno dvě děti a náročnou ženu to pak i KOMBI je malé
Motory 525i nebo 530i asi byli nej R6 co se dávali poface.
Kdyby mělo výbavu alespon trochu tak proč ne.
Taky nevypadá zle.
http://auto.bazos.cz/inzerat/22879609/P ... -paket.php
neviděl jsem jej ale nevypadá špatně a pokud KM sedí bude to více zábavy a větší výbava a levnější o 10tis.
Vybírej pořádně ono pak ti bude líto že to nemá nějakou tu výbavu to mi věř.
pak jedeš na dovolenou s rodinou 15hodin v autě a je lepší si rozmyslet zda pojedu bez výbavy nebo alespon něco co mě bude dělat radost v autě a zpříjemní mi ty hodiny cestování....
Kombika pokud převážíš stále nějaké krámy tak zvaž. Ono mít jedno dvě děti a náročnou ženu to pak i KOMBI je malé