Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

530D E60 - Lehce proteka olej z cepu klapky na sani

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Eks
Klubové ID: 1372

#21 Příspěvek od Eks »

hurvajs77
Nezbývá než souhlasit. Ještě k tomu přidej DPF, katalizátor, EGR, čidla brzd a nevím co ještě "šikulové" vymyslí. Prosím žádné flame war.
Couloo

#22 Příspěvek od Couloo »

Já ty klapky dal taky pryč a mám klidnější spaní. Dokonce se mi zdá, že malinko klesla i spotřeba ale jestli je to tím odstraněním klapek nevím.

To, že někdo napíše že když tam ty klapky bmw dalo tak to asi má nějaký smysl je podle mě jen kvůli emisím. Bmw pořád jen experimentuje a něco pak tam daj a později zjistí že je to na hovno a dávat to tam přestanou. Např plechové výfukové svody které později zase nahradily litinou. Já peníze až tak neřeším a na svém autě nešetřím ale kontkrétně u těch klapek jsem si řek, že za nové sání je prostě vyhození peněz. Nekritizujte mě za to, je to prostě můj možná hloupý názor ale každý máme nějaký.
Laco19

#23 Příspěvek od Laco19 »

hurvajs77 píše:Nejsem automechanik, ani expert na motory, ale pokud BMW tam klapky dá, tak tam mají svůj význam. Nesnáším tyhle rádoby opravy. Jaký k tomu máš důvod? Finance? Ego?

Majitel přede mnou udělal podobnou prasarnu, prostě aby nemusel měnit sání, tak vzal vruty a našrouboval je ke klapkám tak, aby byly stále otevřené. Takovým šmějdům bych sekal ruce, sebral BMW. Nebo ještě lépe, rovnou postavil ke zdi a vystřelil... :evil:
Aj ked to bola dost drasticka uprava, mozes byvalemu majitelovi iba podakovat lebo ked teraz klapky odblokujes tak ich mas v podstate nove, nevybehane a nemusis riesit problemy s nimi.
Budes sa cudovat ale ani ja neznasam take upravy. Na mojom aute nikdy nebude vymlateny DPF a kym EGR nemusim cistit kazdych 10t km tak nech si tam bude. Som tu tebou pranierovany ako zastupca zaslepovania viriacich klapiek ale tiez s tym riesenim nie som spokojny, radsej by som si tie klapky nechal. No v mojom pripade (LCI) je to jednoznacne o peniazoch pretoze oprava sa da urobit jedine vymenou kompletneho sania za 496€. Ked som si zratal pre (velmi malo - nastuduj si to ak mas zaujem) a proti (496€ iba za diel, +tesnenia +praca) tak je myslim jasne preco takmer vsetci tie klapky zaslepuju (prestuduj fora) a nemenia kompletne sanie.
No myslim ze take vysvetlenie ti stacit nebude, tak problematiku nastuduj a napis nezaujate fakty o klapkach (argument "lebo BMW montuje" nestaci), ja sa rad necham poucit ale musia byt fakty.
Jendix
Klubové ID: 1838
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Jendix »

hurvajs77 píše:Nejsem automechanik, ani expert na motory, ale pokud BMW tam klapky dá, tak tam mají svůj význam. Nesnáším tyhle rádoby opravy. Jaký k tomu máš důvod? Finance? Ego?

Majitel přede mnou udělal podobnou prasarnu, prostě aby nemusel měnit sání, tak vzal vruty a našrouboval je ke klapkám tak, aby byly stále otevřené. Takovým šmějdům bych sekal ruce, sebral BMW. Nebo ještě lépe, rovnou postavil ke zdi a vystřelil... :evil:
Nebyl bych v tomhle směru tak kritickej, ty klapky maji minimální vliv na výkon, pouze na emise. Navíc pokud se někdo rozhoduje jestli vypláznout 12tis za nový sání, nebo za pár korun sehnat záslepky který sou ověřený, není asi co řešit. Pokud teda nebereš 100k měsíčně a peníze neřešíš.

Sám jsem se bavil s chlápkem v Mnichově co mi posledně něco na autě opravoval (a to dělá u BMW v Mnichově přímo ve výrobě) a řikal že nevidí důvod kupovat nový sání, že všichni co zná to prostě takhle voserou.

Je to uplně ten samej případ jako u svodů, předpokládám že ty by jsi prostě vždy radší koupil origo nový na e60, než sehnat starší z e39, protože podle tebe je to bastlení. :-D

Podle mě jsou prostě věci který se nechaji takhle vyřešit, já kdysi taky kupoval sání nový, dneska bych se na to nedělal a zbylé peníze radší nacpal jinam.
Odpovědět