Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Tipy a triky u BMW E34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
ARMAN

#241 Příspěvek od ARMAN »

daš pačku nahoru do prvni polohy a hned dolu prostě to jen procvakneš tam a zpět -> jednou to setře, počkaš do doby kdy se zaprasi sklo a daš pačku do prvni polohy a tam to nechaš, max doba kterou mužeš nastavit je 20 sekund

takže to asi dělaš spravně, mno maš to rozbity :D
ARMAN

#242 Příspěvek od ARMAN »

kua
ARMAN

#243 Příspěvek od ARMAN »

kua
jiriqq

#244 Příspěvek od jiriqq »

Presne jak pise Arman.
To prvni procvaknuti tam a zpet se musi udelat rychle. Rychleji, nez sterac stihne dodelat prvni mavnuti. Kdyz to nestihnes, tak to pak nefunguje. Ze zacatku jsem se uplne stejne divil, ze mi to nejak nefunguje.... problem byl, ze jsem byl moc pomalej.
starynovy

#245 Příspěvek od starynovy »

ok, dik toto vyskusam, robil som tak primeranou rychlostou, a prdlajs, v polohe cyklovaca to zotieralo rovnakou rychlostou nezavisle na tom co som nastavil, zrhuba tych 20s..
Misanek

#246 Příspěvek od Misanek »

Při prvním procvaknutí na cyklovač a z5 nemůže být zase to procvaknutí moc rychlé, stěrač prostě musí jedenkrát setřít. Pak dále postup jak píše arman - nechat požadovanou mezeru mezi setřením a pak cvaknout cyklovač a nechat jej tam. Pokud interval bude delší než (asi) oněch 20 sekund, tak po opětovném přepnutí na cyklovač tento cyklovač jede na svou defaultní hodnotu (což je jedno setření po nevim kolika sekundách, asi cca po pěti, určitě ale ne po dvaceti - po dvaceti sekundách, tzn. na maximální možný interval cyklovač stírá pouze když auto stojí)
Filozof

#247 Příspěvek od Filozof »

jo a ještě jedna drobnost ...když auto jede a zrychluje cyklovač rychlejí stírá a taky zrychluje ...jak zpomaluji tak cyklovač taky přestane rychle stírat.
Je to super a nevim zda to má každá E34
ARMAN

#248 Příspěvek od ARMAN »

hm nějak jsem si toho nevšiml nemyslim že to takhle mam, když maš normali stirani(2poloha) a zastaviš nebo jedeš hodně pomalu v koloně tak jo stěrače se automaticky "přepnou" do prvni polohy a zase se rozjedou až se rozjedeš což mě občas sere když zrovna hodně prši nebo sněži
starynovy

#249 Příspěvek od starynovy »

tak to stym asi nieco bude, skusal som to rozne, a nemoze to byt robene ako pre debilov, aby som laboroval ako rychlo mam pustat packu, a podobne vylomeniny v 5er, stale to zotiera svojim tempom, ale 5s to nebude, dlshie.
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#250 Příspěvek od KKKuba »

lidi nemáte někdo číslo stěračů od bosche? Mám u řidiče ten zobáček naopak a sehnat na to stěrače je snad nadlidskej výkon... :?
ARMAN

#251 Příspěvek od ARMAN »

ty jsem zrovna kupoval v elitu č.3 397 118 302 zadej vlevo nahoře tady
http://www.elitecat.cz/Default.aspx 999kč sada
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#252 Příspěvek od KKKuba »

dík moc
darklord

#253 Příspěvek od darklord »

za tu cenu sa uz oplati skocit do bmw a kupit originaly, dal som za celu sadu v renocare v brne asi 1100Kc (10% zlava na klub)
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#254 Příspěvek od KKKuba »

mám ještě jeden dotaz, na autě mám nevyhřívaný zrcátka a koupil jsem komplet celý nový vyhřívaný, jak to zapojit aby to frčelo? Někde jsem tu vyčetl že to vyhřívá furt, takže stačí natáhnout spínaný + třeba od motorku a pofrčí to? Mám komplet zrcátko i s kabelem co vede až kdoví kam...
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#255 Příspěvek od ZaK »

za mě... já koupil kdysi vyhřívaný fl zrcadla od vrablika a vyměnil to jen kus za kus a jelo to. Konektor tam byl tuším plochý čtyř pinový ( možná pěti) a u těch bez výhřevu byly zapojené jen tři. Nejsu si jistý, musel bych se na to mrknout. Tohle je jedna z mála věcí co jsou plug and play...
Misanek

#256 Příspěvek od Misanek »

ARMAN píše:hm nějak jsem si toho nevšiml nemyslim že to takhle mam, když maš normali stirani(2poloha) a zastaviš nebo jedeš hodně pomalu v koloně tak jo stěrače se automaticky "přepnou" do prvni polohy a zase se rozjedou až se rozjedeš což mě občas sere když zrovna hodně prši nebo sněži
Tak tohle mně naopak hodně vyhovuje :) člověk při každém zastavení nemusí furt přepínat páčku jak kkt :D

Jinak zrcátka jsou u e34 vyhřívány pořád, žádná vazba tu na teplotní čidlo bc, jak to má (tuším) např. e46 tu neni
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#257 Příspěvek od KKKuba »

ZaK píše:za mě... já koupil kdysi vyhřívaný fl zrcadla od vrablika a vyměnil to jen kus za kus a jelo to. Konektor tam byl tuším plochý čtyř pinový ( možná pěti) a u těch bez výhřevu byly zapojené jen tři. Nejsu si jistý, musel bych se na to mrknout. Tohle je jedna z mála věcí co jsou plug and play...

To rád slyším, tak nějak jsem doufal že to bude pořešený konektorama, plochej s pinama tam je. Díky za odpověď...
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#258 Příspěvek od ZaK »

oprava >>> konektor čtyřpin a plně osazený na obou typech, je to zapojené až v zrcátku a jedou imrvére po zapnutí klíčku. Výhoda že se nemlží a za deště jsou v podstatě skoro suché ...
chamelion

#259 Příspěvek od chamelion »

Dotaz - mám e34 původně bez předních mlhovek. Koupil jsem tedy mlhovky a s dobrým pocitem, že bmw má všechno předpřipravený jsem je tam začal cpát. Našel jsem ale připravenej kabel jen na straně řidiče, u spolujezdce nikde nic...čučel jsem zespodu i zvrchu, vyndal jsem nádobku na ostřikovače, koukal jsem na svazek co jde ke světlům atp a nikde žádnej plonkovej kabel...

Nepřehlídl jsem něco nebo to nějaká mánička ušmikla?

A druhá věc - už jste někdo rozlepoval přední světla? Chtěl jsem dávat kříže, ale i přes veškerou snahu s horkovzduškou se mi ani po půlhodině nehnuly ani o kousek...
ARMAN

#260 Příspěvek od ARMAN »

ohledně rozlepovani světel hledej na e30.cz tam s tim maj větši zkušenost a je tam několik topiků
Odpovědět