Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e39 540i
Záleží jen na tobě co preferuješ. Já osobně jsem si koupil e39 540i v manuálu a nedokážu si představit, že bych se o tohle skvělý svezení připravil automatem ....
BMW M3 F80 - 2018, Mineral gray, manuál, competition paket
http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=98295
http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=98295
No většina lidí neumí s manuálem takhle silný auto řídit správně. tudíž jsou většinou v prdeli synchrony na druhém a třetím stupni ( řazení je tuhé, nebou 'chroupe')
No a potom taky je to u 540 6ti kvalt, takže ta převodovka je nerozebiratelná a vyměnit jde jenom kus za kus...
odpůrců a příznivců automatu je 50:50... zase automat ti trochu ubere na výkonu a když se vysere tak to taky zabolí, ale pořád jde opravit, kdežto novou převodovku do manuálu už asi jen těžko seženeš to do tohodle auta
No a potom taky je to u 540 6ti kvalt, takže ta převodovka je nerozebiratelná a vyměnit jde jenom kus za kus...
odpůrců a příznivců automatu je 50:50... zase automat ti trochu ubere na výkonu a když se vysere tak to taky zabolí, ale pořád jde opravit, kdežto novou převodovku do manuálu už asi jen těžko seženeš to do tohodle auta

- cmelak
Tak za cca 70k nová 6q ještě není tak nedostupný zboží když vemete v potaz že jen do repase automatu dáte 40tis a pořád to není všechno nový. Já kdybych kupoval 540 v m-paketu tak jedině v manuálu, vždyť o to trhnutí při zařazení a podřazení právě jde 

Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
...manuál....problémy vznikající se špatně fungujícím automatem nikdo nepozná jen každej odhaduje a hledá nejlevnější cestu, prokluz, cukání pri řazeni..atd, každej si radši preventyvně vymění olej a pak kouká co to uní/neumí..hrabání a skoušení co to vydrží..to je fenomén rádoby polovodičů, zatímco problémy se skupinou manuálu (spojka, převodovka) pozná skoro každý... ložisko rachtá ale dá se jezdit, spojka klouže =lamela v pánu, při řazení to "chroupe" ano sinchrony v pánu= dá se jezdit dál
..zadalší nejsou to nejsilnější a nejužasnější vozy s manuálem na to pozor...co třeba 850 csi, veškerá M-ka, kdyby to byl paskvil tak by to přeci ty nejbáječnější inženýři nepustili z fabriky ....zadalší co celá řada jiných značek aut a například těškých dodávek se spoječkou z osobáku....a nevim proč by se měl vysrat komplet celej manuál když na ostatních typech se manuální převodovka nevysype jaktěživa..ano uznávám že občas se najdou i tyto porouchané převodovky ale je jasný že v běžným motoristickým životě je i vícero anomálií....
..zadalší nejsou to nejsilnější a nejužasnější vozy s manuálem na to pozor...co třeba 850 csi, veškerá M-ka, kdyby to byl paskvil tak by to přeci ty nejbáječnější inženýři nepustili z fabriky ....zadalší co celá řada jiných značek aut a například těškých dodávek se spoječkou z osobáku....a nevim proč by se měl vysrat komplet celej manuál když na ostatních typech se manuální převodovka nevysype jaktěživa..ano uznávám že občas se najdou i tyto porouchané převodovky ale je jasný že v běžným motoristickým životě je i vícero anomálií....
-
Filozof
nebo za 8-15K koupíš s bouraného auta.... v klidu. Very Happy
Jestli sezenes tuhle prevodovku v dobrym stavu za 15k, beru rovnou 4 kusy

a nevim proč by se měl vysrat komplet celej manuál když na ostatních typech se manuální převodovka nevysype jaktěživa..ano uznávám že občas se najdou i tyto porouchané převodovky ale je jasný že v běžným motoristickým životě je i vícero anomálií....
Tohle je prave ta vyjimka, co potvrzuje pravidlo.. Tenhle manual se proste sere, at se to nekomu libi nebo ne. Jak V M3, M5, 540i, 740i atd.
Na druhou stranu mas pravdu v tom, ze spatnej manual pozna skoro kazdej. Takze pokud se ti podari sehnat dobrej kus s dobrou prevodovkou, staci vymenit olej a nebyt uplny prase a ta prevodovka te prezije. + nezapominat na dvouhmotu
taner: převodovky se dají sehnat co jsem viděl ale v jakém jsou stavu nevím
to je prostě kluci diskuze ... no jak bych to řekl...
Každá varianta bude mít své příznivce. Jak manuál tak automat.
A co se týče 530i vs 540i zase to samé ... R6 vs V8 beru to tak že něco má lepší R6 to jest řízení které je citlivější ale zase V8 má zátah a svezení ...
a bublání V8 je taky úžasný....
Každej at si zvolí to svoje protože je to stejná debata jako blondýnka nebo bruneta.
Myslím si že mít dvě auta vedle sebe v dobrém stavu a výbavě ... tak pak jen porovnat a uvidí se komu co lépe sedne ...
Osobně se mi líbí jak 540i v automatu i manuálu ...
Ale řízení 530i má taky svoje....
Těžké rozhodování a pro každého je důležité něco jiné.
Sám to tady budu řešit a už ted koukám na 540i na netu...jaké se dají sehnat atd.

to je prostě kluci diskuze ... no jak bych to řekl...
Každá varianta bude mít své příznivce. Jak manuál tak automat.
A co se týče 530i vs 540i zase to samé ... R6 vs V8 beru to tak že něco má lepší R6 to jest řízení které je citlivější ale zase V8 má zátah a svezení ...
a bublání V8 je taky úžasný....
Každej at si zvolí to svoje protože je to stejná debata jako blondýnka nebo bruneta.

Myslím si že mít dvě auta vedle sebe v dobrém stavu a výbavě ... tak pak jen porovnat a uvidí se komu co lépe sedne ...
Osobně se mi líbí jak 540i v automatu i manuálu ...
Ale řízení 530i má taky svoje....
Těžké rozhodování a pro každého je důležité něco jiné.
Sám to tady budu řešit a už ted koukám na 540i na netu...jaké se dají sehnat atd.
věřim, že převodovka po repasi vydrží víc jak 200tis km a repase je za 40tis i s cestou, palivem a třema meníčkama v mekáči.
Nová převodovka manuál mno... pochybuju, že by člověk rád koupil auto za 130 a nasypal do něj 70 litrů jen tak...
jinak souhlasím, že špatnou man převodovku pozná každý s tim automatem je to takový... nevypočitatelný... kor u takhle starejch aut

Nová převodovka manuál mno... pochybuju, že by člověk rád koupil auto za 130 a nasypal do něj 70 litrů jen tak...
jinak souhlasím, že špatnou man převodovku pozná každý s tim automatem je to takový... nevypočitatelný... kor u takhle starejch aut
...bruneta
...
....ne ne kluci pravdu díž....máte recht...sám jsem automat 740i mel skoro tťi roky...najezdil jsem s ní skoro 100tis km a bez závad....pohodlí ..hlavne když jsem pracovne jezdil....ale jako taková ta klasická dobrá jízda by me sedela víc s manuálem.....ted spíš víc záleží na stavu zbytku auta..jestli to bude rozhodující pro koupi tohoto vybraného kousku...

....ne ne kluci pravdu díž....máte recht...sám jsem automat 740i mel skoro tťi roky...najezdil jsem s ní skoro 100tis km a bez závad....pohodlí ..hlavne když jsem pracovne jezdil....ale jako taková ta klasická dobrá jízda by me sedela víc s manuálem.....ted spíš víc záleží na stavu zbytku auta..jestli to bude rozhodující pro koupi tohoto vybraného kousku...