Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupe E61

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
wisastar

#1 Příspěvek od wisastar »

Zdravim. Rozhodl sem se pro koupi E61 rok 2008. Konkretne tato http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/r ... oFrom=list Auto je jak novy, po prvnim majiteli v Italii a v prosinci prevezene do Cech a od te doby na bazaru. Jediny problem je v tom ze sviti chyba 4x4 a protiskluzu. Muze to byt velky problem? Nebo jenom nejake cidlo na kole? Diky za napady.
Miguel

#2 Příspěvek od Miguel »

U 4x4 je to dost podstatnej problém, ale co přesně by se dalo zjistit na diagnostice.
Honza325

#3 Příspěvek od Honza325 »

Jéé :D
V tomhle bazaru jsem si před dlouhou dobou šel projet jednu e39 530d...
V inzerátu bylo přímo psáno po repasi automatu a ještě něco, už nevim. přijel jsem tam, klasika to nahodili přes nabíječku a jeli jsme to projet tam ven podél tramvají. To auto fakt nejelo víc, než 60km/h (nekecám), automat se mi zdálo, že řadil tak do dvojky, takže repas byl jasnej výmysl (bohužel zrovna při projížďce se projevila 1.skrytá vada :D ), takže to byla první chvíle, kdy se řidič-bazárník začervenal a ta druhá byla, když to přes koleje otočil a já viděl, jak v protějšim pruhu, kde jsme jeli bylo černo až hnus. Hulilo se z toho jak z hejna Liazek. Takže mi pán řekl, že auto je v komisi a že zkontaktuje majitele, ať to zpraví. (po telefonu před mym příjezdem mi řekl, že je auto jejich).
Vylez jsem, sednul do auta a zdrhal :D

To je moje zkušenost s nima.. Po pár těchto zkušenostech jsem si řekl, že auto v ČR už nikdy a vždy se mi zatim dost vyplatilo jet si pro něj osobně do reichu.Neřikám, že to musí být u nich pravidlem, to ne, ale dej si na tu závadu pozor. Může to být dost závažný. A snaž se auto co nejvíc zkontrolovat/ověřit. Kort u auta z Itálie.. :!:
talio2

#4 Příspěvek od talio2 »

Proklepni si VIN v BMW .. cokoliv je z Itálie tak mi smrdí
milannn

#5 Příspěvek od milannn »

heee, by mě zajímalo za kolik to vykoupili v Italii, aby se jim to vyplatilo dotáhnout sem a ješte na tom vydělat..... a tady ty autobazary v Holešovicích jsou jedna mafie, jestli xceš dobré auto E61 s xdrive, tak budeš muset do německa a asi trochu připlatit.... ale třeba se pletu, přeju hodně štěstí. Já kupoval E61 530xd r.v.2009 loni z německa přímo v BMW Premium selection a auto je jako nové, ale taky jsem za to dal jednou tolik...
Honza325

#6 Příspěvek od Honza325 »

právě no.. ty km,těch bych se bál. Neni problém, aby už 2008 měli klidně 300tis. km najeto a bazárník radši koupí o dost levněji auto s víc km, než dražší "míň" ojeté auto.A tady mu kdekdo stočí všechny jednotky a Tobě poví Cebie kulový, protože dost často dovozy neprolustruje. Já koupil v německu 530d s cca 230tis. km a jsem spokojenej, jak blecha, auto v super stavu, pěkně servisovaný. Radši fakt jít po skutečném stavu, než podle standartu: "co nejnovější, co nejmíň km" :)
Tím se Tě nechci nijak dotknout, jen se dělím o mé zkušenosti :)
Ať dobře pořídíš :)
talio2

#7 Příspěvek od talio2 »

taky radím vyhnout se čecháčkovství .. hodně štěstí při koupi :) Já koupil 525xd 4/2009 s 88000 na hrbu také z Premium Selection a taky spokojenost :)
wisastar

#8 Příspěvek od wisastar »

Kluci tohle je ale benzin a ma to cistopis, takze by to museli stocit jeste v Itosce.... a jak rikam, auto jako novy, vzadu snad nikdo jeste nesedel, zamky na karoserii co drzi dvere nejsou ani osoupany. Pedaly, volant a hlavice taky ok (to se da sice vymenit), motor naskocil hned a sel ciste jako hodinky. A to bylo na nule. Svetla jako novy, kapota a naraznik bez jediny tupky po kaminku. Strikany to nevypadalo.

Jde mi pouze o tu zavadu xdrive/protiskluz..... Nevite kde je tam pobliz u kolbenky nejaky bmw nebo nekdo s diagnostikou?
Miguel

#9 Příspěvek od Miguel »

Diagnostiku ti můžu udělat přímo v bazaru na place :wink:
Honza325

#10 Příspěvek od Honza325 »

Doporučuju vzít Miguela sebou a dozvíš se víc.. Jinak čistopis nic neznamená, to je jen novej techničák, protože Italskej použít nemůžeš, ale čistopis mu vydaj teprve v momentě, kdy jde auto přihlásit, takže ho mužou mít tady u nás nějakej čas.. To Ti km nepodloží..
Vezmi sebou určitě diagnostiku. XDrive neni levná záležitost, co se týče oprav... Tady Ti stejně nikdo neurčí přesně závadu :wink:
Honza325

#11 Příspěvek od Honza325 »

Jinak co se týče opotřebení, mám víceméně 2xtolik na tachometru, než inzerovaná 530xi a stav shodný s tím, co píšeš..
Vždyť to je dost mladý auto, takže v případě, že by mělo víc km, tak by muselo jezdit dálky. Takový auto bývá často hezky zachovalý a i servisovaný..
Miguel

#12 Příspěvek od Miguel »

Změřit lak a projet to origo diagnostikou můžu udělat na místě. Podle VIN se občas dá taky něco zjistit z minulosti. Jinak je to výroba 2007, do provozu 2008, ital, takže bez vyhřejvaných kožených sedaček a výbava nic extra, ale to už záleží jak má kdo velký požadavky.
Případně i individuálné dovoz z D můžu nabídnout, ale tam je to o jinejch penězích (většinou i stavu).
rooc

#13 Příspěvek od rooc »

talio2 píše:taky radím vyhnout se čecháčkovství .. hodně štěstí při koupi :) Já koupil 525xd 4/2009 s 88000 na hrbu také z Premium Selection a taky spokojenost :)

jo jasně

nedávno

Takže neverending story pokračuje, před chvílí se to asi po 30km rozsvítilo zase. Mám vztek, v pondělí jim to tam omlátím o hlavu, uvažuji o prodeji auta a navrácení opět (sice o třídu níž) ale k VW, který mě nikdy nezlobil..

opět napíšu co a jak..

ale najednou spokojenost :lol:
milannn

#14 Příspěvek od milannn »

nechápu itala, který si pořídí x-drive na hory a nedá si tam výhřev sedaček:)) na jihu nepotřebuje xdrive a na severu mu umrzne zadek...
talio2

#15 Příspěvek od talio2 »

rooc píše:
talio2 píše:taky radím vyhnout se čecháčkovství .. hodně štěstí při koupi :) Já koupil 525xd 4/2009 s 88000 na hrbu také z Premium Selection a taky spokojenost :)

jo jasně

nedávno

Takže neverending story pokračuje, před chvílí se to asi po 30km rozsvítilo zase. Mám vztek, v pondělí jim to tam omlátím o hlavu, uvažuji o prodeji auta a navrácení opět (sice o třídu níž) ale k VW, který mě nikdy nezlobil..

opět napíšu co a jak..

ale najednou spokojenost :lol:

tak tohle se ti stane i novýho auta, vím to .. v autech dělám, tohle jsem si vyžral.. to auto má tuhle chybu, vydejchal jsem to.. ale za tím co jsem napsal ať už o té závadě nebo této chvále na auto si stojím. Já v práci říkám: pos*re se vám myčka, pračka i raketoplán ..

Tu narážku chápu a asi jsem si jí zasloužil. Tak ať káry jezděj a je to cajk :)
rooc

#16 Příspěvek od rooc »

však v pohodě :) , jsem si trochu musel rejpnout :wink:
sedyvlk6

#17 Příspěvek od sedyvlk6 »

koukněte se na fotku kde je to auto focené ze zadu a koukněte na levé světlo jak nesedí se svetlem ve víku. Na 90% to bylo picnutý z vyroby by to tak zprasený nebylo.
Honza325

#18 Příspěvek od Honza325 »

Taky mě kufr trochu píchnul do oka..
mari

#19 Příspěvek od mari »

Hnout s tim vnějšim světlem aby to pěkně lícovalo je to nejmenší :-)
sedyvlk6

#20 Příspěvek od sedyvlk6 »

to jo ale jde o to proč je to hnutý
Odpovědět