Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
olej e34 525 tds
To jako myslíš že to první šíslo v označení oleje je údaj v sekundách za jak dlouho začne mazat?
,mno...
Na oleji se prostě nešetří,koupit kvalitní 5w40 a měnit podle diod na budíku - mně to vycházelo na nějakých 8-9000km,s tím že to často startovalo studený,jezdil jsem spíš kousky tady po okolí atd.Olej jsem nikdy nedolejval
.Když to auto jezdí dálky tak to podle diod vyjde klidně na 12000km...
Ano,pokud je ten motor hodně vyběhanej a bral by dost oleje,potom přejít na 10w40,ale stejně to zázračně nepomůže...

Na oleji se prostě nešetří,koupit kvalitní 5w40 a měnit podle diod na budíku - mně to vycházelo na nějakých 8-9000km,s tím že to často startovalo studený,jezdil jsem spíš kousky tady po okolí atd.Olej jsem nikdy nedolejval

Ano,pokud je ten motor hodně vyběhanej a bral by dost oleje,potom přejít na 10w40,ale stejně to zázračně nepomůže...
Co to zase meles pre boha, kedy som nieco take povedal ze xxW=t[s]? To je cas pri urcitej minusovej teplote, najdi si tabulky. Pri 10W to je viac ako 10, typicky 15s, pokial sa maze cely motor. Mimo toho komorkovy prehistorik ako je M51 sice 5W nepohrdne, ale zbytocne si zvysujes prevadzkove naklady.
darklord: Šak to je snad jasný ne,tak si to množný číslo odpusť...
starynovy: No když to bereš tak že je potřeba šetřit kde se dá tak ok,mně těch pár stovek za rok bylo vždycky tak nějak uplně fuk,svojemu autu dávám to nejlepší.
Ale že dokážeš z údaje 5w40 na sekundu přesně říct kdy začne motor mazat,to mně nepřestane udivovat.Samozřejmně bez ohledu na motor a jeho konkrétní stav,to asi dokážete jen na Slovači,ASI JINEJ GANG
.
starynovy: No když to bereš tak že je potřeba šetřit kde se dá tak ok,mně těch pár stovek za rok bylo vždycky tak nějak uplně fuk,svojemu autu dávám to nejlepší.
Ale že dokážeš z údaje 5w40 na sekundu přesně říct kdy začne motor mazat,to mně nepřestane udivovat.Samozřejmně bez ohledu na motor a jeho konkrétní stav,to asi dokážete jen na Slovači,ASI JINEJ GANG

prepacte, ale Vam dvom uz **** !? Tu dotycny Cesky kolega sa domnieval ze to prehlasujem za cas, ja som nikdy nic take nepovedal, ale citoval som tabulku v ktorej cas pisu, zhodou nahod to bolo pre viskozitu 5W 5s, a uz sa vyvodil zaver ze som kokot co si mysli ze 5W maze za 5, 10W za 10 a 15W za 15.. odporucam castejsie citat knihy, a menej facebook, trochu zlepsit citanie s porozumenim.
Safra teraz som docital ten zbytok, a vidim ze si cechun neodpustil zase raz Slovensko/Ceske zapasy.. chod na google, najdi si nieco o tych olejoch, je tam spriemerovany cas, tusim pri -20°C, a priblizne to sedi na vsetky motory.
Safra teraz som docital ten zbytok, a vidim ze si cechun neodpustil zase raz Slovensko/Ceske zapasy.. chod na google, najdi si nieco o tych olejoch, je tam spriemerovany cas, tusim pri -20°C, a priblizne to sedi na vsetky motory.