Nazdárek..založím nové téma protože sice jsem o tomto problému tu už přečetl fůru a sám už i několik témat založil i přizpíval do jiných ale je mi jasné že jinak by můj problém vpad v zapomění...
nicméně o co jde: včera jsem se pustil do výměny žhaviček (jedná se o 530D e39 2002/1)...sundal sání a věci k němu návazné...vytočil krásně žhavičky. Jedna z nich dle měření ohmetrem byla přerušená...natočil nové..dotáh momenťákem jak maji být dotáhlé....A abych autu dopřál tak jsem vytáh EGR ventil..vyčistil jej v tech benzínu a nakonec odskoušel těsnost.. a těsní výborně (provedeno skouškou nalití tech. benzínu ze strany od výfuku)..další bylo vymontování váhy vzduchu (jen tedy její vnitřní části) a řek jsem si že ji dopřeju a očistil jsem ji vatičkou (na čištění uší) namočenou v tech.lihu..spíše přesně řečeno..vyčistil jsem tu destičku která je vidět uvnitř. Za další jsem vymontoval ze sání čidlo tlaku které je "zezadu"..bylo trochu jakože ucpané mě připadalo takovým tím karbon mazutem..tak jsem jej lehce prošťouch jen bužírkou z drátku a nakonec profouk pusou tam a zpět....Samozřejmě jsem zkontroloval i podtlakové potrubí a hadičky které jsem měnil všechny minulý rok. Vše jsem smontoval..i zkontroloval...motor chytá teď výborně (schválně jsem vytáh auto z garáže abych to odskoušel aspoň v -4C. Vše se tvářilo výborně až na to že když se to pěkně ohřálo tak tomu jakože malinko šlápnu do kopce abych stíhal na silnici rozjetejm autům....a ejhle..motor vůbec netáhne... jede to jen cca do 90po rovině do kopce jen 60...trošičku jakože pocukává ale fakt jen malinko..jinak rpostě ten tah je omezenej vlastně už hned od rozjezdu. Já jsem to nepoznal hned za 4 km páč vždy jedu pomalu abych to ohřál. Jinak nádrž je skoro plná..do dneška to jezdilo uplně normálně výborně prostě jako bejk..
Otázka tudíž zní a defakto se to dá snadno dohledat...myslím si že jsem asi "zku..rvil"váhu vzduchu tou očistou lihovou vatou., a nebo propích to čidlo tlaku tou bužirečkou. Na diag jedu až v sobotu. Váhu vzduchu jsem neskoušel odpojovat., Díkec za rady ..vaša hadica
zní to jak kdyby bylo auto v nouzáku.. zkontroluj konektor od té váhy vzduchu protože když ji blbě zapojíš tak auto vubec nejede..
a jinak ji potom klidně zkus vypojit a projet se bez ní.. -> protože auto v nouzáku sice nemá takovej tah.. ale jezdit se s tím trochu dá.
..tak napíšu pár poznatků zatím z provozu(než se dostanu zítra na diag)...motor se jakžtakž dostal do normálu s tahem...chytá krásně studenej i teplej...akorát když se vyjede zastudena tak když jedu třeba cca20-40 a lehce v městským provozu přidám tak motor silně zacuká jakoby snad chtěl chcípnout ...prostě takovej sindrom jak když stará škůdka jela ne sitič a "zaškytla se"..prostě uplně to samý....Zadalší pak normálně kdž je to ohřátý tak jakoby táhne uplně normálně (což je divný oproti tomu druhýmu dnu po "opravě")...nicméně jede pěkně ale když předjíždím..tak najednou při tahu silně ubere a hnedky zase přidá..takhle to udělá když mu šlápnu několikrát..a pak už od 3000 jede krásně ..řek bych uplně normálně....zase to přirovnám ke škůdce..je to něco jak když třeba docházel benzín ..a nebo když jsem měl 740 a docházel jí plyn....
..prostě mi to připadá že si to nerozumí nafta se vzduchem.. ..zjišťuju to zatím takhle protože po práci toho už moc neudělám a abych měl nějaký dobrý rady na zítra k diagu...
..děkuji Ondro za chválu...jj ujde to dneska bych za ty prachy co jsem jej kupoval před rokem a něco měl e60 jak fík..tak tudíž je to na tem i znát..no nic vše už odvál čas a už je to starší vůz...no jinak k té závadě....ano je odstraněna..tad díky Ondrovi..společně jsem na to koukli ...na diagu jasná závada air mass senzor...následovala výměna..a auto jede líp jak předtím ..hned odspodu..reakce na plyn okamžitá...zvuk stejnoměrný...dým žádný...koonečně je z teho stroj zase....díky Ondro...
no mel by jsi E60,ale v jakem stavu ?slusnou e60 koupis tak 250t a vejs,takhle mas sice e39 skoro za ctvrt mice,ale je to TOP e39.odstranily se zavady,auto je ted v top stavu bez chyb,jeste mozna to webasto ale nech si raci tudle e39,nez mit nejakou vyjetou e60 ktera bude mit stejne milion najeto,protoze ty auta si kupuji borci na dlouhy trasy,tak si raci nech tudle e39 ktera je fakt supr!me osobne se libi hodne a krasna e39 v Mpketu se jen tak nevidi;)
..kurnik..díky moc ! ..jj webasto je poslední co mě chybí ke štěstí...asi se do toho hned vrhnu jak bude volnějc....GSM modul už tam je danej a funkční ale bufík ne a ne.....chlape ty svíčky máš u mě...ju ..pokud by si potřeboval píchnout je vyměnit tak se můžeš někdy zastavit..jen ale nevím kdy protože já a čas to m oc nejde dokupy