starynovy píše:do Feldy som to prendal z vrciaceho Renaulta, a bolo nadherne cistucke, ako nove, este malo tovarenske pecate na skrutkach, tecie z piestu dyn. predvstreku, ako 80% cepradiel.. uz toto vobec nerieism, bud pretesnim alebo fuck off.. stale robit na 2x, kvoli 200 kackam.
oo nic, len bud pripraveny to vypnut ak by si daco zmrvil pri skladani cerpadla, alebo nasadeni paky plynu, nastaveni davky.. tds-o studene 5200RPM moc nebere.. pred rozobranim si poznac ako zhruba boli tie dorazove sroby, a srob bohatosti..
mno ja to delat nebudu mám znameho který se specialuzueje na opravy mechanickych cerpadel takze to mam takovy bonus, jiank nekde jsem o problemu se chcipacim ventilem je neco stim?
nekde jsem to cetl v diskusi jine zminoval se o tom oldaf že RJ jednotka si stim obcas neruzumi a hazi blbosti tady jsem nasel to co myslim.
"napsal oldaf z jiné diskuse (Jestli ti můžu poradit, tak si natáhni ke stop ventilu spínaný plus třeba od spínačky, protože to plus co je k originálnímu čerpadlu je řízený jednotkou a někdy to dělá bordel, setkal jsem se s tím že pokud tam není el. čerpadlo tak to dostává nějaký záchvaty a vypíná to šťávu do stop ventilu.)
to je pravda ale len v pripade ze ti natecie napr. voda do tej zasuvky po cerpadle.. umyl som motor wapkou, a skoro som neodisiel, stacilo vyfukat vodu zo zasuvky, a pohoda, inak to nikdy stavu neodpojilo.. ale pre pokoj na dusi mozes natiahnut separatne.. ja som na tu zasuvku nasadil PET vrchnak z flasky, sadne ako uliaty
Na některých autech to opravdu dělá problém, je lepší si natáhnout nový spínaný plus. Podle mě to nějak blokuje imobilizér. Jinak já osobně jsem předělal asi 10-15 motorů na mechaniku, a dalším jsem jen pomohl nebo sestavil jen čerpadlo, někdy za mnou jezděj lidi i z druhýho konce republiky Takže mTDS už není žádná rarita.
Tak ceprpadlo bude zitra doma, tak ted otazecka? za co zahaknout to plynove lanko na plynovem pedalu, a kudy se da protahnout, nalezl jsem tam pruchod z motoroveho prostoru zakryty gumou s nejakym kabelem uprostret ale bokem tou gumou by urco slo protahnoout nebo je nejake jine misto na to?
presne oproti pedalu navrtat dieru, vide to pri vodnych hadiciach za posilnovacom brzd. Po demontazi potenciometra zostane v tiahne pedalu dierka, tak do tej.
Je tam ten debilny kryt nad nohami, takze to dole davat nebudem.. Ale ked si ho zhodis, uvidis ako to funguje.. Tiahlo pedalu je spojene gulatinkou s potenciometrom, ked ju zhodis (dve sponky) zostane v pedali diera asi 3-4mm do ktorej nove lanko uchytis v pohode. V pohlade z priama je oproti tomu pekne miesto na dieru, nic nezavadzia, rovny plech, len bacha na tie vodne hadice, vide to tesne vedla. Zase zalezi ake lanko mas, ale 90% ma tu stopku na bowdene, tu len zastrcis od motora do diery, a k pedalu pojde uz len lanko. Davat to oproti je dolezite v tom zmysle aby sa zbytocne lanko neohybalo/nerezalo do niecoho, a malo pekny rovnomerny pohyb.
snad ti to pomoze, zhod si ten kryt, a bude ti to jasne.
Jinak vcera jsme zjistily proc ten motor hrozne kouril bylo skočené čerpadadlo na rozvodu o klinek, ktery rozvodové kolo ustřihlo, ale co mechanika je lepsi to je nesmrtelné. Tak vcera bylo zdarne zaděláno čerpadlo do auta a chodi excelentne dekuji za rady, ted musim akorat sehnat starter zacala zlobit civka.